30.3 C
Vaslui
28-iun.-2022

Cum a pierdut Putin războiul informaţional cu privire la Ucraina. Fost oficial american de informaţii: în 2008, SUA nu ştiau unde se află armata rusă

SUA au stat cu ochii pe Rusia atât înainte de invazie, cât şi după declanşarea ei, iar aceste informaţii oferite de servicii au permis SUA, aliaţilor săi şi mai ales Ucrainei să fie cu un pas înaintea Moscovei, relatează Insider.

Informaţiile de la serviciile americane au ajutat armata ucraineană să-şi sporească performanţa în luptă şi au expus acţiunile Rusiei în faţa comunităţii internaţionale după ce Vladimir Putin a insistat luni de zile că nu lansează o invazie.

SUA au furnizat informaţii precise despre mişcările de trupe în cadrul unei abordări a războiului informaţional pe care directorul Agenţie americane de Informaţii în materie de apărare a numit-o „revoluţionară”.

Dar SUA nu au fost mereu la fel de bine pregătite când Rusia a efectuat alte „operaţiuni militare” similare, au recunoscut foşti oficiali americani în domeniul serviciilor de informaţii, relatează Insider.

În 2008, Rusia a intrat în teritoriile separatiste Oseţia de Sud şi Abhazia înainte să invadeze Georgia. Războiul a durat o săptămână şi la încheierea lui Georgia rămânea fără o parte din teritorii după ce Rusia le-a recunoscut unilateral independenţa.

Citeste mai mult: adev.ro/r9i7o0

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here