spot_img
spot_imgspot_img
15.3 C
Vaslui
26-mai-2024

Cum se va deplasa norul de praf saharian în jurul României în următoarele două zile (ANM)

- Advertisement -

Meteorologii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au anunțat marţi că circulaţia aerului deasupra Europei nu va favoriza pătrunderea masei de aer încărcate cu praf saharian în România, în următoarele două zile. „În perioada 9 aprilie ora 17.oo – 11 aprilie ora 18.oo, circulația aerului deasupra continentului European nu va favoriza pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României. Totodată, în perioada menționată nu vor fi precipitații”, se arată într-un comunicat ANM remis marți, în care sunt prezentate imagini de pe site-ul Serviciului european  de Monitorizare a Atmosferei Copernicus.

Precizările ANM vin în contextul în care Europa de vest se află zilele acestea sub al treilea val de praf saharian din ultima lună, caracterizat de specialiști drept un nor „excepțional” de intens. Cele mai afectate țări sunt acum Franța și Germania. În această perioadă sunt concentrații extrem de mari de PM10, acele particule care sunt periculoase pentru sănătatea noastră prin faptul că rețin mult mai mult dioxidul de carbon și particulele de praf în aerul pe care noi îl respirăm.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/meteo/cum-se-va-deplasa-norul-de-praf-saharian-in-jurul-romaniei-in-urmatoarele-doua-zile-anm-2752991

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.