Dan Barna: Miercuri votăm eliminarea pensiilor parlamentarilor. Pentru restul pensiilor speciale se face o comisie de lucru

Vicepremierul Dan Barna a anunțat luni, după ședința coaliției, că miercuri va avea loc un plen reunit în care va fi votat un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. 

„Miercuri când va fi o ședință de plen reunit să avem pe ordinea de zi și să votăm eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Un prim pas pe care îl vom duce la îndeplinire”, a declarat Barna.

Liderul USR PLUS susține că restul pensiilor speciale vor fi eliminate abia după ce vor fi găsite soluții astfel încât tăierile să nu fie neconstituționale. În acest sens a fost făcut un grup de lucru la nivelul coaliției.

„Fiecare categorie de pensii trebie să aibă o reglemetare și o lege distinctă pentru a evita problemele de la Curtea Consituțională. Avem un grup de lucru pentru a vedea care este abordarea. Am stabilit un termen de 2 luni în care să avem aceste opțiuni și variante pentru toate aceste pensii speciale”, a mai declarat vicepremierul.

În coaliție, UDMR a avut o abordare diferită, liderul Kelemen Hunor susținând ca toate pensiile speciale să fie eliminate, nu doar pensiile parlamentarilor. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/dan-barna-miercuri-votam-eliminarea-pensiilor-parlamentarilor-pentru-restul-pensiilor-speciale-se-face-o-comisie-de-lucru-1452196
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ