spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Cum minte un primar fără să clipească! Boroș se laudă cu investiția privată făcută de Dedeman la Bârlad! (FOTO)

spot_imgspot_img
- Advertisement -
GRAV… Primarul Bârladului, Dumitru Boroș își arogă toate investițiile, chiar și pe cele private, pentru un plus de imagine!

DEDEMAN VS. MITOMAN… Magazinul Dedeman de la Bârlad, investiție privată pe terenul care a aparținut SC Rulmenți SA Bârlad, se apropie cu pași repezi de finalizare dar și de deschidere, programată cel târziu în luna septembrie. Dacă nu știți, și această investiție privată, pe lângă Carrefour și Varianta Ocolitoare a Bârladului (care aparține CNAIR), sunt trecute de primarul Dumitru Boroș, fără să clipească, printre realizările sale, deși tot ce a făcut a fost eliberarea autorizațiilor de construcție! Terenul, proiectul și lucrarea de execuție aparține firmei private! Nu contează, tot ce se ridică în privat, este trecut, subtil, printre obiectivele de investiții “realizate” de primarul Boroș! Curat, murdar!

Stadiul lucrărilor de construcție a trecut de 70%, potrivit informațiilor oferite de reprezentanții firmei constructoare într-o discuție cu primarul Dumitru Boroș, care a făcut o scurta vizită pe șantier în cadrul deplasărilor pe teren pe care le efectuează zilnic la obiectivele de investiții derulate la Bârlad. Vizita însă nu s-a lăsat doar cu … privitul! Primarul s-a gândit să tragă și ceva pe turta sa, adică să mai umble puțin la imaginea sa, cu investiția altuia!

“Primim și la primărie zeci de mesaje din partea bârlădenilor care doresc să afle informații despre inaugurarea magazinului. În acest moment se lucrează atât la exterior cât și la interior, unde se toarnă pardoseala de beton și se lucrează la elicopterizarea acesteia. Mi s-a comunicat că în circa două săptămâni se va intra la amenajarea spațiilor din interior de către personalul care a fost angajat deja. Înființarea la Bârlad a unui magazin din lanțul Dedeman a condus la crearea a aproximativ 150 de locuri de muncă. Acesta a fost unul dintre argumentele pentru care am salutat decizia conducerii Dedeman de a veni în orașul nostru, după o corespondență pe care am purtat-o cu dumnealor încă din 2017. Atunci le-am propus pentru prima dată să includă Bârladul pe harta investițiilor pe care intenționează să le deruleze în țară”, a precizat pentru cine nu știe, primarul Dumitru Boroș

Investiția este privată, nu din banii publici ai Bârladului, ci din banii investitorului!

Îi reamintim primarului bârlădean, după cum se arată în proiectul de PUZ, că hypermarket-urile respective și toate anexele vor fi amenajate pe un teren situat în partea de Nord a Bârladului, mai exact pe partea dreaptă a Bulevardului Republicii, la Nord de Carrefour și Fepa SA Bârlad. Acolo deja a început ridicarea unui “Retail Park și a unui magazin de bricolaj, amenajarea de platforme exterioare cu parcări, alei pietonale și carosabile, căi de acces, sens giratoriu, spații verzi” etc. Complexul  comercial va avea  spații de fitness, aerobic, locuri de joacă pentru copii, hipermarket, restaurant, cafenea, bar, pub, comerț, zonă de recreere și interacțiune socială, proiecție video, spații administrative. Bârladul este acum în faza deschiderii celui de-al doilea mare șantier, respectiv construirea unui hypermarket Kauffland și a unui magazin Dedeman. După cum se știe, acestea se vor ridica în zona de nord a municipiului, pe locul unor foste hale ale SC Rulmenți SA (Profil 2 și MUS), suprafața totală desfășurată pe care se va construi fiind de circa 9 hectare. Este a doua cea mai mare investiție a mediului privat din Bârlad, care va crea foarte multe locuri de muncă, iar Bârladul va beneficia de taxele și impozitele aferente. Unde se întrevede “investiția” primăriei Bârlad pe aici?? Menționăm că în clădirea A a fost deja amenajat retailer-ul Carrefour, iar în clădirea B se ridică văzând cu ochii magazinul Dedeman. După cum a scris presa națională, complexul comercial „Bârlad Value Centre” este cel mai mare proiect privat de retail din Bârlad! Investiția s-a ridicat la peste 19 milioane de euro și prevede amenajarea primului hypermarket Carrefour din județ (realizat deja), completat de magazinul de bricolaj Dedeman, la care se mai adaugă 12 spații comerciale închiriate (magazine, cafenele, baruri, restaurante, etc.) și 880 de locuri de parcare.

Comentariile bârlădenilor sunt acide! Minciuna are picioare scurte!

„După ce s-a ocupat de șoseaua de centură, de asfaltat drumul Bârlad- Podu Turcului, a deschis Carrefour la Bârlad, Boroș a reușit performanța să deschidă și Dedeman!!! Ce treabă are Primăria sau primarul cu o investiție privată??? Cât de mulți pun botul la vrăjeala lui!” – scrie un bârlădean. „Ia de termină, centura primarule ..”, îl îndeamnă alt bârlădean pe primarul Boroș. „Poate vă ajută cei de la Dedeman să finalizați centura Bârladului”, mai scrie și o bârlădeancă. Oamenii cer, pe bună dreptate, să știe ce este cu Bârladul, ce se face în Bârlad, concret, cu investiții guvernamemntale, europene, să fie făcute drumurile mai repede, să apară șoseaua de centură…Nu au nevoie să fie aburiți de laudele edilului, cu investițiile private! Mai bine ar lua exemplu de la investitorii privați și ar pune la treabă constructorii de casă ai Primăriei Bârlad, în loc să se laude cu realizările altora!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

18 COMENTARII

 1. Pupincuristii lui Tataru in actiune Nu pot sa aiba tihna secaturile la gandul ca domnul Boros are deja la buzunarul mic al treilea mandat.Motiv pt.care inventeaza tot felul de ordinarii ordinare in speranta ca se vor gasi prosti gramada care sa puna botul.Aleluia si un praj verde pt.toti pupincuristii sinecuristi tataristi.Si nu uitati dohanilor.Sunteti la mana PSD.Daca candidati singuri si de 100 ori.Aleluia.S.au dus si sonecurile !

 2. lasati-l in pace e omul serviciilor, in campanie electorala facea coada la baietii cu ochi albastri impreuna cu vreo doi candidati incat li se facusera scarba de ei si la securisti !

 3. Am si eu un mesaj pentru armata de postaci ai lui Mitica si pentru gasca de ziaristi (incompatibili, ca sunt angajati la Primarie dar fac si propaganda lui Mitica prin fituicile pe care le au) de la UM Primaria Barlad (unde s-au aciuat atat de multi fosti condamnati penal ca ar putea sa isi schimbe numele in Serviciul de Probatiune Barlad);
  – este adevarat ca investitia de apa-canal este a SC Aquavas si ca primarul se baga ca musca in lapte in poza?
  – este adevarat ca proiectul de apa-canal prevede ca la fiecare km de lucrari executate sa fie reabilitata infrastructura?
  – este adevarat ca Primaria nu urmareste sa fie respectate conditiile din autorizatia de constructie eliberata?
  – cine va suporta costurile de refacere a spatiului verde din oras (mii de pomi au fost distrusi fara discernamant de catre constructori)?
  -este adevarat ca un inalt functionar din Primarie a cerut certificate de urbanism la CJ Vaslui pentru constructorul VO si daca da de ce nu a fost dat afara pentru ca a incalcat Codul Administrativ?
  -este adevarat ca in denuntul de la Parchetul European Anticoruptie se indica numele unei/unor persoane care se fotografiau pe Varianta Ocolitoare de parca erau pe mosia lor?

 4. Daca chiar are ceva merite in atragerea acestor „investitori” la Barlad, domnul primar nu ar trebui sa se laude cu asta. Ar trebui sa se gandeasca cate afaceri locale au fost deja afectate de Value center si cate vor fi afectate de Dedeman. Domnul primar nu prea mai este la curent cu piata muncii. Nu de locuri de munca este nevoie acum ci de lucratori. Criza este de forta de munca nu de locuri de munca. Nu se vor vinde mai multe produse. Vanzarile facute de Dedeman vor fi in detrimentul magazinelor locale. In curand vom vedea afaceri locale inchise. Aceste mari lanturi de magazine veneau oricum la Barlad cu si fara vointa domnului primar. Dar ca sa te lauzi ca tu le-ai adus, ca ai pus umarul la slabirea afacerilor locale?

 5. Are si primarul un merit pentru faptul ca a incurajat si s-a interesat de investitiile noi in Barlad, lucru nemaiauzit la primarii anteriori ! Intrebati-l de cate ori a fost la Bucuresti , la Ministerul transporturilor, inclusiv impreuna cu dl deputat Solomon , pentru a porni si a debloca finantarile la varianta ocolitoare a Barladului !!

 6. Cezarico, tare-ti mai place pesedeul. De ce nu a fost facut Carrfour si Dedeman pe mandatul la astia de la pesede ? Ca au bagat Mihaila, Cleopatra si Berlin bani in buzunarul lui Constantinescu sa nu ii lase sa vina ? Va dorim multa, da multa m*uie si tie si pesede si faliment abrupt la astia de mai sus

  • Intr-un fel ai dreptate, cu banii bagati in buzunarele cuiva, insa mergi mai departe cu rationamentul si observa ca, daca la vremea lui Titi firma lui Mihaila ar fi pierdut bani, acum ea e pe plus pentru ca mai toate lucrarile finantate de Primarie le executa firma lui (chiar daca uneori se mai rastoarna cate un escavator prin curtea spitalului).
   Si, pe de alta parte, sa stii ca si Mitica vrea in barca la PSD deci e in consonanta cu Cezara!!!!

 7. Boros.Dnul primar,Boros,a adus Dedeman in Barlad..Da,dnul Boros are dreptul sa se laude cu aceasta exceptionala initiativa.Da.Aceasta fituica manipulatoare,Vremea noua,fituica pusa in slujba lui Tataru si gasca lui din judet,face tot posibilul sa.l denigreze,sa.i ia din merite acestui destoinic gospodar.Intrebare pt fituica,dar si pentru lingaii care pun botul la dezinformarile fituicii.De ce Dedeman nu a venit in Barlad pe timpul lui Titisor.Primarul scos cu catuse din primarie !????.De ce cezara cu c mic.De ce !????.
  Asa ca:hai sictir fituica,hai sictir cezara,hai sictir pupincuristi ai lui Tataru,etc.
  Felicitari Dnule primar.Sunteti cel mai bun primar din toate timpurile.Alaturi de dvs. si echipa dvs,Barladul va deveni ceea ce merita,Orasul fanion al judetului.
  Respect Dle primar.Dumitru Boros.Barladenii bine crescuti,barladenii educati si intelepti va respecta si va sunt alaturi
  MULTUMIM !

 8. Cand Cezara lingea clantele de la usa primariei, si-l proslavea pe Bouros,era buna!Acum, cand spune lucruri, care nu convin adulatorilor si lingusitorilor , dictatorului inrait,nu mai este ,,iubita,,! A transformat Barladul intr-un santier,fara a avea un minim plan de management, de organizare,umilind cetatenii conducatori auto,transfomand circulatia intro debandada totala,in care se sta in trafic zeci de minute pe un traseu de cateva zeci de metri!

 9. Trebuie sa constatam ca Dedeman va deschide un supermarket in Barlad si ca urmeaza sa obtina profit!
  Nu am citit nicaieri ca marfurile vandute de Dedeman,Carrefour si altii o sa fie produse de vasluieni,de romani in general!
  Cele 150 locuri de munca infiintate de Dedeman se vor regasi in pierderile locurilor de munca a societatilor de profil Barladene!
  Oare va fi mai bine?

  • Deja este minunat. Pentru Dedeman, secții întregi ale Întreprinderii Rulmenți Bârlad au fost privatizate, închise, apoi demolate. Cândva IRB oferea locuri de muncă la o treime din oraș. Astăzi ne bucurăm că deschidem Dedeman cu produse din China sau din alte țări, în timp ce noi trăim de pe o zi pe alta, prestând muncă de calitate unor conducători corupți sau șefi lacomi. Cum să nu fie minunat?!

  • Dar ai citit că produsele vândute de Mihăilă și Berlin sunt autohtone? Singurii care pierd sunt afaceriști barladeni! Oamenii de rând câștigă locuri de muncă și prețuri puțin mai mici și de calitate mai buna!

 10. Cezarino mai spala te ca ești o mare mizerabila. E corect ca Primaria sa informeze cetățenii și cu stadiul lucrărilor construcțiilor private ca tot in Barlad sunt și bârlădeni vor sa aibe informații oficiale și nicidecum dezinformările tale mincinoase! Dar așa este când mănânci la alta usa! / pardon trotuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.