spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Cum vor avea bârlãdenii cele mai civilizate strãzi, care vor tine 100 de ani!

- Advertisement -

ÎNTRE TEORETIC SI PRACTIC… În timp ce bârlãdenii se plâng pe unde apucã de faptul cã orasul a devenit un santier în care nimeni nu se mai pricepe ce anume se reparã si ce se distruge, primarul Dumitru Boros manifestã un entuziasm debordant! A fãcut precizãri despre strada Vasile Pârvan, care aratã în prezent ca dupã bombadarment, „scuzând” ritmul lucrãrilor, dar promitând cã, dacã treaba va fi dusã la bun-sfârsit, apoi bârlãdenii 100 de ani nu vor mai avea probleme cu infrastructura.

Vremea bunã le permite echipelor de constructori sa recupereze din timpul pierdut, altfel încât, spune primarul Boros, sã se încadreze în termenul asumat pentru finalizarea proiectului de Mobilitate Urbanã, etapa de modernizare a strãzii Vasile Pârvan. Faza de asfaltare pe aceastã arterã rutierã a ajuns între „Casa Subtirelu” si intersectia cu strada „Cpt. Grigore Ignat (FEPA)”, unde s-a turnat si al doilea strat de asfalt. În curbã, momentan se excaveazã pentru montarea retelei pluviale, urmând a se balasta, precizeazã „expertii” cãrora le „suflã” primarul ce si cum sã scrie. În paralel cu turnarea covorului asfaltic, se lucreazã la pavarea trotuarelor. Zilele acestea s-au montat pavele pe trotuarele de pe ambele pãrti ale strãzii, între intersectia cu strada Siret cãtre FEPA.

Cum se laudã primarul avocat cã va realiza o infrastructurã nouã care va tine 100 de ani!

„Merg aproape zilnic pe acest santier pentru cã e cu atât mai important ca lucrarea sã fie finalizatã cât mai repede, având în vedere dificultãtile din trafic de pe Republicii si strãzile secundare. Din pãcate, graficul lucrãrilor a fost dat peste cap de o serie de probleme tehnice descoperite în momentul decopertãrii de asfaltul vechi. Nu poate sti nimeni ce se aflã sub pãmânt, decât când sapi. De exemplu, pe anumite portiuni, din pricina stratului mare de nisip, s-a lucrat foarte greu la montarea canalizãrii pluviale. În alte locuri, erau probleme la retelele de alimentare cu apã si de canalizare. Am fost nevoiti sã batem pasul pe loc din cauza lipsei de mobilizare a firmelor care lucreazã în alte proiecte, care nu sunt ale primãriei, dar care se intersecteazã cu ale noastre. Nu putem turna asfalt peste tevi sparte. Am asteptat sã-si rezolve ei problema, uneori foarte greu, cu nervi, cu somatii, cu ultimatumuri din partea noastrã. Nu e usor sã existe în derulare atât de multe proiecte de dezvoltare, cu lucrãri care nu s-au fãcut niciodatã la Bârlad. Important e sã ducem totul la bun sfârsit, iar bârlãdenii sã se bucure de un oras civilizat, cu strãzi si trotuare fãrã gropi, cu spatii verzi îngrijite, retele de utilitãti noi, care sã mai tinã 100 de ani de acum încolo”, a declarat primarul Dumitru Boros, care, este drept, a arãtat cã se chinuie cu firmele care au si ele lucrãri … în dorul lelii! Poate cã acum, odatã cu „expulzarea” lui Dumitru Buzatu, care a fãcut ce a vrut el mereu cu toate firmele, se va finaliza orice lucrare … fãrã interventii cu sacose sau alte „gentute maro” cu multi bani! .

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Omu’ are dreptate ! Nu orice are sânge în pompiță să se înhame la așa ceva. Tu ești genul de om căruia îi place să-i critice pe toți! Un frustrat libidinos și pe deasupra tare cred că-ți place femeile în poola goală!!!

  2. Doar un barbat si un gospodat adevarat se putea inhama la asa transformare pentru Barlad ! 30 de ani am sters praful si am pus flori , dar acum se intampla lucruri care vor dura ani multi si va da o fata civilizata orasului . Carcorasilor si celor carora le place mocirla nu trebuie sa le dam atentie pentru ca ei nu au dovedit mai mult in viata asta . Asteptam cu interes terminarea lucrarilor si sa ne bucuram de noua fata a orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.