2.1 C
Vaslui
29-nov.-2022

Dãncilã vine în pre-campanie electoralã la Vaslui, primarii PSD au o tolbã de nemultumiri

- Advertisement -

VIZITÃ…Presedintele PSD si premier al României, Viorica Dãncilã, se întâlneste vineri dimineatã, cu activul de partid din judetul Vaslui, sedinta fiind programatã pentru ora 9.30, la Casa de Culturã a Sindicatelor. O vizitã care survine la câteva zile distantã de nominalizarea si votarea lui Dãncilã, de cãtre Comitetul Executiv al PSD, pentru candidatura la Cotroceni. Ca un fapt interesant, la momentul votului în Biroul Executiv National al partidului, singurul lider judetean care s-a opus candidaturii lui Dãncilã a fost chiar seful PSD de la Vaslui, Dumitru Buzatu, care a votat pentru Liviu Plesoianu. Cu toate acestea, iatã, primul judet în care presedintele partidului vine pentru a lua pulsul organizatiei, pentru a discuta cu membrii si simpatizantii PSD, este Vasluiul, aici unde existã si una din cele mai puternice organizatii social-democrate, la nivel national.

Timp de douã zile, în PSD-ul condus de Buzatu a fost mare fierbere, pentru cã se anuntase vizita lui Dãncilã în judetul Vaslui, din postura de candidat la prezidentiale, dar nu se stia ora sau locatia unde se va tine întâlnirea cu membrii de partid. Initial, primarii si liderii locali au fost anuntati cã sedinta se va tine la Centrul de Afaceri, sâmbãtã, la ora 17.00. De la Bucuresti, marti seara, s-a anuntat cã Dãncilã nu va veni sâmbãtã, ci vineri dimineatã, la ora 9.30, locatia pentru întâlnire fiind stabilitã la Casa de Culturã a Sindicatelor. “Pentru ziua de vineri, am stabilit sedinta Comitetului Executiv al organizatiei judetene PSD, unde vom discuta aspecte legate de pregãtirea campaniei electorale si evaluarea situatiei din teritoriu”, a declarat liderul judetean al PSD, Dumitru Buzatu, anuntând cã la sedinta de la Vaslui vor participa, alãturi de Viorica Dãncilã, presedintele executiv, Orlando Teodorovici, si secretarul executiv Mihai Fifor. Adicã, PSD vine cu toatã artileria grea la Vaslui, pentru a afla de la primari care este pulsul în teritoriu. Multi edili PSD sunt nemultumiti de alocãrile bugetare, considerã cã nu au primit bani la nivelul la care se anuntase încã de anul trecut, dar probabil cã vor tãcea la sedinta cu Dãncilã, Teodorovici si Fifor. Pe de altã parte, toti sefii de filiale comunale, orãsenesti sau municipale PSD Vaslui stau cu sabia lui Damocles deasupra capului, pentru cã un scor prost la prezidentiale poate sã le aducã schimbarea din functie. “Încã nu am stabilit procentul pentru fiecare organizatie, dar acest lucru este este un act de normalitate. Atunci când esti ales, îti asumi o responsabilitate si cred cã aceastã responsabilitate trebuie sã si-o asume fiecare organizatie, pentru cã nu putem obtine victoria pe care ne-o dorim dacã nu vom avea o implicare a tuturor organizatiilor. Fiecare organizatie judeteanã va avea un target, îsi va asuma acest target, pentru cã asa cum presedintele partidului, conducerea partidului, îsi asumã anumite lucruri, aceastã asumare trebuie sã meargã pânã la nivelul fiecãrei comunitãti”, amenintã Dãncilã.

Nu au fãcut primarii PSD campanie pentru partid, la europarlamentare?

Circulã prin partid si un zvon, conform cãruia primarii PSD nu au rupt norii, cum se spune, pentru a face campanie partidului, la alegerile europarlamentare. Mai bine de jumãtate dintre primarii PSD de la Vaslui au stat si au asteptat rezultatul votului, de aici a rezultat si cifra de la nivel de judet, doar 30% în dreptul PSD. Unii sunt nemultumiti, nu au destui bani, de când cu cresterile de salarii si trecerea asistentei sociale pe primãrii, spunând cã asteaptã rectificare. Se apropie luna august si Guvernul nu a anuntat încã dacã va da bani la primãrii, când si, mai ales, ce formulã va folosi pentru a ajuta comunitãtile în suferintã. Presedintele Asociatiei Municipiilor din România, primarul Robert Negoitã, sustine cã primarii PSD se simt pãcãliti. “Doamna Dãncilã, candidatul PSD la prezidentiale, ne-a mintit când ne-a spus “Da, stimati colegi, domnule primar, mergeti linistiti, vi se vor înapoia banii care vi s-au luat pe primele trei luni ale anului”, iar domnul Teodorovici nu se opreste sã ne cheme în diverse locuri, la diferite întâlniri în care sã încerce sã ne convingã cã nu are de unde sã ne dea banii si cã sã fim de acord sã mai taie din banii care ne-au fost luati. Ori, un candidat la prezidentiale, înainte de orice, trebuie sã fie un om serios. Dom’le, am promis, îmi respect promisiunea. La ce ne mai cheamã la tot felul de întâlniri?”, a spus Negoitã. Acesta afirmã cã toti primarii sunt afectati de deciziile Guvernului. “Toti primarii sunt afectati de aceastã decizie. PSD are 60 la sutã din primarii de municipii. Stiti care e problema astãzi? Cã din cei 60 la sutã, adicã vreo 60 si ceva de primari de municipii sunt PSD, iar problema principalã e cã vreo 40 sunt la primul mandat, cu bugetele distruse pentru cã niciun guvern nu si-a permis sã distrugã bugetele locale asa cum a fãcut actualul guvern. Acesti colegi primari nu cã nu vor putea face investitii, nu, nu vor putea asigura serviciile publice. Sunt deja grav afectate”, a mai spus primarul Sectorului 3.

Reactia lui Buzatu, la acuzele lansate de primarul suspendat de la sectorul 3, vizavi de banii primarilor PSD

“Domnul Robert Negoitã a adoptat anumite pozitii în ultima perioadã, care contravin flagrant hotãrârilor Comitetului Executiv National, fiind sanctionat cu suspendarea din partid pe o perioadã de un an de zile. Eu înclin sã cred cã domnia-sa ar trebui sã fie eliberat de povara de a fi membru PSD, pentru cã se simte foarte bine în preajma dlui Falcã, a dlui Robu, a altor lideri PNL, folosind niste stereotipuri pe care le transformã în acuze la adresa partidului si a Guvernului condus de doamna Viorica Dãncilã”, afirmã Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, înaintea întâlnirii cu presedintele partidului.

Dãncilã vine la Vaslui sã spunã cã va câstiga alegerile prezidentiale

Viorica Dãncilã spune, înainte de a se întâlni cu cei 60 de primari PSD de la Vaslui, cã România are “pentru prima datã în istorie” sansa sã aibã un presedinte femeie. “Am avut un vot în cadrul Biroului Permanent National pentru candidatura la presedintia României. Chiar dacã domnul Plesoianu nu a fost prezent, pentru cã nu este membru al BPN si nici al Comitetului Executiv National, le-am propus colegilor sã dãm un vot si pentru Liviu Plesoianu pentru cã am vãzut în spatiul public cã Liviu Plesoianu vrea sã candideze si am considerat important ca fiecare dintre noi sã fie sustinut, sã aibã sustinere si sã vedem ce sustinere are în forurile statutare. În BPN, Liviu Plesoianu a avut un vot si tot în BPN, Gabriela Firea, presedintele interimar al Organizatiei PSD Bucuresti, primarul Capitalei, s-a retras din aceastã cursã si a mentionat cã pentru noi, pentru bucuresteni, pentru PSD este foarte important sã mergem uniti la viitoarele alegeri. Acelasi vot l-am cerut si în CEx, Liviu Plesoianu a avut aceeasi persoanã care l-a sustinut, este vorba de Dumitru Buzatu si s-a votat pentru presedintele partidului, respectiv pentru mine, pentru a reprezenta partidul pentru viitoarele alegeri prezidentiale”, a declarat Viorica Dãncilã. Sefa PSD si-a exprimat speranta cã va crea “un val de încredere la nivel national” si cã va putea cîstiga aceste alegeri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.