-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Cum aratã România în viziunea vasluienilor participanti la concursul antreprenorului Ionel Sandu

- Advertisement -
Image: 555761317, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no

GÂNDURI DESPRE ROMÂNIA… Vremea Nouã publicã astãzi alte câteva mesaje înscrise în cadrul concursului initiat de antreprenorul vasluian Ionel Sandu. Cei care vor sã participe mai au la dispozitie o sãptãmânã, termenul limitã fiind 12 decembrie. Astfel, tot ce trebuie sã facetit este sã scrieti ce ati simtit de 1 Decembrie si cum ati sãrbãtorit aceastã zi, iar apoi sã ne trimiteti mesajul fie prin e-mail (publicitate@vrn.ro), WhatsApp (Â40 721 873 632), Facebook (@Vremea Noua – Stiri Vaslui), fie prin postã, la adresa redactiei (Vaslui, str. Stefan cel Mare, nr.89, etaj 1). Cele mai emotionante scrisori sau e-mailuri vor fi selectate si vor intra în turneul final. Cîstigãtorii (50 la numãr) vor fi pentru o zi parlamentari. Vor merge la Palatul Parlamentului, cu un autocar de lux, unde vor asista de la „balcon” la  Sedinta solemnã dedicatã împlinirii a 33 de ani de la Revolutia din 1989. Dintre cele 50 de scrisori, 7 dintre ele, cele mai reusite, vor fi premiate în bani, fiindcã cîstigãtorii vor merge si în Târgul de Crãciun din  Bucuresti, la shopping: locul I – 1.000 de lei, locul II – 750 de lei, locul III – 500 de lei, 4 mentiuni a câte 250 de lei fiecare.

„De când se stie, românul trãieste cu credinta în suflet. La fel cum Dumnezeu ne iubeste pe noi, la fel si noi trebuie sã ne iubim Patria si s-o respectãm. La multi ani, române, fii mândru de tara ta oriunde te-ai afla!”. (Izabela Binciu)

Alina Ciobotaru, despre iubirea de tarã

„Nici nu stiu dacã iubesc sau nu aceastã tarã, tot ce stiu este cã existã multã durere si nedreptate în aceastã tarã, mi-au fost „alungate” persoane dragi departe, prin strãinatate! Întrebarea este, oare o mai iubesc, când îi aud imnul îmi lãcrimeazã instant ochii, oare asta este iubire?!?”  (Alina Ciobotaru)

Alexandra Ionitã, mãrturisiri despre tara în care a trãit cele mai frumoase experiente

„Pentru mine, 1 Decembrie reprezintã o emotie, nu doar o simplã zi. De multe ori uitãm cã suntem români, dar aceastã datã ne reuneste, ne aduce pe toti grãmadã sã admirãm parada si toate evenimentele ce au loc de 1 Decembrie. E o zi cu o însemnatate enormã, eroi cãzuti pe câmpul de luptã, lacrimi de dor din partea copiilor si a sotiilor, goluri în suflete provocate de teamã, emotii puternice simtite cu fiecare bãtaie a inimii… România e tara în care am crescut si în care am învãtat multe, e tara în care am trãit cele mai frumoase experiente, am vizitat cele mai frumoase locuri, am trãit cele mai intense emotii, am trecut prin diferite stãri si în cele din urmã, mi-am dat seama cã îmi iubesc tara si sunt bucuroasã sã-i cânt imnul în aceastã zi specialã si sã retrãiesc sentimente puternice de fiecare datã când aud versurile imnului cântat în mândra ie. România reprezintã familia în care am crescut cu totii, familia în care am învãtat sã împãrtim, sã iubim, sã dãruim sI, cel mai important, sã fim oameni. Cred în tine, tarã dragã, si în viitorul nostru! La multi ani de ziua ta, draga mea Românie!”. (Alexandra Ionitã)

Iasmina Volocaru: „Dragostea fa de bunici este la fel ca cea fatã de popor”

„Sunt româncã si mã mândresc! România mereu va fi si va rãmâne casa mea, locul unde m-am nãscut, am copilãrit si am crescut. De micã îmi plãcea sã mã îmbrac în portul traditional, sã stau cu bunicul meu pe canapea si sã-mi rãspundã la tot felul de întrebãri legate de noi ca români, dar mai ales despre predecesorii nostri. Din momentul în care vii aici, simti cã nu mai poti pleca. Cultura noastrã, traditiile,obiceiurile, locurile noastre frumoase, sunt cele care mã fac mândrã sa fiu româncã. Avem cele mai recunoscute voci ale lumii, campioni internationali în diferite domenii, locuri spectaculoase si o gastronomie incredibilã”. Pentru mine, România înseamnã artã, o explozie de culori, înseamnã mâncare delicioasã, dar mai ales, portul. De Ziua Nationalã a României, îmi doresc sã particip la activitãtile desfãsurate în centrul civic special dedicate acestei zile, ca mai apoi sa merg la tarã, la bunicii mei, sã îi îmbrãtisez si sã le urez „La multi ani!”. Dragostea fatã de bunici este la fel ca cea fatã de popor. Atât timp cât o sã îmi iubesc bunicii, o sã îmi iubesc si poporul, dar dragostea mea pentru ei rãmâne eternã, la fel ca si cea pentru România. Iubiti-vã bunicii, familia, pentru cã pânã la urmã asta înseamnã sã fii român: unitate, patriotism, iubire, respectul fatã de aproapele tãu. La multi ani, România!”. (Iasmina Volocaru)

Mesajul Sandrei, fiica ce se trage „din glia strãmoseascã a judetului Vaslui”

„Dragã Românie, tara mea frumoasã, mama acestui popor bun si inimos prin a cãrui sânge tu curgi, fior dãtãtor de doine si de traditii, patria strãvechilor si curajosilor daci, sufletul tuturor românilor plecati si rãspânditi pe întreg globul, astãzi te celebrãm si îti urãm : La multi ani! Dragã Românie, eu îti sunt fiica ce mã trag din glia strãmoseascã a judetului Vaslui, nãscutã  si crescutã la Bârlad, dar si în comuna Costesti, unde pârâul Ghilahoi/ Bilavoi curge precum lacrimile vãduvelor eroilor din al Doilea Rãzboi Mondial, spre un loc sfânt al pãcii si iubirii de Dumnezeu si de neam, la Sfântul Schit.Te sãrbãtorim prin sãrutarea drapelului, prin spunerea unei rugãciuni în care ne rugãm pentru tine, pentru toti românii si pentru toti oamenii! Pregãtim desene cu drapelul, cu tara si cu portul nostru pentru a orna parcul de joacã si a aduce un pic de culoare în comuna mea! Pregãtesc un brad din produse reciclate pentru a duce la scoalã si pentru a împãrti bucuria de a fi român, cu colegii mei de la Scoala „George Tutoveanu” din Bârlad! Oriunde m-as afla, Românie, tu tot în inima mea te vei afla! La multi ani, România! Cu drag, româncuta ta, Sandra Mihaela Margarint!”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.