Curs gratuit, acreditat pentru profesori: “Educație economico-financiară”

Profesorii de Educație socială pot participa la cursul “Educație economico-financiară”, în cadrul căruia vor învăța noi metode prin care să încurajeze elevii să fie mai chibzuiți financiar.

CREDITE…Ministerul Educației anunță un nou curs gratuit, acreditat, intitulat “Educație economico-financiară pentru profesori”. Prin intermediul acestuia, profesorii sunt formați pentru a preda noțiuni de educație financiară, prin care vor ajuta elevii de clasa a VIII-a să gestioneze mai bine banii și să aibă un comportament financiar mai responsabil. Educația economico-financiară este cuprinsă în disciplina “Educație socială”, devenită materie obligatorie de anul acesta. Cursul are o durată de 40 de ore, în urma cărora profesorii vor obține 10 credite profesionale transferabile.

Personalul didactic din învățământul gimnazial din Vaslui, mai cu seamă care predă disciplina “Educație socială” elevilor de clasa a VIII-a, are șansa să participe la un curs gratuit, acreditat. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile, mai exact vor fi doar 35 de locuri.Cursul are o durată de 40 de ore și se va desfășura în format online. După absolvirea acestui curs, profesorii vor obține 10 credite profesionale, transferabile. Formatorii cadrelor didactice sunt profesori de economie. Astfel, prin intermediul acestui curs, profesorii își vor însuși mai bine noțiunile de educație financiară, pentru a ghida mai ușor elevii de clasa a VIII-a către un comportament financiar mai echilibrat, mai chibzuit. Institutul Bancar Român, fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educației și Cercetării, pe o perioadă de 4 ani, prin Ordinul 3.559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ