spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Dan Marian: ,,Motiunea? Ramane cum am stabilit. Nu se schimba nimic.’’

- Advertisement -

MOTIUNE CU SCANDAL… Se fac valuri tot mai mari în politica româneascã, iar cãderea Guvernului Boc a devenit tema de discutie predilectã a politicienilor din Opozitie. De altfel, ieri, parlamentarii Opozitiei au depus motiunea de cenzurã împotriva Guvernului, la biroul presedintelui Senatului, Mircea Geoanã. Documentul a fost semnat de 209 parlamentari, iar textul a fost aprobat în prealabil de Birourile permanente ale PSD, PNL si PC. Cade sau nu Guvernul Boc? – o întrebare la care toti politicienii vasluieni cautã un rãspuns, în aceste zile agitate.

Motiunea de cenzurã, în care Opozitia îsi pune mari sperante, va fi prezentatã în sedinta comunã a celor douã Camere ale Parlamentului, în 20 octombrie, urmând ca dezbaterea textului si votul asupra motiunii sã aibã loc în 27 octombrie. Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, dupã întâlnirea cu liderii PNL si PC, cã PDL va încerca sã “fure” si voturile propriilor parlamentari, pe care nu îi va lãsa sã voteze la motiunea de cenzurã. La rândul sãu, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat cã parlamentarii liberali vor fi cu totii prezenti la dezbaterea si votul motiunii si cã vor vota în favoarea acesteia. “Avem sperante mari. Garantii nu putem avea pentru cã, dacã ar fi voturi pe garantii, atunci nu ar mai fi un proces democratic”, a precizat Antonescu. “Pânã la urmã, la momentul votului, în fata urnei de vot, fiecare dintre parlamentari are douã bile si o constiintã”, a mai spus liderul liberal. Presedintele conservatorilor, Daniel Constantin, sustine cã motiunea contine zece motive pentru care actualul Guvern trebuie înlãturat, precum si mãsurile care trebuie luate de un guvern de crizã. “Cred cã ar trebui sã demonstrãm prin primele mãsuri cã fondurile europene reprezintã alternativa la un împrumut cu FMI. Nu avem nevoie, din punctul nostru de vedere sã facem un nou împrumut, ci trebuie sã ne concentrãm pe absorbtia de fonduri europene, ca sã oferim garantia cã România poate iesi din crizã”, a spus presedintele PC.

La PDL e liniste: nu se va întâmpla nimic!

În timp ce Opozitia anuntã tot felul de Guverne, cu ministri scosi de la naftalinã, reprezentantii Puterii sunt linistiti. “Lucrurile stau asa: parlamentarii PDL si cei de la UNPR din judetul Vaslui vor cãuta sã apere Guvernul si vor vota împotriva motiunii, cei din Opozitie vor vota pentru. Ca atare, motiunea nu are nicio sansã sã treacã. Parlamentarii Puterii din judetul Vaslui îsi vor apãra Guvernul, iar cei ai Opozitiei vor încerca sã-l dea jos. Urmarea va fi una singurã: rãmâne cum am stabilit, nu se schimbã nimic! Guvernul Boc nu va cãdea, iar motiunea nu va trece”, spune deputatul PDL Dan Marian, liderul organizatiei judetene. De aceeasi pãrere este si vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur. “PDL voteazã împotriva acestei motiuni. Coalitia este unitã si solidarã si va respinge categoric aceastã motiune”, a spus Flutur. Pentru ca motiunea sã treacã sunt necesare 236 de voturi, adicã Opozitia mai are nevoie de 27 de voturi pentru a câstiga, raportând la lista initialã de parlamentari care au semnat documentul.

Liberalul-sef Ciurariu atacã: “Guvernul Boc trebuie sã plece!”

Liderul judetean al PNL, Florin Ciurariu, a atacat, ieri, în termeni foarte duri prestatia actualului Guvern. “Noi propunem un Guvern alternativ, dintr-un motiv foarte simplu: lumea s-a sãturat de sãrãcie, le-a ajuns cutitul la os. Venim cu persoane cunoscute de electorat, cum este cazul propunerii pentru postul de ministru al Educatiei, dl. Andrei Marga, dar si cu un program de guvernare coerent, care sã înlãture tot ce s-a fãcut rãu pânã acum. Motiunea de cenzurã este o prioritate national. Trebuie sã scãpãm de Guvernul Boc! România se afundã din ce în ce mai tare, nu mai sunt solutii si nici sperante cã vom iesi din acest marasm în care ne-au dus actualii guvernanti”, a spus Ciurariu. El crede cã Boc si ministrii sãi “nu mai prezintã credibilitate pentru români si, de aceea, trebuie sã scãpãm de acesti guvernanti”. Florin Ciurariu a mentionat si sprijinul total pe care PNL îl acordã miscãrilor de stradã, cu toate miscãrile de protest. “Guvernul Boc trebuie sã plece! Fac apel la parlamentari, indiferent de coloratura politicã, sã sustinã motiunea de cenzurã”, a mai adãgat acesta.

“Este o guvernare a trompetelor care sunq asurzitor”

“Lucrurile merg din prost în mai prost, iar cei care aplicã programul guvernamental sustin în continuarea aplicarea acestuia, desi conduce la falimentarea întregii societãti. Trebuie schimbat modul în care este guvernatã România, asta este clar. Asteptãm cu mare nerãbdare o schimbare, care nu poate însemna altceva decât schimbarea actualei echipe guvernamentale, conduse de Emil Boc. Actuala putere nu face altceva decât sã restribuie venituri pentru cei bogati. Este o guvernare a trompetelor care sunã asurzitor, în timp ce veniturile si functionarea institutiilor se înrãutãteste pe zi ce trece” – Dumitru Buzatu, presedinte PSD Vaslui

“Nu vor strânge nici mqcar voturile de la ultima motiune”

“Nu cred cã motiunea va trece. Personal, cred cã vor strânge mai putine voturi decât atunci când s-a votat motiunea legatã de salarii si pensii. Am convingerea cã motiunea nu va trece si asta datoritã faptului cã Opozitia nu vine cu o alternativã viabilã. Dacã privim programul propus de PSD pentru guvernare vedem cã este în totalã contradictie cu principiile sustinute de liberali. Mi-e imposibil sã cred cã vor reusi sã strângã acea majoritate la care viseazã. Toti parlamentarii Puterii vor sustine Guvernul Boc în continuare, iar motiunea va cãdea” – deputat Dragos Iftime, vicepresedinte PDL Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

14 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.