spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Cutremur puternic cu magnitudinea 6,4 în largul Insulelor Moluce

- Advertisement -

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 6,4 s-a produs duminică în largul Insulelor Moluce, în Indonezia, a anunţat Institutul american de geofizică USGS.

Nicio alertă de tsunami nu a fost lansată după cutremur, care s-a produs în mare, la aproximativ 169 de kilometri nord-vest de oraşul Ternate, la ora locală 23.05 (18.05, ora României), la o adâncime de 69 de kilometri.

„Până acum nu am primit nicio informaţie despre ceea ce s-a întâmplat la faţa locului, dar nu există o alertă de tsunami”, a declarat pentru AFP Suharjono, şeful tehnic al Agenţiei indoneziene de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică.

Contactat de către AFP, Sukarjan, şeful local al Agenţiei pentru catastrofe naturale la Ternate, una dintre insulele din Moluce, a declarat că nu i s-au semnalat, pentru moment, pagube sau victime.

La momentul producerii seismului, „oamenii dormeau”, a explicat el. „S-au precipitat afară din locuinţe, atunci când au simţit cutremurul. Acesta a durat douăzeci de secunde, dar, până în prezent, nu avem informaţii despre victime sau pagube”, a continuat oficialul citat.

Iniţial USGS a anunţat că seismul prezintă o magnitudine de 6,8.

Indonezia se află pe „Centura de Foc” a Oceanului Pacific, unde se întâlnesc două plăci continentale care provoacă seisme frecvente. Activitatea vulcanică este, de asemenea, foarte intensă.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.