24.1 C
Vaslui
26-sept.-2022

Dan Marian voteazã Blaga. Restul, Elena Udrea! (foto)

- Advertisement -

POZITIE Senatorul Dan Marian este tot mai singur în partid. A demonstrat-o seara trecutã, când si-a sfidat colegii de partid, spunând pe sleau cã este în tabãra actualului presedinte Vasile Blaga, în competitia pe care acesta o duce cu Elena Udrea si Monica Macovei pentru presedintia partidului. „Cei care sunt aici de fatã stiu cã am o optiune pentru data de 23 martie, pe care am si exprimat-o (este vorba de sustinerea lui Blaga, n.r.). Dar, eu nu voi face amenintãri sau presiuni si voi lãsa pe cei din delegatia care va participa la Conventia Nationalã sã voteze dupã cum le dicteazã constiinta”, a spus senatorul Marian. O impolitete crasã fatã de niste persoane care l-au ajutat în cariera sa politicã în PDL. În timp ce Elena Udrea i-a finantat toate proiectele de dezvoltare pentru Husi în perioada guvernãrii PDL, primarul de la Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, care este în tabãra lui Udrea, l-a sustinut atunci când a fugit de la PNL la Partidul Democrat-Liberal. Cei doi, „Pinalty” si Elena Udrea, nu s-au simtit prea bine în compania senatorului Marian, seara trecutã. Acestia spun cã nu vor uita prea curând afrontul adus de liderul judetean al PDL si atitudinea pe care acesta a avut-o fatã de un candidat la presedintia partidului.

Senatorul Dan Marian a avut o vizitã cu totul specialã, asearã, când Elena Udrea, Gheorghe Stefan si alti deputati ai PDL au venit în fata membrilor de partid pentru a sustine motiunea lui Udrea. Este vorba de persoane care l-au ajutat în cariera sa politicã, cãrora acum liderul judetean al PDL le întoarce spatele. Udrea, fostul ministru al Dezvoltãrii Regionale în Guvernul Boc, venea acum trei ani cu sacul plin de bani pentru liderul judetean al PDL, semnând proiecte de 30 de milioane de euro. Dan Marian, pe atunci deputat, exulta. „Am avut sansa sã avem un partener de colaborare în persoana ministrului Elena Udrea, care a fost deschisã fatã de aceste proiecte. Sã nu uitãm cã ministrul Dezvoltãrii este pentru a doua oarã în judet în mai putin de un an de zile iar proiectele ce urmeazã a fi semnate astãzi înseamnã o sansã de dezvoltare pentru acest judet. Din acest motiv tin sã multumesc în mod deosebit ministrului Elena Udrea”, spunea Marian în octombrie 2010. Tocmai de aceea, seara trecutã, când Elena Udrea a venit la Vaslui sã cearã votul de încredere al organizatiei judetene, Dan Marian ar fi trebuit sã aibã o atitudine prietenoasã. Dar, „diplomat” din cale afarã, i-a explicat fostului ministru cã îl sustine pe Blaga la conventia de pe 23 martie. „Eu, personal, am deja o optiune legatã de persoana care va fi presedinte al PDL, dupã 23 martie. Si colegii mei la fel. Am delegat persoanele care vor participa la conventie pe principiul performantei politice, tocmai pentru a nu fi suspiciuni. Delegatii din judetul Vaslui vor vota dupã propria lor constiintã. Sunt convins de acest lucru. Nu sunt genul de om care sã facã amenintãri, presiuni sau intimidãri”, a spus Dan Marian, în timp ce Udrea, Pinalty si restul delegatilor veniti de la Bucuresti se foiau în scaune. Sâmbãta trecutã, tot Dan Marian îi declara credintã vesnicã lui Blaga, venit la Vaslui sã-si lanseze motiunea, lucru de care Udrea nu este strãinã. „Vom reusi ca pe 23 martie sã-l alegem din nou pe dl. presedinte Vasile Blaga în fruntea PDL. Noi, PDL si România, avem nevoie de dl. Blaga”, a spus Dan Marian sâmbãta trecutã, în fata unei sãli pline.

Elena Udrea, de la sacul de bani la presedintia partidului

Cu ani de zile în urmã, pe când era ministru, Elena Udrea primea numai plecãciuni din partea presedintilor de organizatii judetene PDL. Acuma, când le cere sprijinul pentru alegerea sa ca presedinte al partidului, Udrea este refuzatã într-un mod cât de cât politicos. Asta nu a împiedicat-o, seara trecutã, sã spunã lucrurilor pe nume. „Cât am fost ministru am semnat proiecte de dezvoltare pentru judetul Vaslui în sumã de 130 de milioane de euro. De un an de zile tot pierdem alegerile, de un an de zile partidul scade în sondaje. E rãu, pentru cã nu suntem vãzuti ca principalul partid de Opozitie, partidul nostru aratã dezorientat, dezechilibrat. Faptul cã am pierdut un milion de alegãtori din varã si pânã în decembrie, anul trecut, ar fi trebuit sã fie un semnal de alarmã pentru noi. Un om politic valoreazã doar în functie de câte voturi are în spate. Dacã nu aducem voturi, înseamnã cã nu suntem buni de politicieni”, a spus Udrea, în fata unei sãli care fremãta. „Partidul acesta are nevoie de cineva care sã ridice steagul. Stiu cum sã câstigãm alegerile si o vom face din nou. PDL trebuie sã se întoarcã la guvernare, fie în 2016, fie mai înainte, dacã asa va evalua scena politicã si cred cã asa se va si întâmpla. Alesii nostri locali sunt supusi unor abuzuri fãrã precedent din partea USL, noi nu am fãcut la fel când am fost la putere. Trebuie sã fie cineva care sã-i apere”, a mai spus Udrea.

Membrii PDL între ei: „Ce-ai, mã? Ti-e rãu?”

Un deputat din anturajul Elenei Udrea a avut o iesire spectaculoasã. „Avem oameni care au fost dati afarã de la serviciu, care au fost cãlcati de Gardã, cãlcati de toatã lumea. Dacã aveam o conducere adevãratã la partid, trebuia sã iasã si sã-i trosneascã de perete cu cei care fac astfel de lucruri. De exemplu, la gazele de sist. Cine sã ne apere, câtã vreme anul trecut cei din USL ieseau si vorbeau la adresa noastrã si acum nimeni din partidul nostru nu scoate un cuvânt? Am avut 27 de ministri. Care a fost cel mai bun?”, a întrebat deputatul, adresându-se membrilor PDL. „Elena Udrea”, au strigat unii. „Atunci, de ce nu poate fi si presedinte?”, a continuat deputatul. „Va fi”, a strigat un pedelist. „Ce-ai, mã? Ti-e rãu?”, l-a apostrofat un coleg de-al sãu, vizibil jenat de iesirea vecinului sãu. Vãzând cã sala este de partea sa, deputatul a continuat: „Dupã cine se duce lumea, oriunde în tarã? Închipuiti-vã cã merg pe stradã Elena Udrea, dl. Blaga si doamna Macovei. Dupã cine merge lumea, ca la urs? Dupã cine? Dupã Elena Udrea! Pentru cã Elena Udrea aduce voturi. Avem o conducere care a pierdut alegerile pentru Bucuresti, în 2008, an pierdut alegerile generale în 2012 si va pierde mai mult ca sigur si presedintia partidului”.

„Presedintele Blaga ar fi trebuit sã-si depunã mandatul”

„Politica se joacã pe voturi, asa cum fotbalul se joacã pe goluri. Elena Blaga a luat la alegerile parlamentare un scor de 43%, în timp ce Vasile Blaga a luat doar 24%. Trebuie sã recunoasteti cã Moldova este comunistã, este <<rosie>>, aici este foarte greu sã iei voturi dacã esti de dreapta, dar Elena Udrea a luat cele mai multe voturi dintre parlamentarii PDL. Elena Udrea este femeie, deci are un handicap, pentru cã noi românii nu putem gândi cã o femeie este mai bunã ca un bãrbat. Ati vãzut ce a fãcut primvicepresedintele partidului, dl. Stãnisoarã, cum a plecat din partid. Eu, ca presedinte, ce putere mai am în partid, în PDL, dacã îmi pleacã oamenii cei mai importanti? Ar fi o chestiune de demnitate sã-ti depui mandatul, dupã ce ai reusit 16% la ultimele alegeri. Trebuie sã o alegem pe Elena Udrea, are sãmântã de moldovean în ea” – Gheorghe Stefan, primarul municipiului Piatra Neamt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.