spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Cum a ratat Bacaul organizarea Campionatului Balcanic de sarituri in apa rezervat juniorilor

- Advertisement -


Balcanismul “sare” Balcaniada

Ca sa gasesti Bacaul pe harta Europei, trebuie sa stergi la greu praful. Praful din oras, nu de pe harta! Ca sa gasesti Bacaul in calendarul Ligii Europene de Natatie nu ai nicio sansa. Cel putin in 2015. Din raportul tehnic intocmit, la finalul anului trecut, de reprezentantul Ligii Europene de Natatie care dadea OK-ul ca Bacaul sa gazduiasca in perioada 27-29 martie Campionatul Balcanic de sarituri in apa pentru juniorii A si B s-a ales praful.

Si asta pentru ca Primaria Bacau nu a operat niciuna din recomandarile sefei LEN referitoare la imbunatatirea aparaturii de concurs din Bazinul Olimpic de Natatie. La drept vorbind, autoritatile locale nici n-au bagat in seama raportul tehnic. Cum nu s-au sinchisit nici de competitia ce ar fi adus in Bacau, vreme de aproape o saptamâna, 50, 60 sau 70 de sportivi, antrenori si oficiali din strainatate. Aici se incheie Balcaniada. Si de aici incepe balcanismul. Sa-i dam drumul la banda: “Sunt un Balcanic”, Holograf.

“Gazdele perfecte”

Ideea ca Bacaul sa organizeze, in premiera, o Balcaniada de sarituri in apa a aparut la mijlocul anului trecut, la initiativa si insistenta Federatiei Române de Natatie. In decembrie, sefa LEN la Sarituri in Apa, Georgia Fyrigou Consolo a inspectat Bazinul Olimpic din Bacau. Concluzia? “Daca recomandarile noastre vor fi puse in practica, Bazinul Olimpic si comunitatea bacauana pot fi gazdele perfecte ale unui eveniment sportiv de succes”, se scrie la finalul raportului semnat de Fyrigou Consolo. Si acum recomandarile, insotite in raport si de sugestii (inclusiv foto) referitoare la materialale adecvate: “imbracarea” celor patru platforme si a scarilor cu o suprafata speciala menita sa garanteze siguranta sportivilor, inlocuirea uneia din cele patru trambuline si crearea unui ponton din lemn pentru arbitri si oficiali. Lucrari in valoare de câteva mii de euro. Lucrari de care Bazinul oricum are nevoie pentru siguranata sportivilor, indiferent ca organizeaza sau nu Balcaniada. Câteva mii de euro, deci. Cum i-ar zice, cu flautul, Ian Anderson de la Jethro Tull: “Piece of cake”.
– See more at: http://www.desteptarea.ro/cum-a-ratat-bacaul-organizarea-campionatului-balcanic-de-sarituri-in-apa-rezervat-juniorilor/#sthash.sBPkFRMZ.dpuf

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.