spot_img
spot_imgspot_img
16.1 C
Vaslui
25-mai-2024

Cum a reusit scoala din Barbosi sã se claseze pe locul IV în topul celor mai bune scoli din judet. Misterul din spatele acestui rezultat

- Advertisement -
REALITATE… Scoala Gimnazialã din satul Barbosi a avut, de fapt, nouã elevi în decursul anului scolar, însã doar cinci dintre acestia au participat la Evaluarea Nationalã.

ÎNVÃTÃMÂNT… Vremea Nouã a aflat cum a reusit Scoala Gimnazialã din satul Barbosi sã se claseze pe locul IV în clasamentul celor mai bune scoli din judet. Unitatea de învãtãmânt a avut, de fapt, nouã elevi în decursul anului scolar, însã doar cinci dintre acestia au participat la Evaluarea Nationalã. Ceilalti patru nici nu au fost înscrisi la examen, iar asta pentru cã trebuie sã sustinã mai întâi corigentele. Astfel, acestia nu au mai tras în jos rata de promovare a unitãtii de învãtãmânt la Evaluarea Nationalã. Trebuie, însã, precizat cã aici functioneazã învãtãmântul simultan: clasa a V-a învatã alãturi de clasa a VII-a, iar clasa a VI-a alãturi de clasa a VIII-a. Dacã ne uitãm la celelalte rezultate înregistrate în scoliile cu învãtãmânt simultan, vom vedea cã mediile obtinute de cei cinci elevi sunt chiar bune: între 7,20 si 8,52.

De asemenea, mai trebuie precizat cã Scoala Gimnazialã din satul Barbosi este, de fapt, o structurã a Scolii Gimnaziale din Hoceni. Contactat telefonic, directorul unitãtii de învãtãmânt a declarat cã cei patru elevi care nu au participat la Evaluarea Nationalã vor sã urmeze o scoalã profesionalã. „Da, de fapt, au fost nouã elevi. Patru dintre ei au avut rezultate slabe în decursul anului, au constientizat cã nu vor face fatã la liceu si au hotãrât cã vor sã urmeze o scoalã profesionalã. Nu au participat la examenul de Evaluare Nationalã pentru cã stiau cã nu au nevoie de el pentru a se înscrie la o scoalã profesionalã (n.r. acestia pot intra abia în etapa a doua a repartizãrii computerizate). Ceilalti cinci elevi s-au prezentat, iar rezultatul înregistrat este îmbucurãtor, pentru cã toti au reusit sã obtinã note destul de mari. Elevii de la aceastã scoalã învatã simultan: clasa a V-a cu clasa a VII-a si clasa a VI-a cu a VIII-a. Si la clasele mai mici, la fel se învatã. Din cauza numãrului mic de elevi, nu ni se aprobã o clasã întreagã, astfel cã am fost nevoiti sã cuplãm clasele. Din pãcate, aceasta e o situatie întâlnitã în multe comune din tarã, nu doar din judetul Vaslui, pentru cã nu mai sunt atât de multi elevi precum erau înainte”, a explicat prof. Nicu Vârlan, directorul Scolii Gimnaziale din Hoceni.

Topul celor mai bune scoli gimnaziale din judet

Vremea Nouã a prezentat ieri topul celor mai bune scoli din judet potrivit platformei admitereliceu.ro. Pe primele locuri s-au aflat liceele de elitã ale fiecãrui municipiu – Colegiul National „Cuza Vodã” Husi, Colegiul National „Gh. R. Codreanu” Bârlad si Liceul „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui – fiecare având câte o clasã de gimnaziu. Pe locul IV s-a clasat scoala din Barbosi, iar apoi au urmat scolile gimnaziale cu cel putin câte douã clase de elevi. Dacã ar trebui sã facem un clasament tinând cont nu doar de mediile înregistrate, ci si de numãrul de elevi, acestea ar fi, de fapt, cele mai bune scoli: Scoala Gimnazialã „Mihai Eminescu” Vaslui – 52 elevi (douã clase), media lor – 7,80, Scoala Gimnazialã „Elena Cuza” Vaslui – 81 elevi (trei clase), media – 7,78, Scoala Gimnazialã „Alexandra Nechita” – 63 elevi, media – 7,69, Scoala Gimnazialã „Mihail Sadoveanu” Husi – 112 elevi (patru clase de elevi), media – 7,68, Scoala Gimnazialã „Constantin Parfene” Vaslui – 76 elevi (douã clase), media 7,63.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.