31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Cum îşi împart partidele secretarii de stat. PSD va avea 42 de funcţii, adică la fel cât PNL şi UDMR la un loc. Cât au pierdut liberalii la negocieri

PSD va avea 42 de secretari de stat în Guvern, în timp ce PNL va avea 34, iar UDMR, 8 secretari de stat, conform ponderii din Parlament, potrivit informaţiilor „Adevărul”. În fosta coaliţie, liberalii aveau 42 de secretari de stat, deci au pierdut opt funcţii.

Schimbarea formulei de guvernare a dus la pierderea unui număr considerabil de secretari de stat de către PNL şi UDMR. Dacă în structura Guvernului Cîţu, PNL a avut 42 de secretari de stat, în noua formulă va avea doar 34 de secretari de stat. De asemenea, UDMR va avea doar 8 secretari de stat, în timp ce în formula cu Florin Cîţu premier avea 12 secretari de stat, potrivit informaţiilor „Adevărul”. Cei de la PNL şi UDMR şi-au împarţit şi funcţiile în comisiile parlamentare, unde reprezentanţii USR care deţin conducerea acestor comisii vor fi schimbaţi, după reconfigurarea majorităţii parlamentare, ponderea urmând să fie de 9 comisii la PSD şi 7 comisii la PNL.

Citeste mai mult: adev.ro/r2x8ai

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here