spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Cumnata ofiterului husean, din cadrul Politiei de Frontierã, condamnatã pentru contrabandã!

- Advertisement -

PEDEAPSÃ Cumnata ofiterului husean, Sebastian Arhire, din cadrul STPF Vaslui, activ în cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitãtii si Migratiei Transfrontaliere, Anastasia Arhire, prinsã cu contrabanda pe frontiera verde, a fost condamnatã în aceste zile, de instanta de fond a Judecãtoriei Husi, la 3 ani si 4 luni de închisoare. Desi unele voci critice au considerat ca fiind inadmisibilã contrabanda cu tigãri chiar în familia unui ofiter responsabilizat sã o combatã, acesta a negat cã ar fi stiut de faptele cumnatei sale.

Judecãtoria Husi s-a pronuntat cu celeritate în acest caz, la trei luni de când s-a produs prima retinere în dosar. Cele trei persoane din comuna Stãnilesti, douã femei si un minor, pe care procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, le-au indicat ca fiind implicate în contrabanda cu tigãri peste Prut, au fost deja condamnate pe fond. Anastasia Arhire a fost prinsã de politistii de frontierã în luna august, ca urmare a unui control de rutinã, când echipajul care patrula în zonã a vãzut, la aproximativ 400 de metri de apa Prutului, în dreptul localitãtii Pogãnesti, urmele unei cãrute. Aceste urme duceau la sase colete, abandonate, cel mai probabil, îndatã ce femeile au înteles cã politistii de frontierã sunt pe-aproape. În colete se aflau tigãri netimbrate, în jur de 5000 de pachete. Politistii au trecut imediat la verificãri si, sub coordonarea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Husi, au ajuns la contrabandiste. Nu micã le-a fost mirarea când au descoperit cã cea care se ocupa de activitatea ilicitã este nimeni alta decât cumnata ofiterului Sebastian Arhire, din cadrul Biroului de Combatere a Infractionalitãtii si Migratiei Transfrontaliere. Desi au existat voci care au considerat ca inadmisibilã practicarea contrabandei, chiar în familia unui ofiter îndrituit sã o combatã, apropiatii lui Arhire au spus cã acesta habar nu a avut de ocupatia cumnatei sale. “El este un politist bun, care îsi vede de treaba lui. Cumnata sa este moldoveancã din Republica Moldova, iar dacã ea fãcea asemenea lucruri, el nu avea de unde sã stie, pentru cã nu sunt în relatii bune. Ea e cãsãtoritã cu frate al sãu. Nu are rost sã fie suspicionat un om nevinovat pentru faptele altuia, fie el si rudã”, au spus acestia.

3 ani si patru luni de închisoare, pentru 5000 de pachete cu tigãri de contrabandã!

Instanta a condamnat-o, pe fond, pentru faptele sale, pe Anastasia Arhire la 3 ani si patru luni de închisoare. Aceasta se aflã, în prezent, în arest preventiv, începând cu data de 13 august 2014. Împreunã cu ea a mai fost condamnatã si o altã femeie, Leonte Ancuta, la 2 ani, 2 luni si 20 de zile de închisoare, cu suspendare, dar si 3 ani, termen de supraveghere. Un minor, Avãtãjitei Vlãdut, în vârstã de 15 ani, care le-a ajutat pe cele douã femei în activitãtile lor de contrabandã cu tigãri, va suporta mãsura educativã de consemnare la sfârsitul sãptãmânii, pentru 8 sãptãmâni. Hotãrârea a fost pronuntatã pe 25 noiembrie, dar nu este definitivã. Pãrtile au dreptul la apel, în urmãtoarele 10 zile. Anastasia Arhire a atacat deja hotãrârea instantei de fond.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.