spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Cum se pot fura 20 de miliarde!

- Advertisement -

LOCUINTELE LACUSTRE Cele peste 30 de familii care locuiesc în apartamentele de serviciu din blocul modernizat de CJ Vaslui din Bârlad sunt exasperate din cauza conditiilor jalnice de locuit. Lucrãrile de modernizare ale acestui bloc, executate de firma consilierului local Viorel Dumitrasc, sunt sub orice criticã, fãcute în bataie de joc si total aiurea. Pe aceste lucrãri de proastã calitate CJ Vaslui a plãtit peste 20 de miliarde de lei din banii contribuabililor. Asteptãm desteptarea celor din conducerea CJ Vaslui si iesirea lor pe teren, pentru a controla executia lucrãrilor pentru care s-au folosit bani publici ori împrumutati de la bancã si luarea de mãsuri împotriva acestor constructori, care acum executã în Bârlad o altã lucrare importantã a CJ Vaslui: reabilitarea Teatrului “V.I.Popa” si a Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad.

Nu stim cum (ceva bãnuieli sunt) a câstigat licitatia pentru “modernizarea” clãdirii de locuinte sociale a CJ Vaslui, firma consilierului local Viorel Dumitrasc, dar executia proiectului nu a fost decât o mare teapã, pentru cã, dupã aproape jumãtate de an, lucrarea aratã cumplit. Concret, de când a început sezonul rece, mai exact ploile si frigul, în locuintele de servicu ale salariatilor de la CJ Vaslui (Protectia Copiluluii, artisti, medici si alti salariati ai CJ Vaslui si Primãriei Bârlad) din blocul de pe strada Vasile Pârvan, plouã peste tot, de la etajul IV la parter, instalandu-se igrasia si mucegaiul, iar de cãldurã nu poate fi vorba, deoarece instalarea caloriferelor a fost fãcutã tot în bataie de joc, fãrã ca acestea sã fie etanse. Asa cã, atunci când administratorul a vrut sã dea drumul la cãldurã, toate, dar absolut toate caloriferele din apartamentele oamenilor au început sã curgã si le-au umplut camerele de apã. Oamenii sunt total nemultumiti dar se si tem sã vorbeascã, pentru a nu fi izgoniti în stradã de cãtre presedintele CJ Vaslui Vasile Mihalachi (coleg de partid cu Viorel Dumitrasc). Blocul respectiv a fost reconsolidat si modernizat de cãtre CJ Vaslui, pe bani împrumutati de la bãnci, reabilitarea costând peste 20 de miliarde de lei vechi. Deocamdatã locatarii, care au primit cheile de la case în luna aprilie, sunt chiriasi ai CJ Vaslui, dar în scurt timp ei vor putea sã-si achizitioneze apartamentele, doar cã în aceste conditii nu prea sunt doritori. De mentionat este ca peste un an, CJ Vaslui trebuie sã înceapã returnarea banilor din împrumut si dobânda este destul de mare, asa cã solutia ar fi vânzarea cãtre chiriasi. Iar chiriasii sunt hotãrâti sã nu cumpere aceste locuinte decât dacã cel care le-a “modernizat” adicã firma lui Viorel Dumitrasc va reface instalatiile, caloriferele si tot ce s-a lucrat în bãtaie de joc la aceste apartamente.

“Ne distrug sãnãtatea copiilor si mobila”

“De trei sãptãmâni am tot anuntat sã vinã cei de la firma care a refãcut blocul sã ne repare aceste stricãciuni si mai ales sã vinã si cei din conducerea CJ Vaslui sã vadã pe ce au dat atâtia bani. Noi nu cumpãrãm locuintele care ne distrug sãnãtatea copiilor. Avem copii mici, igrasia este periculoasã. Sã vedeti cum plouã în apartamente…. sau la baie.. uitati tavanele. Bãtaie de joc. Ne distruge mobila… suntem disperati. Nimeni nu a venit! Dacã îndrãznim sã comentãm ne pomenim cã ne dã afarã. Dar noi am investit aici, am achitat tot ce ni s-a cerut… nu vede nimeni ce lucrãri au fãcut ãstia din banii publici?”, se revolta un locatar, care nu dorit sã spunã cine este, însã ne-a deschis usa casei sã putem vedea cu ochii nostri dezastrul facut din banii contribuabililor. Ei asteaptã de asemenea sa vinã cineva din conducerea CJ Vaslui sã vadã si sã ia mãsuri. Ceea ce probabil nu se va întâmpla prea curând.

Viorel Dumitrasc se amuzã, Vasile Mihalache vrea sã vadã personal…

Contactat telefonic, consilierul Viorel Dumitrasc a început sã facã glume la auzul solicitãrii jurnalistilor, aceea de a spune ceva referitor la proasta calitate a lucrãrilor executate de firma sa pe banii CJ Vaslui, deci a tuturor vasluienilor. “Asa si? Ce sã le fac eu? Uite acum iau o gãleatã cu var si mã duc sã le dau cu var! Vaiiii! Toate lucrãrile sunt proaste? Cum asa…. le curge apa în cap, vai!! Or fi caloriferele puse invers…. ce aveti cu mine astãzi?”, a declarat Dumitrasc, veselindu-se teribil. Nici nu am mai întrebat de garantia lucrãrilor executate si mai ales de calitatea lor, însã trebuie amintit cã acelasi Viorel Dumitrasc cu firma sa, executã o parte din lucrãrile de reabilitare a teatrului “V.I.Popa” si a muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad, unde lucrarea costa initial în jur de cinci milioane de euro, iar acum s-a ajuns undeva la 12 milioane de euro. Noroc cã sunt bani europeni si poate cei din UE, care nu îsi bat joc de banii investiti, vor face controale mai serioase a calitatii lucrarilor decât cei din CJ Vaslui… “Voi veni sã vãd cu ochii mei ce stricãciuni sunt si apoi vedem ce mãsuri vom lua”, a spus Vasile Mihalache, presedintele CJ Vaslui, vãdit deranjat si el de curiozitatea jurnalistilor referitor la lucrãrile plãtite din banii publici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.