28.6 C
Vaslui
04-iul.-2022

Cum au demontat judecătorii afirmaţiile arhiepiscopului Teodosie din contestaţia la decizia de pensionare

Curtea de Apel Galaţi a motivat decizia prin care a respins fiecare susţinere a profesorului universitar Teodosie Petrescu, arhiepiscop al Tomisului, care ceruse să rămână profesor titular şi după împlinirea vârstei de 65 de ani. Printre acestea se număra şi solicitarea să îi fie acordat un tratament special.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat pe 1 februarie verdictul definitiv în cazul profesorului universitar Teodosie Petrescu, cunoscut publicului larg drept ÎPS Teodosie. Arhiepiscopul Tomisului ceruse să rămână profesor titular la Universitatea Ovidius din Constanţa după ce împlinise vârsta de 65 de ani şi pentru anul şcolar 2021/2022, dar instanţa i-a respins solicitarea.

Arhiepiscopul Tomisului nu s-a împăcat cu ideea pensionării şi a cerut Tribunalului Constanţa să dea o ordonanţă preşedinţială prin care să fie anulată decizia Senatului Universităţii. Judecătorii i-au respins cererea, dar ierarhul a făcut apel şi a cerut şi strămutarea dosarului la Curtea de Apel Galaţi. În motivarea hotărârii pronunţate în acest caz, judecătorii gălăţenii spun că intenţia legiuitorului nu a fost de a stabili o obligaţie în sarcina Universităţii Ovidius în cazul de faţă, raportat la menţinerea calităţii de titular după împlinirea vârstei de 65 de ani, ci aceasta era doar o posibilitate, în strictă corelaţie cu necesităţile organizatorice ale universităţii, în ipoteza în care nu ar putea acoperi normele cu titulari,

Citeste mai mult: adev.ro/r8qd8o

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here