spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
28-feb.-2024

Cupa Bârladului la Taekwon-do IFT, la cea de a patra editie! (FOTO)

- Advertisement -

LUPTÃ ACERBÃ … zeci de sportivi au participat la cea de a patra editie a Cupei Bârladului la Taekwon-do ITF. Dacã la prima editie, în 2020, au participat 54 de competitori, în 2021 au fost 75, anul trecut au fost înscrisi 98 de sportivi, iar anul acesta au fost 58, însã lupta pentru medalii si trofee a fost parcã mai acerbã ca niciodatã. „De aici se vede cã acesti sportivi au nevoie de astfel de evenimente, cã asteaptã sã îsi dovedeascã competentele acumulate, cã vor sã facã sport si sunt dornici de rezultate”, a fost concluzia instructorului Eleodor Gheorghian, presedintele ACS Kwon Bârlad. Competitia s-a organizat în Sala de sport a Colegiului National „Gheorghe Rosca Codreanu”. S-au înscris si au participat 18 juniori, din care 8 fete si 10 bãieti, dar si un numãr de 40 copii, din care 18 au fost fete. Arbitrajul a fost asigurat de o delegatie de 7 arbitri (Butnaru Teodora, Popovici Andreea, Ureche Cristian, Enache Sebastian, Gheorghian Eleodor, Mihãilã Ciprian si Busuioc Bogdan).

Duminicã, 17 septembrie, în organizarea Asociatiei Clubul Sportiv Kwon Bârlad, s-a desfãsurat cea de a patra editie a Cupei Bârladului la Taekwon-do ITF. Aceastã competitie, initial a fost gânditã doar ca o competitie premergãtoare Cupei României la Taekwon-do ITF, însã iatã cã an de an este abordatã cu mare ardoare de cãtre sportivi, aceasta devine deja una de traditie pentru urbea noastrã moldavã. Cei 58 de sportivi au provenit de la 3 cluburi: ACS Kwon Bârlad, clubul gazdã, instructori Eleodor Gheorghian – 4 dan si Busuioc Bogdan – 1 dan, ACS Kwon Bârlad, instructor Ciprian Mihãilã – 4 dan si de la ACS Sulsa Vaslui – instructor Marius Ionicescu – 5 dan. Competitia a fost organizatã pe patru probe competitionale: tull, spargeri fortã, tehnici speciale, spargeri fortã dinamometru si speed kick.

S-au remarcat 5 sportivi, care dovedind foarte bun nivelul de pregãtire, au cucerit si cupele puse în joc pentru cei mai buni sportivi participanti. Astfel au cucerit aceste trofee urmãtorii:

-Cel mai bun sportiv copil masculin: Covrig Carol – ACS. Alpha Symbol Bârlad (cu locul 1 cucerit pe fiecare din cele 4 probe)

-Cel mai bun sportiv copii feminin: au fost douã fete care s-au încadrat la acest trofeu, fiecare din ele cu 4 locuri 1 pe categoriile lor, Cretu Andreea de la ACS Kwon Bârlad si Vizitiu Anastasia de la ACS Alpha Symbol Bârlad

-Cel mai bun sportiv junior masculin: Budãi Rares de la ACS Kwon Bârlad ;

-Cel mai bun sportiv junior feminin: Butnaru Teodora de la ACS Kwon Bârlad.

„Cu fiecare an care trece, Cupa Bârladului la Taekwon-do ITF, care, iatã, a ajuns la 4-a editie, devine una din ce în ce mai disputatã, la care sportivii participanti vin sã concureze cu interes si care intrã în lupta pentru medalii din ce în ce mai intens. Fiind înaintea Cupei României la Taekwon-do ITF, ne dorim ca aceastã competitie sã fie una de verificare, în care fiecare competitor sã vinã, sã concureze si la final sã îsi dea seama unde si la ce anume trebuie sã se mai pregãteascã, pe ce anume sã punã accent în pregãtire, pentru ca apoi la competitia nationalã sã facã fatã cu brio la provocãrile impuse de aceasta. Doresc sã multumesc tuturor pãrintilor sportivilor pentru suport si pentru încrederea pe care o investesc în noi, dar da, ne dorim ca prin practicarea Taekwon-do ITF fiecare din acesti copii sã îsi mãreascã stima de sine, sã le construim caractere puternice si sã devinã adevãrati lideri, asa cum dovedesc în fiecare zi si în sala de sport. Doresc pe aceastã cale sã multumesc si Consiliului Judetean Vaslui pentru suportul pe care ni l-au acordat în organizarea acestui eveniment sportiv care devine tot mai frumos cu fiecare editie care trece.”, ne-a declarat Eleodor Gheorghian – presedintele Asociatiei Clubul Sportiv Kwon Bârlad, detinãtor de centurã neagrã 4 dan.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.