(Cu)pa finalistilor!

PENIBILI… Dupã ce anul trecut FC Vaslui a jucat în finala Cupei României, anul acesta “galben-verzii” au fost eliminati încã de la debutul în competitie. La fel ca în partida de la Iasi, din urmã cu mai putin de jumãtate de an, loteria penalty-urilor nu a fost de partea vasluienilor, Wesley si Bello îngropând echipa antrenatã de Caro.

Pe un stadion umplut de oameni ce au venit sã vadã pe viu un spectacol brazilian oferit de Wesley si Adailton, s-a consumat asearã un adevãrat circ. Elevii lui Lopez Caro s-au împiedicat si la propriu si la figurat de o formatie mediocrã, dar care prin ambitia si dãruirea lor au compensat lipsa de valoare. Cu toate cã primul ‘‘11’’ a fost alcãtuit în special din rezerve, ‘‘galben-verzii’’ nu au nici o scuzã pentru prestatia penibilã de asearã. Desi se anunta drept una dintre principalele favorite la câstigarea trofeului, dupã ce în sezonul precedent a ajuns pânã în finala Cupei, FC Vaslui a suferit mult la Slatina, acolo unde Visa, Voditã, Hebga, Bârsan sau Pasãre le-au scos fotbalul din cap lui Wesley, Sânmãrtean sau Adailton. Suporterii vasluieni au trãit asearã cea mai mare deziluzie de când echipa lor este în prima ligã, aceastã eliminare fiind cea mai rusinoasã din istorie. Loteria penalty-urilor nu a fost nici de data asta de partea ‘‘galben-verzilor’’, la nici jumãtate de an de la ghinionul din finala de la Iasi, contra CFR-ului, istoria repetându-se. Wesley, starul brazilian, care oscileazã evolutiile extraordinare cu cele mediocre, si-a dat în petic fix când nu trebuia, si a îngropat cu nepãsare sperantele vasluienilor. Orice scuzã ar încerca Caro sã inventeze, ibericul este principalul vinovat pentru aceastã rusine, si asa cum dupã douã victorii consecutive în campionat a fost lãudat, asa si acum va trebui sã bage capul în pãmânt si sã suporte toate criticile adresate. Rãmâne de vãzut dacã aceastã eliminare va ajunge un subiect de primã paginã pentru ziarele din Spania, acolo unde “Mister” are relatii bune, mai ales cã poate fi comparatã, la altã scarã, cu eliminarea din urmã cu doi ani a galacticilor de la Real Madrid, în fata echipei de ligã a treia Real Union de Irun (scor general 4-3).

“Ne-am fãcut de rusine”

Cu o orã înaintea startului partidei pe stadionul “Metalurgistul” si-a fãcut aparitia, asa cum a promis, si finantatorul vasluienilor, Adrian Porumboiu. Acesta a traversat terenul si a mers la banca oaspetilor unde a avut o scurtã discutie cu antrenorul Lopez Caro. Nu se stie ce i-a spus înainte de meci, dar dupã fluierul de final, patronul s-a declarat foarte supãrat pe evolutia “galben verzilor”. “Ce poti sã mai spui dupã un asemenea meci. Avem 3-4 jucãtori de valoare si când ei nu joacã se simte. Ne-am fãcut de rusine. E jenant sã te elimine un lot de echipa a doua. Avem un lot bun, dar nepregãtit fizic. Stim ce avem de fãcut, vom analiza la rece. Acum la cald, poti lua decizii care nu sunt cele mai indicate.’’

O zi bunã pentru pariori

Cei care au pariat ieri pe favorite în Cupa României au avut doar de câstigat. Singurii care s-ar fi putut frige au fost cei care au fost prea siguri de o victorie a ‘‘galben-verzilor’’ la Slatina. Totusi, cei care au avut curaj sau inspiratie sã parieze pe un egal în timpul regulamentar de joc, au prins o cotã bunicã, cuprinsã între 3,6 si 4,2. Un câstig si mai solid ar fi câstigat amatorii de pariuri sportive, dacã acestia ar fi mers pe surprizã, si anume pe calificarea echipei ALRO Slatina. 100 de lei pariati pe calificarea oltenilor ar fi multiplicat miza de cinci ori.
5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ