Cum s-ar putea realiza călătorii oriunde pe glob în mai puțin de o oră: SpaceX începe construcția unei rachete capabile în 2021

Compania SpaceX a lui Elon Musk și Armata Statelor Unite au semnat un acord pentru construcția unei rachete capabile să atingă viteze de aproximativ 12.000 kilometri pe oră și să transporte încărcături de 80 de tone pe care să le livreze în mai puțin de 60 de minute, oriunde pe glob, relatează Business Insider.

Conform prevederilor contractului dintre SpaceX și armata americană, compania lui Musk va evalua costurile și provocările tehnologice care vor fi întâmpinate în realizarea proiectului, urmând ca testele inițiale să înceapă în 2020, a spus generalul american Stephen Lyons, miercuri, în cadrul unei videoconferințe.

O călătorie de peste 12.000 de kilometri din Florida până în Afganistan ar urma să fie realizată în aproximativ o oră cu ajutorul acestei rachete de mare viteză. Prin comparație, aeronava C-17 Globemaster, folosită în prezent de SUA pentru a transporta armament, atinge aproximativ 950 kilometri pe oră și realizează o astfel de călătorie în 15 ore.

Anunțul planului vine la câteva zile după ce SpaceX a obținut un contract de 149 de milioane de dolari pentru construcția unor sateliți capabili să urmărească rachete balistice, aceștia urmând să fie folosiți de Pentagon. …https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/cum-s-ar-putea-realiza-calatorii-oriunde-pe-glob-in-mai-putin-de-o-ora-spacex-incepe-constructia-unei-rachete-capabile-in-2021-1382144
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ