Cutremur în lumea serviciilor de informaţii! Generalul Iulian Cristian Gherghe, arestat

Curtea Militară de Apel Bucureşti a dispus, sâmbătă, arestul preventiv pentru 30 de zile, pentru inculpatul Iulian Cristian Gherghe, general în rezervă, pentru delapidare.

Cunoscut în lumea serviciilor secrete, Gherghe a ocupat până în urmă cu doi ani funcţia de director adjunct al Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării. Din această postură, el a sustras din fondurile de criză de război ale instituţiei peste 179.400 de dolari, scop în care a falsificat şi folosit mai multe înscrisuri.

Timp de un an a ţinut banii într-un seif, iar apoi s-a folosit de ei pentru a-şi cumpăra un teren în Corbeanca pentru a-şi construi o casă. Purtătorul de cuvânt al Curţii Militare de Apel,judecătorul George Dorel Matei, a confirmat pentru G4Media că Generalul (r) Iulian Gherghe a fost arestat pentru 30 de zile. Procurorii militari l-au reţinut vineri, iar sâmbătăt s-a dispus arestul prevenitv.

Conform informaţiilor G4Media, Gherghe şi-ar fi recunoscut în parte vina, motivând că a luat banii cu titlu de „împrumut”. El ar fi reuşit să restituie o parte din bani.

Cititi materialul integral pe G4MEDIA
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ