spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Dacia concurează pentru titlul de „cea mai înșelătoare companie” din Franța

- Advertisement -

Asociația ecologică „Amis de la Terre” organizează în Franța un „concurs” pentru acordarea premiului Pinocchio, dat celor mai înșelătoare companii care activează pe piața franceză.

La categoria „greenwashing”, Renault va lua locul celor de la Peugeot, care au fost nominalizați anul trecut, din cauza campaniei de comunicare privind Dacia Duster, pe care producătorul auto a promovat-o ca fiind „respectuoasă cu mediul la un preț nemaiîntâlnit”.

„Concursul” este realizat în parteneriat cu Observatorul Independent al Publicității, iar lista concurenților mai cuprinde companii precum Crédit Agricole sau SNCF.

În luna iunie, campania de comunicare pentru Duster a primit o bilă neagră de la Juriul francez de Deontologie în Publicitate.

Les Greenwashers verdissent le 4×4 de Renault-Dacia
ÎncÄ�rcat de AgirPourlEnvironnement. – Dramatic race and crash videos.
Dacia Duster nu este prietenoasă cu mediul. Cel puţin aşa a declarat și o organizaţie franceză care a făcut un pic de „show” la standul Dacia de la Salonul Auto de la Geneva, unde mai mulţi reprezentanţi ai Greenwashers au venit să „înverzească” SUV-ul „poluant”.

Activiştii au adus la standul Dacia afişe cu imaginea lui Claude Allègre, mentorul lor, dar şi cu mesaje luate din discursurile lui Sarkozy, cum ar fi „”Da, creşterii (economice n.r.) verzi”.

Militanţii pentru mediu au fost îndepărtaţi de lângă maşina expusă, de către cei care păzeau standul. Aceştia au creat un site numit duster.fr unde au postat tot felul de mesaje ironice şi acuzatoare la adresa noului model Dacia.

Aceştia acuzau producătorul auto Renault că a finanţat proiectul Dacia Duster cu bani de la stat, pe care guvernul francez i-a pompat pentru salvarea industriei auto şi care s-au dus în proiecte contra-climatice.

Conform unei statistici a organizaţiei de atunci, Dacia intenționa să vândă în Franţa 20.000 de unităţi Duster, ceea ce este echivalentul a 50.000 de tone de CO2 anual.

Conform site-ului oficial al Dacia, cantitatea de emisii degajate de Duster este, în funcţie de capacitatea motorului, de carburant şi de tracţiune, de la 135 g/km pentru 1.5 dCi 85 4X2 Diesel la 185 g/km pentru 1.6 16V 105 4X4 pe benzină.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.