spot_img
21.8 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

UPDATE: Curtea de Apel a decis: Dumitru Buzatu rămâne după gratii

- Advertisement -
EMOTII…Dumitru Buzatu asteaptã decizia Curtii de Apel Iasi pentru a afla dacã scapã sau nu de mãsura arestului preventiv

UPDATE: Magistrații Curții de Apel Iași au luat decizia finală în privința mandatului de arestare al inculpatului Dumitru Buzatu. După ce au analizat contestațiile depuse de către apărătorii fostului șef al județului, judecătorii de drepturi și libertăți au decis să respingă contestația formulată. «Respinge, ca nefondată, contestația formulată de inculpatul-contestator Buzatu Dumitru, împotriva încheierii penale pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Vaslui, încheiere pe care o menține. Obligă inculpatul-contestator Buzatu Dumitru la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în cuantum de 400 lei, în calea de atac a contestației. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel Iași. De asemenea, complicele Radu Judele rămâne cu măsura controlului și obligația de a respecta anumite obligații.

STIRE INITIALA: Curtea de Apel Iasi amânã pronuntarea în cazul lui Dumitru Buzatu

ÎN ASTEPTARE….Dupã ce Tribunalul Vaslui decide prelungirea mandatului de arestare preventivã pentru Dumitru Buzatu si înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru Radu Judele, Curtea de Apel ar fi trebuit, ieri, sã-si spunã ultimul cuvânt. În loc de o decizie finalã, instanta ieseanã a ales sã amâne pronuntarea, astfel cã Buzatu mai are de asteptat pânã când va afla dacã scapã sau nu scapã de arestul preventiv. În schimb, pânã la o decizie finalã, complicele la mita de 1,25 milioane de lei, experul Judele, trebuie sã respecte o serie de obligatii. Pe lângã faptul cã nu are voie sã ia legãtura cu celelalte persoane implicate în dosar, martori sau inculpati, Judele este obligat sã nu desfãsoare activitatea în exercitarea cãreia a sãvârsit fapta (sã renunte, pentru o perioadã, la munca de expert – n.r.). Rãmâne de vãzut ce vor spune magistratii Curtii de Apel Iasi.

Momente de tensiune pentru fostul sef al judetului, tinut în arest preventiv pentru a 7-a lunã, dupã ce a fost prins cu mita de 1,25 milioane de lei în portbagaj. Dupã decizia Tribunalului Vaslui de a mentine mãsura arestului preventiv pentru acesta si înlocuirea arestului la domiciliu cu mãsura controlului judiciar în cazul expertului Radu Judele, Buzatu ar fi trebuit sã afle, ieri, dacã magistratii Curtii de Apel vor fi de acord cu instanta vasluianã sau vor schimba decizia acesteia. Numai cã, în loc de o decizie finalã, judecãtorii ieseni au amânat pronuntarea, astfel cã Dumitru Buzatu mai are de asteptat pânã sã afle dacã rãmâne sau nu în arest. Pânã atunci, Radu Judele este obligat sã respecte o serie de obligatii pentru a nu risca sã revinã în arest la domiciliu sau chiar arest preventiv. Astfel, expertul este obligat «sã se prezinte la judecãtorul de camerã preliminarã sau la instanta de judecatã ori de câte ori este chemat, sã informeze de îndatã judecãtorul de camerã preliminarã sau instanta cu privire la schimbarea locuintei, sã se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului Judele Radu, urmãtoarele obligatii: sã nu depãseascã teritoriul României, decât cu încuviintarea prealabilã a judecãtorului de camerã preliminarã sau a instantei, sã nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpatul Buzatu Dumitru, cu martorii Tutuianu Mircea, Agafitei Emilian, Asandei Vasile, Koti Emeric, Plesca Gabriela, Popescu Petru Bogdan Victor, Popa Petru, Antohi Bogdan Manuel, Caraiman Raluca Iuliana, Humã Andrei, Cretu Bogdan Andrei, Ciobotaru Daniel Dorel, Iordan Mitica, Obreja Ana Maria, Moraru Mihai, Zaharia Laurentiu, Munteanu Mona Maria, Tulbure Nelu, Moga Alexandru Cristian, Oglan Viorel, Diaconu Elena Aurelia, Buruianã Ioan, cu colaboratorii cu identitate realã Bârzu Iulian si Savin Emil, cu numitii Caragatã Valeriu si Toma Cãtãlin Alexandru. Inculpatul este obligat sã nu desfãsoare activitatea în exercitarea cãreia a sãvârsit fapta, sã comunice periodic informatii relevante despre mijloacele de existentã. Desemneazã ca organ de supraveghere în ceea ce îl priveste pe inculpatul Judele Radu, Serviciul de Investigatii Criminale-Biroul Supraveghere Judiciarã din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi. Atrage atentia inculpatului Judele Radu cã, în caz de încãlcare cu rea-credintã a obligatiilor care îi revin, mãsura controlului judiciar poate fi înlocuitã cu mãsura arestului la domiciliu sau mãsura arestãrii preventive”, se aratã în decizia judecãtorilor. Astfel, conform deciziilor judecãtorilor, pe lângã faptul cã este obligat sã nu ia legãtura cu martori sau alte persoane din dosar, Judele rãmâne fãrã sursa sa principalã de venit.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.