spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
25-mai-2024

Cum arată viața în satul cu 8 localnici: „Tinerii au plecat la serviciu și nu mai vin. Au rămas casele singure”

- Advertisement -

În fiecare an, 9 sate din România dispar. Țara noastră ocupă primul loc în Uniunea Europeană cu cel mai mare ritm de depopulare a zonelor rurale. 45% din populația țării este în zonele de țară, iar peste 80 % din teritoriu este în această zonă. Însă, oamenii de la sate încep să plece unul câte unul, lăsând în urmă doar bătrânii. Aceasta este și situația satului Blidari, din Gorj. Doar 8 oameni își mai duc zilele aici, fără să aibă condițiile minime pentru un trai decent.

Câmpurile sunt acum abandonate, pentru că nu mai are cine să muncească pâmăntul. Ovidiu Pungan, primar Bălănești: Situația nu este una plăcută, să zicem, deoarece persoanele care mai trăiesc acolo sunt persoane vârstnice, știm cu toții acest lucru și din păcate până acum intenția cu adevărat de a veni cineva să investească acolo, nu și-a pus nimeni amprenta. Discuții sunt cu o grămadă de oameni, de oameni care au putere financiară și ar dori să construiască ceva acolo. O cabană, o pensiune, deoarece este foarte multă liniște și aer curat, dar deocamdată concretizat, adică nu s-a concretizat absolut nimic.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/video-cum-arata-viata-in-satul-cu-8-localnici-tinerii-au-plecat-la-serviciu-si-nu-mai-vin-au-ramas-casele-singure-2723657

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.