Curtea de Apel Iasi a egalat sentintele mãcelarilor din Zorleni, cei doi vor sta fiecare, câte zece ani la închisoare!

MAJORARE…Condamnati, unul la 10 ani si celãlalt la 8 ani de închisoare cu executare, fratii Balan din Zorleni si-au primit pedepsele finale. Curtea de Apel a decis sã egaleze cele douã sentinte astfel cã, Lucian Balan si Stefan Petrut vor sta, fiecare, câte 10 ani în spatele gratiilor, acuzati fiind de omor calificat si tentativã la omor calificat. În momentul comiterii faptei, cu cei doi frati se mai afla si un al treilea fãptas, minor, Cretu Gheorghitã, care a fost condamnat la instituirea pe o perioadã de sase luni a mãsurii educative de supraveghere zilnicã. Fratii Balan Lucian si Stefan Petrut, în solidar cu partea civilã B.N, vor achita 50.000 de lei despãgubiri morale lui Dârzu Gheorghitã, precum si 8000 de lei fiului acestuia, Marian. Plus alte multe zeci de mii de lei cãtre Spitalele din Bârlad si Iasi, precum si cãtre SAJ Vaslui.

Fratii Lucian si Stefan Petrut Balan si-au primit pedepsele, de data aceasta, definitive. Condamnati, initial, unul la 10 si celãlalt la 8 ani de închisoare, celor doi le-a fost egalatã pedeapsa. Astfel, mãcelarii din Zorleni vor sta câte 10 ani fiecare, în spatele gratiilor. Lucian Balan si Stefan Petrut Balan, sunt cei care, pe 17 februarie 2018, împreunã cu un nepot minor, au bãtut cu simt de rãspundere, un bãrbat de 50 de ani, Gheorghitã Dârzu si pe fiul lui, Marian Dârzu, de 20 de ani. Victimele lor au ajuns în stare gravã la spitalul din Bârlad, dupã ce au fost agresate cu furci si topoare de cei trei indivizi. Bãrbatul de 50 de ani, Gheorghitã Dârzu a fost transferat la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, având „traumatism cranian, cu fracturã deschisã de craniu si hemoragie subarhnoidianã”, starea acestuia fiind atunci foarte gravã, omul a scãpat cu greu din ghearele mortii. Fiul sãu, Marian, a fost diagnosticat si el cu „traumatism cranio cerebral închis, plãgi contuze paretale dreapta, plagã retroauricularã stânga, contuzie antebrat stâng”. Fratii Balan s-au certat atunci cu ginerele lui Gheorghitã Dârzu. Dupã ce s-au îmbãtat bine, cei doi au vãzut cã Gheorghitã Dârzu si fiul acestuia intrã cu o cãrutã de lemne în curtea unui vecin. Cu mintea întunecatã de alcool au pus mâna pe furcile si topoarele din dotarea bunicului lor si, luându-l cu ei si pe un nepot minor, au nãvãlit în curtea vecinului, lovindu-i pe cei doi pânã i-au lãsat lati. Agresorii au plecat si au luat si drujba familiei Dârzu, care era în cãruta cu lemne.

Arestati si condamnati pentru tentativã la omor calificat

Politistii au fost sesizati la 112, de vecinul în curtea cãruia a avut loc agresiunea. Când au sosit la fata locului, oamenii legii au realizat cã este cazul sã cheme un procuror criminalist, deoarece bãrbatul Gheorghitã Dârzu a fost dus la spital în stare foarte gravã, riscul de a-si pierde viata fiind ridicat. Cei trei agresori, fratii Lucian si Petrut Stefan Balan si nepotul minor au primit mandat de arestare preventivã, pentru infractiunea de tentativã la omor calificat. „Din cercetãri a reiesit cã cei doi sunt suspecti pentru comiterea infractiunilor de tentativã la omor calificat, la ambele victime vietile au fost puse în pericol, plus violare de domiciliu si furt calificat”, ne-a precizat procurorul criminalist Elena Bejinariu, de la PJT Vaslui. Dupã mai bine de un an si jumãtate de procese, cu cei doi frati în arest preventiv si minorul în libertate, ieri s-a dat sentinta, care nu este definitivã. Judecãtorii vasluieni l-au condamnat pe Stefan Petrut Balan la 10 ani de închisoare pentru tentativã la infractiunea de omor calificat, iar pe fratele sãu Lucian, recidivist înrãit, la 8 ani de închisoare plus un rest de peste 300 de zile rãmase de la o pedeapsã anterioarã, pentru furt calificat. Nepotul acestora, Cretu Gheorghitã, a fost condamnat la sase luni de instituire a mãsurii educative a supravegherii zilnice, pentru furt calificat.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ