Cum au ajuns 11 traficanți de minore să fie judecați în libertate, după ce inițial au primit 83 de ani de închisoare

Un grup infracţional organizat format din 11 inculpaţi care traficau fete în Italia, Austria şi Germania a primit 83 de ani de închisoare în iunie anul trecut. Liderul grupării, Adrian Munteanu, e dat în urmărire generală de poliţie. El a atacat, prin avocat, decizia de condamnare, iar Curtea de Apel Bacău i-a dat câştig de cauză: a hotărât că procesul trebuie reluat, pentru că judecătorul de fond şi-a motivat decizia copiind integral rechizitoriul DIICOT, fără „niciun argument propriu”.

În mai 2020, cu doar o lună înainte să fie condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare, Adrian Munteanu ceruse, prin avocat, recuzarea judecătorului Bogdan Constantin Arseni. Solicitarea i-a fost respinsă.  Munteanu, judecat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism, nu a venit niciodată la Tribunalul Bacău. Era arestat în lipsă şi căutat de Poliţia Română. Procurorii DIICOT spun despre bărbatul de 37 de ani din comuna Ploscuţeni, Vrancea, că e un adevărat „antreprenor al comerțului sexual”. A coordonat o reţea infracţională care, între 2009 și 2017, a traficat fete din România în Italia, Austria şi Germania.  „Ai nădejde în Adi, că Adi e băet bun” Munteanu a aflat numărul de telefon al Magdei*, 17 ani, de la o cunoştinţă comună. A sunat-o, în toamna lui 2016, ca din greşeală, pretinzând că telefonul ei era trecut în anunţul de vânzare a unei garsoniere. Apoi, i-a spus că are o voce frumoasă şi că ar vrea să o cunoască.
Citeşte întreaga ştire: Cum au ajuns 11 traficanți de minore să fie judecați în libertate, după ce inițial au primit 83 de ani de închisoare
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ