28.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Cutremur in deconcentrate

SCHIMBAREA SCHIMBÃRILOR… Se lanseazã o nouã modã în PD-L

PLEACÃ AI NOSTRI, VIN AI NOSTRI Abia instalati, câtiva directori de servicii deconcentrate din Vaslui trebuie sã pãrãseascã posturile din cauza noului algoritm.

Problema actualilor directori o constituie noul guvern, Boc III, pentru cã acesta nu este format doar din PD-L, ci si din UDMR si grupul independentilor. Se stie deja, un prim efect al acestei coloraturi guvernamentale: prefect UDMR-ist la Vaslui. Din surse am aflat cã la Bucuresti s-a negociat deja ca grupul independentilor sã aibã zece posturi în deconcentratele vasluiene. Surpriza o constituie numele parlamentarului care, cel putin teoretic, coordoneazã la Vaslui activitatea independentilor: anonimul Dan Bordeianu. Am spus teoretic pentru cã se stie cã acesta nu miscã un deget fãrã stirea lui Dan Marian. Din aceste zece posturi „arvunite“ fac parte si directorii lui Dan Marian, cei care îsi vor pãstra scaunele: Silviu Calancia (ITM), Sorin Dumitriu (ANIF). În rest, vor mai vizate de poftele independentilor: Directia Silvicã, APM, ARR, Inspectia în Constructii, Casa de Sãnãtate si Garda de Mediu. Si restul ce se mai nimereste. Ar mai motive sã se teamã pentru fotoliul de inspector general, bârlãdeanca Mihaela Cososchi. Depinde de cât de mult va conta cuvântul senatorului Pintilie în fata „viitorului presedinte“ al Organizatiei PD-L Vaslui.

Garda veche se tine tare

Având vedere faptul cã toti directorii în pericol apartin vechii gãrzi din PD-L, deja au început sã aparã tensiuni în organizatie. Acestia încearcã sã strângã rândurile în jurul lui Dragos Iftime, în speranta cã acesta nu va fi schimbat din functie. Bãtãlia cea mare se duce pentru deconcentratele considerate de grad 0: Inspectoratul Judetean, Casa de Sãnãtate, Finantele, APIA si Directia Silvicã. Un rol important în negocierile ce urmeazã îl are si Corneliu Mihalache, care tine în mânã Organizatia Municipalã PD-L Vaslui. Dacã acesta va accepta sã se ducã director la Casa de Sãnãtate, lucrurile se simplificã mult si compenseazã pierderea pozitiei de subprefect a organizatiei municipale. Surse din PD-L dau ca sigurã mutarea lui Ciprian Iftimoaie în locul lui Ioan Zaharia, dupã ce Szekely Levente Csaba va fi uns prefect.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here