3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Terorizat de o familie de tigani din Negresti (video)

- Advertisement -

Cum s-a ajuns la “bãtaia cu masini”!?!

EXPLICATII Un film în care doi vasluieni se sicaneazã în trafic cu masinile a fost difuzat de toate canalele de stiri din România. Unul dintre protagonisti, Cãtãlin Boitan, de 27 de ani din Negresti, spune cã scena care a filmat-o face parte dintr-un film mai lung. Acesta ne-a declarat cã de câteva zile de când a venit în tarã a avut mai multe conflicte cu membrii familiei Lupu. Hãrtuirea a culminat pe data de 31 iulie, atunci când acesta a fost tamponat voluntar de Elvis Lupu, asa cum se vede si în filmare. În acest caz, politistii au deschis douã dosare de cercetare penalã pentru distrugeri.

Cãtãlin Boitan lucreazã de 9 ani în Spania. În aceastã varã a venit sã-si petreacã concediul la casa bunicilor din Negresti, doar cã în loc de liniste si relaxare a nimerit în mijlocul unui rãzboi. “Fratele meu este cãsãtorit cu o fatã din familia Lupu. În Spania ne-am certat dar nu mã asteptam sã se ajungã aici. Din prima zi în care am ajuns la Negresti, Costel Lupu (tatãl fetei) m-a amenintat cu moartea. Mi-a spus cã mã împuscã si ar fi mai bine pentru mine sã plec din Negresti. A doua zi, am iesit cu sotia seara la cumpãrãturi. M-am pomenit deodatã cu cineva care mã ia de gât si încearcã sã mã doboare. Fiind întuneric nu mi-am dat seama cine e. Dupã aceea mi-am dat seama cã e unul din bãietii lui Costel Lupu. Am ripostat si s-au adunat imediat mai multi indivizi. Pentru a mã apãra am scos spray-ul cu gaze lacrimogene si, dupã ce am scãpat, am plecat cu sotia acasã la bunicii mei. La doar câteva minute, mai multi indivizi au atacat casa cu pietre si au rupt gardul. În casã mã aflam eu cu bunicii, sotia si copilul de 3 ani. Am sunat la 112, dar când au venit politistii nu au mai gãsit pe nimeni”, a declarat Cãtãlin Boitan.

Urmãrit în trafic si tamponat!

Dupã asediul de la casa bunicilor, tânãrul a mai avut parte de o “aventurã”. “A doua zi m-a sunat un prieten care m-a rugat sã-l iau de la Silistea. La întoarcere am vãzut cã mã urmãrea cu o masinã Elvis Lupu. La un moment dat am fost nevoit sã opresc din cauza unui camion care mergea în fatã. Atunci Elvis Lupu m-a tamponat din lateral stânga. Dupã aceea m-a depãsit si a dat cu spatele lovindu-mi masina încã o datã. Ce a urmat se vede si pe filmarea pe care am depus-o la Politie odatã cu plângerea”, a mai spus Cãtãlin.

“Douã dosare penale pentru distrugere”

“În urma plângerilor fãcute în acest caz, au fost deschise douã dosare penale pentru infractiunea de distrugere. Cei cercetati riscã pânã la doi ani de închisoare” a declarat Mihaela Straub, ofiterul de presã al IPJ Vaslui.

Singur împotriva “satrei”

“Am filmat tot ceea ce s-a întâmplat pentru a dovedi cã nu sunt vinovat. Eu am venit acasã cu sotia si copilul pentru a ne relaxa în concediu nu pentru a mã bate cu tiganii din Negresti. Am apelat atât la politisti cât si la presã pentru ca toate aceste atacuri sã înceteze. Nu vreau sã mã rãfuiesc sau sã mã rãzbun cu nimeni, vreau doar sã stau linistit cu familia în locurile mele natale”, Cãtãlin Boitan.

NOTA REDACTIEI Mentionãm cã atunci când folosim cuvântul “tigan, tigani”, asa cum s-a întâmplat si în acest text, nu o facem pentru a da o conotatie peiorativã persoanelor care fac parte din aceastã etnie. Considerãm cã e normal sã apelãm la cuvintele decente care fac parte din vocabularul limbii române, cuvinte care sunt întelese de toti vorbitorii acestei limbi.

http://youtu.be/DsJTSm0Y69g

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.