spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Dan Marian a întors Prefectura Vaslui cu susul în jos după ce fiul său a fost amendat drastic de ITM (FACSIMIL)

- Advertisement -
GREȘELI CU REPETIȚIE… Amendat anul trecut cu 80.000 de lei pentru că avea la firma sa patru angajați fără forme legale de muncă, băiatul lui Dan Marian recidivează în acest an, de data asta inspectorii ITM Vaslui găsind șapte muncitori la negru.

MUNCA LA NEGRU… Scandal uriaș între două dintre cele mai importante instituții din județul Vaslui, după ce Călin, fiul lui Dan Marian, a organizat o petrecere, la începutul lunii august, în comuna Pădureni. Pe lângă cei aproximativ 200 de tineri participanți, la eveniment și-a făcut apariția și o echipă mixtă de control, formată din polițiști, jandarmi, inspectori ITM, DSP și DSVSA. Aceasta a constatat mai multe nereguli, cele mai grave pe linia de legislație a muncii, șapte angajați ai firmei organizatoare lucrând fără carte de muncă. Asta i-a adus junelui Călin o amendă usturătoare, de 140.000 de lei, câte 20.000 de lei pentru fiecare angajat. Adept al unor conspirații politice, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui și-a ieșit din minți când a aflat ce sancțiuni a primit fiul său, bănuindu-i pe cei din conducerea Prefecturii Vaslui că ar fi comandat controlul. Acesta s-a dus val-vârtej în birourile celor de la Prefectură, unde ar fi făcut un scandal monstru. Scenariul lui Dan Marian a fost infirmat atât de reprezentanții IPJ Vaslui, care ne-au declarat că în acea seară s-a acționat în baza unui plan de acțiune care a vizat activitățile de pe toată raza secției de Poliție, dar și de primarul comunei Pădureni, care bănuiește un consătean de-ai săi că ar fi sunat la 112 pentru a face reclamație.

Rămași fără posibilitatea de a se distra în cluburi și discoteci din cauza restricțiilor cauzate de situația epidemiologică, mulți tineri din județul Vaslui s-au adaptat situației și au început să organizeze petreceri în aer liber. Călin Marian, băiatul vicepreședintelui Consiliului Județean, s-a aflat printre tinerii cu astfel de inițiative, iar în luna august a încercat să aducă puțin din atmosfera de la Untold în comuna Pădureni. În weekend-ul 7-8 august, sute de adolescenți din Huși și comunele învecinate au răspuns invitației acestuia, distrându-se până la orele dimineții cu DJ renumiți, jocuri de lumini laser și multă libertate.

Prăpăd în buzunarele organizatorului

Nu doar tinerii au trecut, duminică noaptea, pragul Satului de Vacanță din comuna Pădureni, ci și o echipă mixtă formată din polițiști, jandarmi, inspectori ITM, DSP și DSVSA. Acțiunea de control s-a desfășurat pe mai multe linii, iar cele mai grave abateri s-au găsit la legislația muncii. Inspectorii ITM au constatat că șapte angajați ai firmei lui Călin Marin lucrau fără carte de muncă. Prin urmare, firma organizatoare a evenimentului, Markal -G Food SRL, a fost amendată cu 140.000 de lei. Iată ce ne-a comunicat Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui cu privire la acest subiect: “Urmare a adresei sus-menționate, vă comunicăm că în urma verificărilor efectuate în ziua de 09.08.2021, în Satul de Vacanță situat în comuna Pădureni, județul Vaslui, s-a încheiat proces verbal de control pentru acel angajator, unde au fost constatate încălcări ale legislației muncii pentru care au fost stabilite măsuri de intrare în legalitate și totodată s-au aplicat sancțiuni în sumă de 140.000 de lei pentru nerespectarea legislației muncii”.

Tăticu a văzut controlul ca o răfuială politică și s-a războit cu cei din Prefectură

Scos din sărite de amenzile primite de fiul său, Dan Marian, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a pornit un război cu Instituția Prefectului Vaslui, pe care o bănuiește că ar fi comandat controlul. Acesta a mers în birourile de la Prefectură și a făcut un scandal monstru. Discuțiile mai aprinse dintre reprezentanții celor două instituții ne-au fost confirmate de subprefectul Daniel Onofrei. “A fost cineva de la Consiliul Județean Vaslui aici pentru a ne reproșa că noi am trimis controlul în comuna Pădureni, însă i-am explicat că Instituția Prefectului nu se ocupă cu așa ceva. Prefectul este reprezentantul Guvernului pe plan local, iar una dintre atribuțiile sale este asigurarea implementării la nivel local a politicilor guvernamentale. Astfel de controale, formate din echipe mixte, au mai fost și vor mai fi în județul Vaslui, iar ele nu sunt comandate în niciun caz de Prefectura Vaslui “, ne-a declarat Daniel Onofrei.

IPJ Vaslui și primarul comunei Pădureni infirmă scenariul lui Dan Marian

Nu doar reprezentantul Prefecturii Vaslui a demontat acuzațiile de execuție politică formulate de Dan Marian, ci și Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, în weekend-ul respectiv s-a acționat în baza unui plan, nu a unui telefon primit din partea cuiva. “Colegii mei au acționat în baza unui plan de acțiune, pe raza întregii secții. În acea seară, pe acest plan, s-au dat nouă sancțiuni, două la regimul circulației rutiere și șapte pentru abateri la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică” a afirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Contactat telefonic, edilul comunei Pădureni, Temistocle Diaconu, a declarat că organizatorul s-a comportat exemplar, respectând toate condițiile prevăzute în contract. Acesta a ținut să sublinieze faptul că petrecerea nu a fost organizată în Satul de Vacanță, ci pe cele trei terase de lângă căminul cultural. “Noi nu am avut petrecere organizată în Satul de Vacanță. Evenimentul a fost în spatele Căminului Cultural, pe niște terase care se închiriază pentru diverse manifestări. Satul de Vacanță e pentru cazări, nu pentru altceva. Probabil s-a făcut o confuzie. Într-adevăr, noi am semnat un contract cu firma respectivă pentru că ne-au spus că vor să organizeze niște evenimente. Au fost două petreceri, din ce țin minte pentru că nu eu fac închirierile. Contractele se duc la contabilitate pentru că noi avem o Hotărâre a Consiliului Local cu prețuri, cu toate condițiile care trebuie respectate. Cele trei spații, pentru două seri, au fost închiriate contra sumei de 1.500 de lei. Evenimentul nu ne-a ridicat niciun fel de probleme, ba din contra, organizatorii au respectat orele prevăzute în contract, volumul la muzică nu a deranjat pe nimeni din sat, au avut oameni de ordine. Eu nu stau departe de centru, dar pot să vă spun că nu m-au deranjat deloc. Nu au fost incidente, n-am avut nicio problemă. Din ce am auzit și eu, a fost un reclamagiu de la noi din comună care se ocupă cu așa ceva. Am înțeles că au făcut plângeri peste tot, inclusiv la Protecția Consumatorului” a precizat Temistocle Diaconu.

Ce exemplu dă familia Marian? A doua amendă pentru muncă la negru

Ieșirea pe cât de nervoasă pe atât de nepoliticoasă a lui Dan Marian la adresa reprezentanților Prefecturii Vaslui este de neînțeles, mai ales că firma fiului său a mai fost amendată pentru muncă la negru. Potrivit surselor noastre, ITM Vaslui a mai făcut un control, anul trecut, la restaurantul din Huși al familiei Marian, unde au găsit patru persoane muncind fără forme legale. În urma celor constatate, firma MarKal – G Food a fost amendată cu 80.000 de lei. Iată așadar, că munca la negru nu e practică izolată în familia Marian, motiv pentru care nu putem să nu ne întrebăm cine să mai respecte legea în județul Vaslui, când însuși fiul vicepreședintelui Consiliului Județean o fentează ori de câte ori are ocazia? Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea lui Dan Marian, însă acesta nu ne-a răspuns la telefon.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Dan Marian nu este nici Mafalda nici Babaul Vasluiului,este un golan care se crede că poate fi un Babau .Cum a ajuns acest golan să fie vicepreședinte al C.J.Vaslui ? El trebuia să fie la pușcărie ca ceilalți hoți ordinari .

  2. Pai si ce facem acum?Ne cerem scuze de la marele Dan Marian, un Iisus Hristos in viata, ca fiiisu si.a luat o amenda? Pe noi, muritorii de rand, cand suntem amendati, ce ziar sau revista ne pun pe prima pagina?SA PLATEASCA!!!!!!!Control comandat sau nu, SA PLATEASCa pentru nereguli si golanii!

  3. Comanda,necomandă……dacă era corect și nu avea angajati la negru,nu primea amenda! Care este de fapt problema? Ca familia lui Dan Marian e deasupra legii? Gestul lui este de om corupt ce considera ca poate face ce vrea! Și asa e un.traseist politic! Rusine! Dacă avea onoare își asuma greseala! Bravo inspectorilor ITM! Respect!

  4. Planurile de acțiune ale IPJ-urilor și IJJ-urilor se aduc la cunoștință Prefectului. De asemenea când se ordonă ceva de la prefectură se execută fără discuție și se încheie de regulă în fals pretinse planuri ale unor misiuni etc. Cine spune altfel, minte cu nerușinare sau habar nu are cum funcționează sistemul. În cazul de față, un asemenea control de asemenea anvergură nu putea pleca decât de la Prefectură.
    – Un OM al Societății Civile, Rusu Jenică

    • Ok….si ce este eau ca s a facut control? Cumva fiul sau este deasupra legii? Cumva doar plebea trebuie controlata? Ca s a facut controlul la ordinul cuiva ,ca nu s a facut cert este ca dacă era corect, logic nu primea amenda! De ce nu le convine și vor sa tragă statul în piept? Sa plătească! Are de unde!

    • Domnule Jenică Rusu, un plan de acțiune adus la cunoștința cuiva e un plan de acțiune făcut dinainte! Iar dacă poliția spune că s-a acționat pe toată raza secției respective, e clar ca nu s-au dus cu dedicație acolo. Dar chiar și dacă ar fi făcut-o, eu nu vad nimic rău în asta pentru că, până la urmă urmei, oamenii aia nu și-au îndeplinit decât sarcinile de serviciu. Nu e vina lor că băiatul lui Dan Marian are muncitori la negru! Eu, cetățean cinstit al acestei țări, care îmi plătesc taxele și impozitele, nu pot decât să-i felicit pe cei care au mers în control și care au luat astfel de măsuri. Înseamnă că nu e chiar totul pierdut în țară asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.