25.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Cum a fost pedepsit chirurgul din Austria care a amputat piciorul greșit al unui pacient. Între timp, acesta a murit

Un chirurg din Austria a fost amendat după ce a amputat piciorul greșit al unui pacient, la începutul acestui an. În loc să-i îndepărteze piciorul stâng bolnav al unui pacient în vârstă, chirurgul l-a tăiat pe cel drept, iar greșeala a fost descoperită abia după două zile.

Miercuri, tribunalul din Linz l-a găsit pe chirurgul de 43 de ani vinovat de neglijență gravă și l-a amendat cu 2.700 de euro, relatează BBC.

Pacientul a murit înainte ca dosarul să ajungă în instanță, iar văduvei i s-a acordat o despăgubire de 5.000 de euro, de asemenea, prin hotărâre judecătorească.

Bărbatul în vârstă s-a internat la o clinică din Freistadt în luna mai pentru a-i fi amputat piciorul stâng, însă chirurgul a marcat membrul drept. Greșeala a fost descoperită când au fost schimbate bandajele, iar pacientul a fost informat că va trebui să-i fie amputat și celălalt picior…https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/cum-a-fost-pedepsit-chirurgul-din-austria-care-a-amputat-piciorul-gresit-al-unui-pacient-intre-timp-acesta-a-murit-1756389

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here