-0.7 C
Vaslui
01-dec.-2022

Cum a devenit patinoarul motiv de sfadă politică în Consiliul Local Vaslui

- Advertisement -
ECONOMIE… În urma analizei factorilor de preț și consum, s-a luat hotărârea ca în acest an să nu se amenajeze patinoar în Parcul Copou.

MANIPULARE… Vestea că municipiul Vaslui nu va mai avea patinoar în această iarnă a aprins spiritele în rândul consilierilor locali. Simțind că e loc de a puncta electoral, social-democrații au inițiat o petiție prin care îndeamnă vasluienii “să lupte pentru niște Sărbători cu adevărat fericite”. În opinia consilierilor PSD, vinovați pentru această situație sunt consilierii PNL și USR, care ar fi renunțat, de capul lor, la patinoar. În realitate, în ultimele ședințe de Consiliu Local nu s-a discutat nicio secundă despre acest subiect. Decizia de a nu mai apela la serviciile firmei care ar fi adus patinoarul la Vaslui a fost luată de Executiv, adică de Primăria Vaslui, iar edilul Vasile Pavăl nu a fost deloc străin de ea.

Municipiul Vaslui va avea iluminat festiv în această iarnă, însă nu va mai avea patinoar. Anunțul a fost făcut, zilele trecute, de viceprimarul liberal, Lucian Braniște. “În urma analizei factorilor de preț și consum, s-a luat hotărârea ca în acest an să nu se amenajeze patinoar în Parcul Copou. Consumul ar fi fost exagerat de mare, pentru că temperaturile preconizate de sărbători sunt în jur de 5 grade. Ar trebui să asigurăm un consum foarte mare și nu se justifică. Trebuie să ne adaptăm cu toții acestor vremuri. Astfel, anul acesta vom sări peste patinoar, dar ne dorim să compensăm cu alte lucruri pe care le avem pregătire”, afirma viceprimarul Lucian Braniște la sfârșitul săptămânii trecute. Această decizie s-a luat la nivel de primărie, după consultarea mai multor specialiști din cadrul Executivului. Primarul Vasile Pavăl, împreună cu viceprimarii, cu cei de la Direcția Administrare Piețe Târguri și Oboare precum și cu cei de la Gospodărire Urbană au decis că montarea unui patinoar în Parcul Copou, în condițiile în care azi Megawatt-ul e de patru ori mai scump față de anul trecut, ar fi doar o pierdere pentru bugetul local. Vasluiul nu este însă singurul oraș din țară care renunță la patinoar în această iarnă. Astfel de decizii s-au luat și la Buzău și Sebeș, unde de asemenea, autoritățile locale se tem să nu înregistreze un consum prea ridicat de energie electrică.

Consilierii PSD îndeamnă vasluienii la luptă

În tot acest context dificil în care se află Uniunea Europeană, cu un război care pare să nu se mai termine și care a făcut ca prețurile să crească enorm în ultima perioadă, consilierii locali vasluieni, de la Partidul Social Democrat, cer locuitorilor municipiului reședință de județ să iasă la luptă. Nu împotriva celor care de zeci de ani ne mențin la coada clasamentelor privind șomajul sau puterea de cumpărare, nu împotriva celor care, prin politicile duse de la Revoluție și până în prezent, au depopulat acest județ, lăsând cea mai de preț comoară a sa, forța de muncă, să plece peste hotare. Nu, social-democrații îndeamnă vasluienii “să lupte pentru niște Sărbători cu adevărat fericite”. Au creat și o petiție în acest sens, unde au înfierat cu o mânie aproape proletară consilierii PNL și USR pentru faptul că Vasluiul nu va avea patinoar în acest an. “ În urma declarațiilor publice făcute de viceprimarul PNL al municipiului Vaslui prin care afirma că a decis ca, în perioada Sărbătorilor de iarnă, să nu amenajeze un patinoar în Parcul Copou, dar și că iluminatul festiv va avea de suferit, Grupul consilierilor locali ai Partidului Social Democrat le cere părerea vasluienilor vizavi de această decizie! Considerăm inadmisibil ca, după doi ani în care copiii vasluieni au fost obligați să admire iluminatul public festiv din spatele propriilor ferestre, PNL și USR să îndrăznească să le știrbească micuților bucuria Sărbătorilor de iarnă cu astfel de decizii aberante! Prin urmare, vă rugăm să semnați petiția noastră și să luptăm împreună pentru niște Sărbători cu adevărat fericite în municipiul Vaslui”, se arată în petiție. Un demers pur electoral, la care au achiesat, în majoritate, doar membrii de partid. Vasluienii merită un iluminat festiv spectaculos, merită să aibe Sărbători de iarnă de neuitat, însă nu merită să fie manipulați și folosiți ca masă de manevră de niciun partid politic.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. La câțiva metri de amplasamentul patinoarului pe partea dinspre Copou este gardul cimitirului, tot cârpit și peticit dacă intrați și mergeți de-a lungul lui pe partea dreaptă. Nu mai e mult și se prăbușește.
    Sunt altele mult mai importante decât patinoarul! Oricum la noi sunt cele mai sărăcăcioase și vechi ornamente de Crăciun, ghirlandele fiind întinse deja prin oraș. Așa că patinoarul este inutil.
    Dacă vreți ceva deosebit trebuie să vizitați Craiova.

  2. Elevii îngheață in scoli și vouă va trebuie patinoar??? Domnule primar, domnule consilier Barbu, dumneavoastra știti ca olimpicii Centrului de Excelenta Vaslui desfășoară cursurile in frig, ca la sfârșitul săptămânii, spre exemplu, când dimineața era puțin peste un grad, acești elevi au învățat cu caloriferele închise in clase??? Ca recomandarea autorităților locale, spun directorii, este sa se facă economie?? Întreb și eu, plătiți voi medicamentele pentru răceli?
    Chiar nu va eate puc de rusine? Așa respect aveți voi fata de elevii care reprezintă cu cinste acest județ?? Știți doar sa va lăudați cu rezultatele lor. Atunci sunteți mândri, nevoie mare…. Dar, vouă, va arde de patinoare și cântări. Ce atâta carte? Domnule Barbu, ca tot sunteți pe post de trompetist pe Facebook, dumneata chiar nu realizezi ca ești ridicol, ca nu poți prosti o lume întreaga? Sunteți exemplu concret și perfect de parveniți fara carte, care își permite sa vorbească in numele vasluienilor. Uite, domnule, eu și mulți alții nu dorim patinoar și nici “iluminat spectaculos”. Noi dorim condiții decente in scoli pentru copiii noștri. Asta trebuie sa fie prioritatea voastră pentru iarna complicata ce se anunța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.