spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Cum scoatem copiii din fata calculatoarelor?

- Advertisement -

PREMIERÃ Una dintre cele mai bune initiative a societãtii civile din Bârlad este înfiintarea Asociatiei Culturale «Gepetto». Initiativa apartine unui grup de actori profesionisti de la Teatrul “V.I.Popa” Bârlad iar prima reprezentatie a acestui inimos grup de actori va fi la Casa Armatei din Bârlad, pe 17 octombrie, la orele 11.30, când se va prezenta publicului de prichindei si nu numai, spectacolul de pãpusi “Hänsel si Gretel”, adaptare dupã Fratii Grimm.

Asociatia Culturalã “Gepetto” din Bârlad a fost înfiintatã în acest an, de un grup de actori profesionisti din cadrul Teatrului “V.I.Popa” – actori cu multã experientã profesionalã în teatru dramatic pentru copii si a cãror specializare este, pe lângã cea de actori, aceea de mânuitori de pãpusi si marionete. Este vorba despre Teodora Spânu, Petronela Ene, Constantin Spânu, Dan Ene si nu în ultimul rând, George Sobolevschi. “S-a ales numele de Gepetto pentru un motiv foarte simplu: asa cum maestrul pãpusar a reusit sã-l creeze pe Pinocchio dintr-o simplã bucatã de lemn, tot asa vrem si noi sã aducem la viatã pãpusile pentru a-i bucura pe copii. Ne-am propus sã-i scoatem pe cei mici din lumea rece, virtualã, a computerului si sã-i aducem într-un univers în care sufletele lor sã vibreze. Fãrã picturã, muzicã, povesti si teatru, copiii mor pe dinãuntru si asta nu se vede decât poate prea târziu. Teatrul de pãpusi este locul în care se creioneazã gustul pentru frumos, sensibilitate si personalitatea adultului de mai târziu. Aici, copii capãtã fantezie si curaj, sunt învãtati sã facã diferenta între bine si rãu, frumos si urât, adevãr sau minciunã. Lumea pãpusilor este locul unde poti visa cu ochii deschisi, indiferent de vârstã, iar actorul pãpusar este un magician care ne face sã credem în iluzie”, au precizat actorii care duminicã, 17 octombrie vor avea primul spectacol oferit de Asociatia “Gepetto” copiilor din Bârlad. La acest spectacol au contribuit pentru realizare Primãria Bârlad, Fundatia “Dr. Clara Constantinescu”, SC Serigraf Design Bârlad, Der Buncher, Artink Studio si Cãtãlina Ciobanu.

Invitati la “Hänsel si Gretel”

“Hänsel si Gretel” este una dintre cele mai frumoase povesti scrise de Fratii Grimm. Copii de la câteva grãdinite din Bârlad vor putea sã vadã duminicã, la orele 11.30, la Casa Armatei din Bârlad, aceastã minunatã poveste, adaptatã de Teodora Spânu, pe muzica lui Elevis Cazacu. Regia spectacolului este asiguratã de Asociatia Culturalã “Gepetto”, adicã de cei cinci actori mentionati: Petronela si Dan Ene, Teodora si Constantin Spânu si George Sobolevschi. Textul adaptat propune un final al povestii în care mama vitregã nu moare, ci regretã foarte mult faptele sale. Întelegând cã a gresit, îsi cere iertare de la copii, iar acestia, fericiti, uitã tot ce a fost rãu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.