10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Cursa morții din Ungaria: Ioan Dacu a murit sub privirile fiicei și a celor doi nepoți! (VIDEO)

- Advertisement -
ȘOC… La blocul 423 din Vaslui este mare suferință după ce Ioan Dacu a decedat în accidentul din Ungaria. Vecinii îl așteptau să se întoarcă din Belgia pentru a le mai împărtăși din experiență străinătății.

CONDOLEANȚE… Tragedie fără margini în familia lui Ioan Dacu, bărbatul din Vaslui decedat în accidentul din Ungaria. Acesta se întorcea acasă din Belgia, împreună cu fiica lui și cu cei doi nepoți. În urma impactului devastator, bărbatul a murit pe loc, iar fiica lui a suferit un traumatism cranian grav, fiind operată de urgență. Pe mâna medicilor a ajuns și David, cel mai mare dintre copii, în vârstă de șase ani, care a fost operat la față. Ianis, al doilea nepoțel al lui Ioan Dacu a scăpat ca prin urechile acului, iar acum este unul dintre puținii martori care a trăit această tragedie! La Vaslui, la blocul 423 de pe strada Filaturii, vestea morții lui Ioan Dacu i-a lăsat fără cuvinte pe toți cei care l-au cunoscut. “Vineri am vorbit cu el prin videocall. Ne-a sunat să vadă ce mai facem. A spus că duminică seara, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom vedea cu toții. Îi plăcea să stea la scara blocului de vorbă cu vecinii, să socializeze. Era un bunic și un tată desăvârșit. Rar ne-a fost să vedem un bărbat care să aibă grijă așa de mult de nepoțeii și copiii lui. Toată viața a muncit pentru ei și spunea că mai stă câțiva ani în Belgia, apoi se retrage acasă”, ne-au declarat vecinii vasluianului decedat în accidentul din Ungaria.

La câteva ore după producerea accidentului rutier, la spitalele din Debrecen, Berettyoujfalu și Karcag au ajuns și rudele victimelor. La unitatea sanitară din Berettyoujfalu, unde este internat Ovidiu Onofrei, șoferul microbuzului, a ajuns fratele acestuia însoțit de o avocată. De la Consulatul General al României din Szeget s-a transmis că se așteaptă raportul oficial al poliției, pentru că deocamdată nu s-a stabilit vinovăția șoferilor implicați în incidentul rutier. Unele surse spun că vasluianul ar fi adormit la volan și când s-a trezit a fost prea târziu să mai evite impactul, altele afirmă că de vină ar fi tractoristul, care nu avea ce să caute cu un asemenea vehicul pe acea porțiune de drum. Încă se fac cercetări, iar poliția ia declarații de la toate victimele cu care se poate comunica.

Bărbatul din Vulturești e stabil și conștient

Printre pasagerii microbuzului care se întorcea în România se afla și Daniel Apostu, un tânăr de 30 de ani, din comuna Vulturești, care de câteva luni își găsise de muncă în Belgia. În urma accidentului, acesta s-a ales cu traumatisme la nivelul membrelor superioare. Bărbatul a reușit să comunice cu rudele de acasă, cărora le-a transmis că este este bine, în afara oricărui pericol.

Doliu la Huși și pe strada Filaturii din Vaslui

Ioan Dacu

Singurul pasager din microbuz care a decedat în urma accidentului se numește Ioan Dacu și este originar din Huși. În tinerețe, acesta s-a mutat la Vaslui, și s-a angajat la Confecții. Și-a întemeiat o familie, având două fete și un băiat. După ce fabrica s-a închis, bărbatul împreună cu soția au plecat în Italia, unde au muncit câțiva ani. Doi dintre copii au luat și ei calea străinătății și s-au stabilit în Belgia, iar în ultimii ani l-au chemat alături de ei și pe tatăl lor, găsindu-i de muncă la o fabrică de mobilă, ca tapițer. Sâmbătă dimineața, Ioan Dacu împreună cu Petronela, fiica lui, și cu cei doi nepoței, Ianis și David, au urcat în microbuzul condus de Ovidiu Onofrei, pentru a veni în vacanță, la Vaslui. Cu o zi înainte, bărbatul vorbise cu vecinii de pe scară, pe care abia aștepta să-i revadă. Din nefericire, planurile bărbatului au fost curmate de acest accident stupid, care a luat două vieți și a pus în pericol alte nouă.

Fiica lui a suferit și ea un traumatism cranian sever și se află internată în stare gravă la spitalul din Debrecen. A fost operată, iar medicii au reușit să o stabilizeze. În sala de operație a ajuns și David, cel mai mare dintre copii, care a avut nevoie de o intervenție chirurgicală la nivelul feței. Din fericire, și el și frățiorul lui, Ianis, sunt în afara oricărui pericol. Soțul Petronelei și fratele ei, care au rămas în Belgia, au lăsat toată munca deoparte și au ajuns într-un suflet la spitalul din Debrecen, pentru a fi alături de ea și de cei doi copii. La Vaslui, tragedia prin care trece familia lui Ioan Dacu, a picat ca un trăsnet. Vecinii bărbatului povestesc că în ziua precedentă de a se porni la drum, bărbatul i-a sunat și le-a spus că abia așteaptă să se revadă, sănătoși, cu toții. “Am rămas cu toții stupefiați când am auzit că a decedat. Nouă nici acum nu ne vine să credem că nu mai este. Și acum îl așteptăm acasă. Era un om extraordinar de bun. A muncit și a făcut totul pentru copii și pentru nepoțeii lui pe care îi iubea ca pe ochii din cap. Aproape în fiecare an venea în concediu acasă, împreună cu fata, cu ginerele, cu copiii. Acum am înțeles că fiul și ginerele au rămas în Belgia pentru că încă mai aveau lucrări, ei muncind în domeniul construcțiilor. În microbuz a urcat doar Ioan, cu fiica lui și cu nepoțeii. Cu o zi înainte să plece din Belgia, ne-a sunat pe videocall. Se bucura foarte mult că ne vede pe toți, era o persoană extrem de sociabilă. Ne-a spus că sâmbătă dimineață pleacă din Bruxelles, iar duminică seara, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vedem cu toții la bloc, așa cum îi plăcea să mai stea la o bere, la scara blocului. Plecase în Belgia să mai câștige un ban, că la noi în țară e jale. Spunea că mai stă câțiva ani, apoi vrea să se retrage acasă. Din păcate, vineri a fost ultima dată când am vorbit și ne-am văzut cu el. Suntem cu lacrimi în ochi, înmărmuriți de durere pentru că familia asta nu trebuia să treacă printr-o asemenea tragedie. Așa oameni muncitori și respectuoși mai rar găsești în ziua de azi.Toți vecinii de la blocul 423 vrem să transmitem sincere condoleante familiei greu încercate și ne rugăm ca bunul Dumnezeu să o protejeze pe Petronela și să o ajute să-și revină, la fel și pe băiatul care a fost internat”, au declarat vecinii vasluianului decedat în accident. După efectuarea necropsiei, trupul lui Ioan Dacu va fi adus în țară și depus la Huși, unde va fi și înmormântat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.