spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Cum arată singura bancă de sânge şi primul centru de transfuzii veterinar din Moldova de la Iaşi

- Advertisement -

Începe complexul proces de recoltare de sânge pentru completarea bazei de date şi a stocurilor. Pot dona, în special, câinii cu vârste cuprinse între un an şi opt ani, cu greutatea mai mare de 20 de kilograme, care au toate vaccinurile făcute şi sunt deparazitaţi la zi.

Facultatea de Medicină Veterinară a Universităţii de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) anunţă deschiderea băncii de sânge şi a centrului de transfuzii veterinar în cadrul Spitalului clinic pentru animale de companie.

„Începând cu luna aceasta, la USV Iaşi funcţionează singura bancă de sânge şi centrul de transfuzii din regiunea Moldovei. În cadrul centrului de transfuzii şi al băncii de sânge ataşate Compartimentului de Urgenţe din cadrul Facultăţii de Medicină Veterinară testăm grupele de sânge la câini şi pisici putem, face teste de compatibilitate între indivizii donatori – receptori şi mai ales putem să oferim pacienţilor noştri şi a colegilor din practica privată sângele necesar urgenţelor medicale”, a declarat conf. univ. dr. Mihai Musteaţă, coordonatorul Compartimentului de Urgenţe.

Cadrele didactice şi medicii veterinari fac un apel pentru proprietarii de animale care pot fi donatori voluntari.

Citeste mai mult: adev.ro/rf3oyu

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.