spot_img
spot_imgspot_img
13 C
Vaslui
21-mai-2024

Cum sã îti îngrijesti pãrul cret: iatã câteva sfaturi utile!

- Advertisement -

NOU…Pãrul cret este unul dintre cele mai apreciate tipuri de pãr, atât de femei, cât si de sexul masculin. Acesta necesitã o îngrijire aparte, o atentie deosebitã si produse specifice pãrului cret. Metoda curly girl este bunã de urmat si nu doar de persoanele care au pãr cret. Este metoda promovatã pentru îngrijirea pãrului cret, care implicã folosirea de produse cât mai putin nocive pentru pãr. Învatã sã ai grijã de pãrul tãu, sã arate ca în reviste: sãnãtos, strãlucitor si fin!

Pãrul cret poate fi la rândul sãu de foarte multe tipuri diferite. Ce face bine unui tip de pãr, nu va merge neapãrat pentru toate. Metoda Curly Girl (sau CG) este metoda specificã îngrijirii pãrului cret, care implicã folosirea de produse cât mai putin nocive pentru pãr. De asemenea, nu este recomandatã îndreptarea pãrului sub orice formã a ei sau folosirea cãldurii excesive în styling. Majoritatea stilistilor nu cunosc aceastã metodã si nu o adoptã, dar asta nu înseamnã cã nu sunt buni profesionisti. Pãrul cret nu poate fi tuns ca un tip de pãr normal. Cum necesitã produse speciale, asa are nevoie si de o tunsoare specialã. Primul pas în CG (Curly Girl) este spãlarea finalã. Ce înseamnã asta? Spãlarea finalã înseamnã spãlarea pãrului pentru ultima oarã cu sampon „conventional” (cu sulfati). Sulfatii necesari spãlãrii finale se gãsesc în foarte multe produse, precum sampoane, geluri de dus, sãpunuri lichide. Fiind atât de comune si dat fiind faptul cã produsul va trebui folosit doar o datã pe pãr, nu se recomandã achizitionarea unui produs strict pentru spãlarea finalã. Cu sigurantã, oricine are un astfel de produs în casã. Atât timp cât produsul are sulfati si nu are siliconi, este în regulã. Scopul acestei spãlãri este îndepãrtarea siliconilor insolubili în apã de pe firul de pãr. Renuntând complet la produse care contin siliconi, hidratarea ajunge în profunzimea firului de pãr. Oricine poate urma aceastã metodã, nu este indicatã în mod special doar pãrului cret. Pentru a avea un pãr sãnãtos, renuntã la sulfati si siliconi!

Metoda Curly Girl în sapte pasi

Pasul 1: spãlarea finalã; te speli pentru ultima datã cu un sampon pentru a îndepãrta resturile de silicon din pãr. Produsul pe care îl folosesti nu trebuie sã continã siliconi. Poti folosi orice sampon cu sulfati; clãteste bine. Pasul 2: (prima oarã poti sã sari peste acest pas): spalã-te cu un balsam care sã corespundã cu metoda sau cu un sampon fãrã sulfati. Piaptãnã-ti pãrul cu un pieptene cu dinti rari sau cu degetele; limpezeste pãrul. Pasul 3: aplicã din nou balsam sau leave-in; optional, clãteste cu un jet scurt de apã rece. Pasul 4: optional, aplicã orice produs de styling care sã corespundã metodei. Pasul 5: foloseste un prosop din microfibrã sau un tricou vechi pentru a absorbi excesul de apã sau produs; tine prosopul în mânã si strânge usor suvitele. Pasul 6: lasã pãrul sã se usuce în aer liber sau foloseste un uscãtor cu difuzor setat pe cea mai micã vitezã si la intensitatea micã de cãldurã. Pasul 7: NU atinge pãrul pânã nu este complet uscat. Repetã pasii 2-7 o datã la câteva zile sau de câte ori este necesar. NU repeta pasul 1. Foloseste o mascã hidratantã la pasul 2 si piaptãnã-ti pãrul doar cu mascã sau balsam în el, niciodatã uscat.

Perioada de tranzitie

RÃBDARE… Renuntã la prosoapele clasice si foloseste un prosop din microfibrã sau un tricou vechi; tunde-ti pãrul regulat; foloseste o fatã de pernã din satin sau mãtase; nu folosi placa si uscãtorul de pãr (ai putea renunta o perioadã si la difuzor); dacã nu îti place cum îti stã pãrul, prinde-l într-un coc lejer sau cu niste agrafe dacã ai pãrul scurt; hidrateazã-ti pãrul aplicând sãptãmânal mãsti hidratante; mentine-ti scalpul curat spãlându-te doar cu balsam – dacã simti cã nu este suficient, foloseste din când în când sampon, obligatoriu fãrã sulfati; piaptãnã-ti pãrul bine, indicat ar fi sã faci asta cu degetele (dacã nu te descurci, foloseste un pieptene cu dinti rari, dar în niciun caz nu folosi o perie); înarmeazã-te cu rãbdare, nu renunta pentru cã rezultatele nu vor întârzia sã aparã; pãrul poate avea tendinta de îngrãsare, poate pãrea tern si fãrã viatã – asta e ca urmare a privãrii de sulfati, iar scalpul are nevoie de timp pentru a se adapta la noua rutinã; perioada de tranzitie poate dura de la doar câteva zile pânã la maximum sase sãptãmâni, în cazul pãrului cret care nu este foarte deteriorat. Dacã ai apelat la procedeele chimice de îndreptare a pãrului cret, te-ai vopsit foarte des sau ai folosit placa timp îndelungat, aceastã perioadã va fi mai lungã; urmeazã o rutinã simplã: spalã-te cu balsam, limpezeste si aplicã gel si/sau cremã; aplicã mãsti intens hidratante mãcar o datã pe sãptãmânã.

De unde poti achizitiona produsele CG

PONT…Produse CG se gãsesc pentru toate buzunarele, la fel ca orice alt tip de produs. Multe produse se gãsesc în supermarketuri, precum si în drogerii sau magazinele tip Plafar. O varietate mult mai mare de produse gãsiti online. În imaginile de mai jos puteti urmãri ingredientele pe care sã le evitati când achizitionati produsele specifice metodei.

Top zece greseli de evitat în metoda CG

ASA NU…Te speli pe pãr prea des cu sampon; foloseste un balsam pentru spãlare. Freci pãrul când îl speli; spalã doar scalpul; la limpezire, apa cu sampon/balsam îti va curãta si buclele. Nu folosesti balsam suficient; pãrul trebuie sã fie alunecos si saturat; Atentie! – Si prea mult balsam stricã; buclele vor rãmâne încãrcate. Nu folosesti balsam sau leave-in; nu te mira cã buclele îti stau în toate directiile. Nu îti descâlcesti pãrul bine; ajutã-te de degete sau de un pieptene cu dintii rari pentru a te pieptãna si asigurã-te cã fiecare suvitã va fi descâlcitã; în caz contrar, niciun produs de styling nu va avea rezultatul scontat. Nu folosesti produse de styling; acestea ajutã la hidratarea si definirea buclelor. Îti treci mâna prin pãr înainte de a fi uscat; nu te mira cã pãrul este frizzy. Folosesti un produs neadecvat; utilizeazã un produs din microfibrã sau un tricou vechi din bumbac. Nu îti protejezi buclele în timpul somnului; prinde lejer pãrul în vârful capului si dormi pe o pernã cu fatã din satin. Nu aplici corect produsele; finiseazã, trecând cu palmele împreunate peste fiecare suvitã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.