Cum a nimerit un cãtel în mijlocul rãzboiului dintre o Asociatie si Primãria Bârlad (VIDEO)

VENDETÃ… Imaginile cu un cãtel dat la o parte cu piciorul de cãtre un angajat al padocului public din Bârlad, au devenit munitie pentru reprezentantele de la Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad în lupta pe care aceasta o duce cu înversunare împotriva Primãriei Bârlad. Supãrarea a intervenit acum doi ani, când Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad nu a mai obtinut contract pentru a presta activitãti de colectare a câinilor comunitari din Bârlad, motiv pentru care spiritele s-au încins! Tinând cont de faptul cã va fi promovatã o actiune împotriva Asociatiei Seelen Fur Seelchen Bârlad si, în consecintã, pe rolul instantei de judecatã va fi un litigiu, s-a pornit vendeta! Procesul avea ca obiect eliberarea, de cãtre Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad, a terenului în suprafatã de 600 m.p., respectiv obligarea acesteia la plata sumei de bani reprezentând contravaloarea lipsei de folosintã a terenului respectiv, ca urmare a încetãrii contractului de asociere în participatie nr.52/18.07.2016, în care Consiliul Local Municipal Bârlad va avea calitate procesualã activã. Iar un biet cãtel amârât ca vai de el, a nimerit fix în plin rãzboi!

Pe retelele de socializare administrat de Luiza Lu (contul de Facebook), reprezentanta Asociatiei Seelen Fur Seelchen Bârlad, a apãrut brusc si instantaneu un filmulet în care un cãtelus de la adãpostul public, care se împiedica printre picioarele angajatilor, este împins cu piciorul de unul dintre acestia. Cãtelusul a ajuns într-un sãntulet, de unde a iesit repede, evident fãrã sã fie rãnit în niciun fel. Pentru cã Luiza Lu are acces la camerele de supraveghere si pentru cã … s-a ales cu un proces care va avea ca obiect eliberarea, de cãtre Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad, a terenului în suprafatã de 600 m.p., respectiv obligarea acesteia la plata sumei de bani reprezentând contravaloarea lipsei de folosintã a terenului respectiv, ca urmare a încetãrii contractului de asociere în care Consiliul Local Municipal Bârlad va avea calitate procesualã activã, Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad a pornit un rãzboi crunt împotriva Primãriei Bârlad! S-au fãcut plângeri la IPJ Vaslui, s-au trimis amenintãri pe retelele de socializare împotriva primarului municipiului Bârlad si a celor care acum au concesionatã acticitatea de curãtare a orasului de cãteii comunitari. Pe scurt, Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad face ceea ce a mai fãcut: asmute pe iubitorii de câini împotriva autoritãtilor, uitând cã terenul revendicat de CLM Bârlad este public si nu au plãtit de doi ani niciun ban pentru chirie! Reprezentanta Asociatiei Seelen Fur Seelchen Bârlad, Luiza Lu, a precizat cã este deschisã la orice tip de mediere. „Asociatia Seelen fur Seelchen Barlad invocã dreptul de retentie în ce priveste terenul (acordat prin act aditional nr 26/30.01.2017) pânã la achitarea investitiei fãcute pe acesta cu acordul Primãriei Bârlad. Suntem deschisi la orice tip de mediere care nu va aduce un prejudiciu animalelor aflate în grija noastrã. În ce priveste imaginile video vã rugãm contactati Asociatia Ultima Sperantã la viatã, ei fiind cei care au montat camerele de supraveghere”.

CLM Bârlada dat în judecatã Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad

Prin proiectul de hotãrâre aprobat pe 26 februarie, fix în ziua când a apãrut filmuletul cu cãtelul „abuzat” de un angajat al padocului din Bârlad, s-a propus acordarea unui mandat special primarului Municipiului Bârlad în vederea reprezentãrii intereselor Consiliului Local al Municipiului Bârlad în fata instantelor judecãtoresti, cu scopul promovãrii unei actiuni împotriva Asociatiei Seelen Fur Seelchen Bârlad.

„Astfel, tinând cont de faptul cã va fi promovatã o actiune împotriva Asociatiei Seelen Fur Seelchen Bârlad si, în consecintã, pe rolul instantei de judecatã va fi un litigiu care va avea ca obiect eliberarea, de cãtre Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad, a terenului în suprafatã de 600 m.p., farã sarcini, situat în mun. Bârlad, strada Republicii nr.281 bis, jud. Vaslui, respectiv obligarea acesteia la plata sumei de bani reprezentând contravaloarea lipsei de folosintã a terenului respectiv, ca urmare a încetãrii contractului de asociere în participatie nr.52/18.07.2016, în care Consiliul Local Municipal Bârlad va avea calitate procesualã activã, se apreciazã ca fiind oportunã desemnarea unei persoane care sã reprezinte interesele autoritãtii deliberative în justitie, motiv pentru care este oportun a se acorda un mandat special Primarului Municipiului Bârlad în vederea reprezentãrii intereselor Consiliului Local al Municipiului Bârlad în fata instantelor de judecatã, cu acest scop”, a precizat primarul Boros în motivarea proiectului de hotãtâre care a fost aprobat de cei 21 de consilieri locali.

„Terenul de 600 de metri pãtrati la care se face referire a fost dat cu titlu gratuit de municipalitate cãtre Seelen Für Seelchen, în cursul anului 2016, pentru construirea unui al doilea padoc public pentru maidanezii strânsi de pe strãzi. Întrucât adãpostul detinut de oras la acel moment avea o capacitate de 150 de locuri si toate erau ocupate, noul padoc construit de ONG cu fonduri private putea gãzdui 300 de câini fãrã stãpân. Întelegerea dintre cele douã pãrti a fost valabilã timp de doi ani, adicã între 18 iulie 2016 – 18 iulie 2018. În urma negocierilor purtate pentru încheierea unui nou contract, nu s-a ajuns la un acord, cu atât mai mult cu cât am cerut majorarea capturãrilor lunare de la 50-60 la 100, iar reprezentantii ONG-ului au refuzat categoric. Asa cã, pe 24 octombrie 2018, am semnat un nou contract, însã cu Asociatia pentru Supravegherea si Protectia Animalelor IVETS Galati. Întelegerea a intrat în vigoare începând cu 1 noiembrie si era valabilã pânã pe 31 decembrie 2018, timp în care asociatia se obliga sã ridice de pe domeniul public 140 de câini fãrã stãpân.Dupã expirarea noului contract, primãria a organizat douã licitatii publice, abia la cea de-a doua înscriindu-se doi candidati. Cîstigãtoare a fost desemnatã asocierea formatã din Asociatia „Sprijinã câinii” – SC Serv Vet Impex SRL – SC Serv Prodmed Impex SRL din Vaslui, iar contractul a fost semnat pe 13 iunie 2019 si are o valabilitate de trei ani.”, a explicat în sedinta de pe 26 februarie, primarul Dumitru Boros.
2 COMENTARII

  1. Cezara Mironica când o sa te vad la fel o sa te dau și eu la o parte din fata mea !
    Tâmpită ala e cățel dat la o parte cu piciorul lasa te prin eu pe strada și fix la fel îți fac !
    Trebuie o data sa îți ei una în bot ca numai prostii scrii

  2. Ceea ce faceti dvs in acest articol este o manipulare josnica a masei inducand gresit ideea ca Asociatia Seelen Fur Seelchen Bârlad face actiuni numai din interes propriu.Ceea ce nu mentionati in acest articol este faptul ca brutalitatea hingherilor este cunoscuta si nu este primul incident de acest gen.Sa nu uitam ca au foat prinsi si la capturare cand au trantit efectiv un caine pana l-au umplut de sange.Smecherii de la Asociatia “”Sprijina Cainii”” traiesc numai din contractele dovedit ilegale in instantele de judecata de capturare caini pe sume fabuloase, bani ce puteau fi utilizati de catre respectivul UAT in alta folosinta.Daca ar disparea cainii ei nu ar mai avea din ce sa traiasca . Smecherii din astea pe bani publici manuiti de primari incompetenti ne-am obisnuit de 30 de ani.In loc sa respecte legile in vigoare prefera sa “”spele “” banii in contracte ilegale unde curtea de conturi nu are experienta in gasirea ilegalitatilor

LĂSAȚI UN MESAJ