spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Daniel Andrei îi aratã obrazul lui Solomon

- Advertisement -

Dupã ce a fãcut furori în presa centralã cu declaratiile sale „spontane”:

DUEL … Acum patru ani, Solomon a fost trimis în Parlament de bârlãdeni sã-i reprezinte, fiind convinsi cã tânãrul lansat de primarul Constantinescu în politica mare va onora Bârladul si va contribui la modernizarea sa. Acesta i-a umplut de „respect”, fiind adeseori în lumina reflectoarelor ca scandalagiul de serviciu al PSD-ului. Daniel Andrei, presedintele PP-DD Bârlad, i-a cerut demisia deputatului. „L-am votat pe acest om, în calitate de cetãtean al Bârladului si de membru PSD la aceea vreme si l-am trimis în parlament fiind sigur cã va face o figurã frumoasã. Am fost dezamãgit de prestatia sa, iar atacul la adresa premierului m-a determinat sã-i cer public demisia atât din parlament, cât si din toate functiile publice. Astãzi regret cã l-am votat!” a spus Daniel Andrei.

Daniel Andrei, presedintele Organizatiei PP-DD Bârlad, a luat pozitie fatã de declaratiile deputatului Adrian Solomon, cãruia îi cere demisia din parlament si din toate functiile publice pentru cã i-a fãcut de râs pe bârlãdeni. „Declaratiile domnului Solomon vis-a-vis de premierul Ungureanu m-au socat. Chiar dacã noi suntem oarecum obisnuiti cu iesirile dânsului, de data aceasta a sãrit calul. Functia de premier reprezintã o demnitate în stat pe care noi, cetãtenii, trebuie s-o respectãm, indiferent de cine o ocupã. Asa cum îl respectãm si noi pe dumnealui, ca deputat de Bârlad, si-i suportãm toate obrãzniciile, asa trebuie sã respecte si el institutiile statului. Eu, ca bârlãdean, mã desolidarizez de gestul sãu si îi cer public demisia din Parlamentul României. Ne-a fãcut de râs orasul, ne-a fãcut sã pãrem ridicoli în fata opiniei publice, spunând cã noi, bârlãdenii, când suntem supãrati, ne amenintãm pe stradã cu expresii de genul: «Ai grijã, cã de nu, ai soarta lui Aldo Moro !». Aceastã eschivã invocatã în fata presei centrale demonstreazã cã este un las, neavând curajul sã recunoascã faptul cã a gafat. Dincolo de bãtãliile electorale, noi, cei din clasa politicã, dar mai ales cei din generatia noastrã, cum este si domnul deputat, avem datoria moralã de a demonstra cã suntem altfel, capabili sã generãm idei si proiecte, nu scandaluri si injurii. S-a dus perioada activistilor de partid, a politrucilor”. Nici reactia premierului nu s-a lãsat asteptatã. Biroul de presã a dat urmãtorul comunicat, în legãturã cu declaratiile deputatului PSD, Adrian Solomon, conform cãrora premierul Mihai-Rãzvan Ungureanu „va avea soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o amenintare, e o asigurare” : „Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu este profund îngrijorat de derapajele pe care discursurile politice le pot înregistra si cere solidarizarea tuturor fortelor responsabile pentru eliminarea acestor excese. Fãrã o reactie comunã a clasei politice responsabile si a societãtii civile, climatul politic va fi afectat iremediabil. Acceptarea fãrã reactie a unui asemenea discurs condamnã grav spiritul democratic si afecteazã ordinea socialã.”

Solomon stie sã fie politicos doar când vrea

Daniel Andrei a remarcat cã Adrian Solom este un adevãrat cameleon care, atunci când are interes, vorbeste frumos, fãcând referire la un discurs politic al deputatului, de anul trecut, când partidul l-a nominalizat candidat la Primãria Bârlad. Reamintim cã, la acel moment, primarul Constantinescu îsi lua portia de libertate si nu mai se mai înregimenta în dogmele partidului. „Sunt si mai siderat fiindcã atunci când are interes si vorbeste despre valorile partidului sãu stie acest cod de care eu am fãcut vorbire. Drept dovadã vã dau un citat de-al dumnealui din 5 noiembrie, de anul trecut, când partidul l-a propus candidat la primãria Bârlad : « În spatele meu existã întreaga sustinere a organizatiei, dar si a colegilor de la judet. Sper ca împreunã sã reusim sã dãm Bârladului un primar care sã-i respecte, în primul rând, pe cetãteni si care sã aibã demnitatea si verticalitatea necesarã pentru a duce la îndeplinire obiectivele propuse». Iatã, asadar, cã acest om cere respect, dar este incapabil sã îl ofere altora” a mai adãugat Daniel Andrei.

Vineri, Daniel Andrei va arãta bârlãdenilor planul sãu de dezvoltare a orasului pe 35 de ani.

Vineri, Daniel Andrei, presedintele PP-DD Bârlad, împreunã cu un grup de specialisti, lanseazã un proiect de dezvoltare a Bârladului pe termen lung si mediu pe care îl supune dezbaterii publice. „Acest proiect este viziunea mea si a unui grup de specialisti cu studii si masterate pe la universitãtile mari din Europa, care în mare parte sunt bârlãdeni. Acestia vor sã vinã acasã si sã punã umãrul la dezvoltarea si modernizarea orasului, însã asteaptã ca si cei din administratia localã sã fie solidari cu ideile lor” a spus presedintele PP-DD. Este pentru prima datã când un politician din judetul Vaslui propune în campania electoralã un proiect pe termen lung. Acest proiect se vrea un proiect generator de locuri de muncã într-un oras în pericol de depopulare : „Acum 20 de ani în Bârlad eram 80.000 de locuitori, în prezent, conform datelor culese de recenzori în cadrul Recensãmântului din 2011, mai suntem doar 50.000 de locuitori. Vã spun cã în acest ritm o sã ajungem la 20.000 de locuitori în câtiva ani. De abia atunci va fi un dezastru,” a mai adãugat Daniel Andrei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.