spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Cum poți să devii polițist de frontieră!

- Advertisement -

CHEMARE LA GRANIȚĂ!… Poliția de Frontieră Română informează tinerii absolvenți ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină polițiști de frontieră, că se pot înscrie la concursul de admitere organizat la nivelul școlii de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, instituție de învățământ postliceal, pentru sesiunea de admitere septembrie – octombrie 2021. Astfel, pentru viitorii polițiști de frontieră, sunt puse la dispoziție un număr de 225 locuri la Şcoala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea (200 locuri Politie de Frontieră, 15 locuri Inspectoratul General pentru Imigrări, 10 locuri Direcția Generală de Pașapoarte).

Organizarea și desfășurarea concursului de admitere se va derula după următorul calendar:

  1. Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează, în raport de domiciliul înscris în cartea de identitate a candidatului, astfel: de către structura de resurse umane din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași precum și din cadrul serviciilor teritoriale județene subordonate acestora (Botoșani, Iași, Vaslui, Galați) cu sarcini de recrutare; candidații care nu au domiciliul într-un județ limitrof frontierei de stat sunt recrutați de structurile de resurse umane din unitățile cu sarcini de recrutare din Inspectoratele de Poliție Județene unde aceștia locuiesc, potrivit domiciliului/reședinței înscrise în cartea de identitate.
  2. Cererea-tip de înscriere se descarcă de pe site-ul oficial al unității de recrutare, se completează de către candidat în mod lizibil, se semnează și se transmite exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare, în perioada 02 – 14 septembrie 2021, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Candidații care au domiciliul / reședința înscris/ă în cartea de identitate în județele Botoșani, Iași, Vaslui, Galați și Brăila vor transmite cererile de înscriere la adresa de e-mail: concurs.itpfiasi@igpf.ro. Depunerea documentelor pentru constituirea dosarului de recrutare se va face de către candidați la unitățile de recrutare până la data de 22 septembrie.

Unde depuneți dosarul

Elevii sau doritorii din județul Vaslui, care vor să depună dosarul, o pot face  la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui (strada Dobrina nr 18, municipiul Vaslui), pentru candidații care domiciliază în județul Vaslui. Program de lucru cu candidații 08.00-16.00. Telefon contact 0235/480302, 0235/480306 sau 0235/481317.

Evaluarea psihologică a candidaților va avea loc în conformitate cu dispozițiile Centrului de Psihologie al M.A.I., după expirarea perioadei de înscriere,  detaliile de natură organizatorică urmând a fi postate în timp util, pe site-ul oficial al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române www.politiadefrontiera.ro secțiunea Despre noi / instituții de învățământ, respectiv pe site-urile de internet ale structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră Române. Aceste  testări vor fi organizate de unitățile de recrutare până la data de 20.09.2021.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice are loc în perioada 29 septembrie – 05 octombrie 2021 în  Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni – pentru candidații din județele: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui;

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor de către candidații care au promovat proba de evaluare a performanței fizice, va avea loc în data de 9 octombrie 2021, la unitățile de selecție, iar subiectele de concurs vor fi unice pentru toate unitățile de învățământ din cadrul MAI. După corectarea testelor, sunt transmise unităților de recrutare listele cu candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba de verificare a cunoștințelor, pentru a susține examinarea medicală, care va avea loc în perioada 11– 31 octombrie 2021. Sunt declarați admiși candidații care au fost declarați apt medical, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, iar rezultatele finale ale admiterii sunt aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe site-ul oficial al unităților de învățământ, până la data de 03 noiembrie 2021.

Informații și criterii necesare pentru înscriere

Pentru a se putea înscrie la concursurile de admitere organizate la instituțiile de învățământ ale M.A.I., candidații trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiții legale de recrutare: Să aibă cetățenia română și domiciliul în România; Să cunoască limba română, scris și vorbit; Să aibă capacitate deplină de exercițiu; Să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic. Să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat. Să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere; Să aibă un comportament corespunzător principiilor care guvernează profesia de polițist; Să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea; Să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni; Să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani; Să nu fi desfășurat activități de poliție politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criterii specifice obligatorii

Să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ținuta de vară; Să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului; Să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învățământ. Să dețină sau să obțină până la absolvire permis de conducere categoria B.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.