32.5 C
Vaslui
29-iun.-2022

Cum vrea să rezolve împerecherea necontrolată a maidanezilor şeful Consiliului Judeţean Neamţ

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, pare să figăsit soluţia unei probleme cucare se confruntă localităţile – maidanezii – trimiţând sfaturi primarilor.

Consiliul Judeţean Neamţ, prin „vocea“ preşedintelui Ionel Arsene, a transmis către unităţile administrativ teritoriale o adresă în care se arată că trebuie rezolvată o problemă, una general valabilă la nivel de ţară. Cea a câinilor fără stăpân, care de ani şi ani nu e gestionată cum trebuie.

Primarilor li se aduce la cunoştinţă că, în urma consultărilor cu asociaţiile pentru protecţia animalelor, a fost identificat modul în care trebuie soluţionată situaţia patrupedelor abandonate. Din cauză că mulţi dintre câinii din gospodării sunt nesterilizaţi, puii acestora sunt abandonaţi, se înmulţesc necontrolat şi numărul lor creşte exponenţial.

„Capturarea şi chiar omorârea acestor animale nevinovate nu trebuie să se întâmple! Este o atrocitate de neacceptat! Problema se rezolvă definitiv prin controlarea abandonului, adică prin sterilizarea animalelor, atât a celor cu stăpân, cât şi a celor de pe domeniul public. Pentru aceasta există cadru legal – Legea nr. 258/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor abandonaţi“, se precizează în adresa trimisă primarilor.

Citeste mai mult: adev.ro/r9cdps

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here