Dacia oferă autonomie de peste 1.000 de kilometri pentru toată gama. Cum vrea să dea lovitura producătorul de la Mioveni după eliminarea motorului diesel din ofertă

Automobile Dacia va oferi pentru toate maşinile produse la Mioveni alimentare duală, pe benzină şi GPL. Cu ambele rezervoare pline, noile modele pot parcurge până la 1.300 de kilometri fără realimentare.

Dacia oferă autonomie de peste 1.000 de kilometri datorită alimentării cu gaz petrolier lichefiat (GPL) pentru toate modelele aflate în oferta sa. Astfel, maşinile poluează cu 10% mai puţin faţă de variantele pe benzină. Este vorba de modelele Dacia Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster şi Duster Pick-up.

Cu ambele rezervoare pline, maşinile din gama ECO-G 100 pot ajunge la o autonomie de până la 1.300 de kilometri fără realimentare, după cum susţin oficialii Dacia. Singurul model care nu este dotat cu o motorizare mai ecologică este Lodgy, model care va fi scos din oferta Dacia şi înlocuit cu un crossover aflat au deja la teste de drum. Pentru viitorul model este anunţată şi o variantă pe GPL, notează Adevărul.

Tehnologia GPL e complet instalată în procesele de fabricaţie de la uzinele Dacia din Mioveni de către echipele de ingineri de la Renault Technologie Roumanie.

„Tehnologia GPL ajută la atingerea prevederilor normelor CAFE şi este integrată de echipele noastre de ingineri aici, în România, pe motorizările existente în gamă. Emisiile de CO2 sunt mai scăzute cu 11% faţă de versiunea pe benzină. Lucrăm îndeaproape cu colegii din uzine, astfel încât să livrăm clienţilor noştri o alternativă mai curată, simplă şi competitivă”, a declarat Alexander Simionescu, director al centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie, conform sursei citate.

Datorită acestei echipări, Dacia a reuşit să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 11,3%. De asemenea, consumul de energie electrică s-a redus cu 7,1%, iar cantitatea de deşeuri periculoase s-a diminuat cu 5,2%. …https://www.romaniatv.net/dacia-ofera-autonomie-de-peste-1-000-de-kilometri-pentru-toata-gama_5302753.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ