spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
04-dec.-2023

Cum au ajuns marile companii petroliere să vândă combustibil fosil „neutru din punct de vedere al emisiilor” care nu există

- Advertisement -

Din ce în ce mai multe companii internaționale din sectorul energetic încep să-și dea seama că este nevoie să-și intensifice eforturile pentru combaterea problemelor de mediu, cel puțin la nivel declarativ, și aplelază la soluții de compensare a emisiilor de dixodid de carbon pe care le degajă în atmosferă. Astfel, investesc în proiecte care echilibreză amprenta gazelelor naturale ce încălzesc planeta, plătind sătenii care locuiesc în jurul pădurilor din Africa pentru a proteja aceste zone de vegetație. Însă această metodă nu este suficientă pentru a combate cantitatea de CO2 pe care marile companii petroliere o propagă în aer, potrivit unei analize Bloomberg.

În septembrie anul trecut, compania petrolieră franceză Total Energies a realizat primul transport de gaze naturale „neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon”. Mișcarea a fost cea mai ecologică măsură posibilă realizată de Total pentru a echilibra combustibilii fosili și a reprezentat un pas important în a face ca produsul de bază al companiei să fie acceptabil într-o lume care se încălzește din ce în ce mai mult din cauza schimbărilor climatice.

O tranzacție care a mulțumit pe toată lumea 

Compania Total a realizat acel transport după ce a aflat că un client al său cumpărase anterior două încărcături neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon de la rivalii Royal Dutch Shell, compania anglo-olandeză de petrol cu sediul în Haga.

Potrivit unui lucrător al companiei Total, care a fost chestionat de Bloomberg, primul pas pe care l-a făcut compania franceză pentru a-și da seama cum să neutralizeze emisiile gazului natural lichid (GNL) a fost să caute pe internet proiecte ecologice care ar putea compensa poluarea.  ….https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/cum-au-ajuns-marile-companii-petroliere-sa-vanda-combustibil-fosil-neutru-din-punct-de-vedere-al-emisiilor-care-nu-exista-1632125

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.