spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Curtea Constituţională a validat alegerile

- Advertisement -

BEC a constatat că din buletinele de vot declarate nule un număr de 2.247 sunt valabil exprimate, dintre acestea 1.260 fiind în favoarea lui Traian Băsescu, iar 987 de voturi fiind pentru Mircea Geoană.

După ce a finalizat reexaminarea şi renumărarea voturilor nule, BEC a trimis datele finale la Curtea Constituţională. Verificarea şi renumărarea buletinelor de vot declarate nule s-a făcut la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară. Decizia a fost adoptată vineri după-amiază de membrii BEC, după ce Biroul a primit aceste indicaţii din partea Curţii Constituţionale, în baza unei contestaţii a PSD. Social-democraţii au reclamat fraudarea alegerilor de către democrat-liberali.

Un comunicat de presă din partea Curţii Constituţionale este aşteptat în următoarele minute.

Geoană a fugit pe scări

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a plecat, de la cabinetul său de la Senat, cu câteva zeci de secunde înainte ca jurnaliştii prezenţi la Palatul Parlamentului să afle decizia Curţii Constituţionale.

În timp ce cobora scările spre ieşirea din Senat, ziariştii, aflând de decizia Curţii, au alergat după el, întrebându-l care este reacţia PSD la decizia CC. „Nu a dat Curtea nicio decizie. Nu a decis nimic Curtea”, a răspuns Geoană, coborând scările. Ulterior, Biroul de presă al PSD a anunţat că acesta va susţine o conferinţă de presă la ora 19.00.

Prim-vicepreşedintele liberal Ludovic Orban a declarat pentru evz.ro că verdictul Curţii Constituţionale este incomplet în absenţa verificării celorlalte nereguli semnalate. El a amintit că a solicitat verificarea codurilor numerice personale ale votanţilor din secţiile obişnuite, cât şi din secţiile speciale şi secţiile din străinătate pentru a detecta voturile duble. O altă chestiune rămasă neclară este cea legată de investigarea declaraţiilor pe proprie răspundere ale celor care au votat în secţiile speciale, a mai spus el.”Nu este un verdict în deplină cunoştinţă de cauză”, a conchis liberalul.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat că decizia Curţii Constituţionale nu schimbă strategia Uniunii. „Am început discuţiile cu PD-L şi, în principiu, am stabilit că este posibilă formarea în comun a unei coaliţii guvernamentale. În această privinţă nu sunt schimbări în concluziile noastre şi nu sunt schimbări în strategia noastră”, a precizat liderul Uniunii pentru Mediafax.

Marko a afirmat că în continuare „se cuvine” să se aştepte validarea mandatului noului preşedinte pentru că „aşa e corect”, el adăugând că, în opinia sa, acest lucru se va întâmpla foarte repede.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.