9.4 C
Vaslui
21-mart.-2023

Curtea Penală Internațională a emis mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin

- Advertisement -

Rusia neagă în mod constant acuzațiile și neagă comiterea de crime de război în Ucraina, în ciuda numeroaselor dovezi. CPI a emis mandatul pentru arestarea lui Putin pentru suspiciuni de deportare ilegală a copiilor ucraineni și transferul ilegal de oameni de pe teritoriul Ucrainei spre cel al Rusiei. La începutul săptămânii, Reuters scria că este de așteptat ca CPI să emită mandatele, primele de când a început investigația în ce privește războiul din Ucraina. Separat, CPI a emis mandat și pentru Maria Alekseievna Lvova-Belova, responsabila din Rusia pentru Drepturile Copiilor, pentru aceleași acuzații. Procurorul CPI Karim Khan a deschis o investigație față de comiterea unor crime de război, crime împotriva umanității și genocid în Ucraina în urmă cu un an. El a subliniat, pe parcursul a patru vizite în Ucraina, că investighează fapte împotriva copiilor și fapte care vizează infrastructura civilă din Ucraina.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/externe/curtea-penala-internationala-a-emis-mandat-de-arestare-pe-numele-lui-vladimir-putin-pentru-crime-de-razboi-2286193

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. A facut cea vrut.Va mai face si in continuare dar cu unele restrictii.Atata timp cat ,mandatul este valabil, nu va avea liniste si va trebui sa se deplaseze doar in spatiul statelor care-l sustin.Aceasta impiedicare a deplasarii oriunde voia,pana in prezent, este ca si arestul la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.