-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Daniel Drãgan, în continuare dupã gratii

- Advertisement -

La aproape douã luni de când judecãtorii Judecãtoriei Vaslui au decis cã Daniel Drãgan, fostul director general al ADS, condamnat în anul 2010 la sase ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, va fi eliberat sub control judiciar, Tribunalul Vaslui a decis o nouã amânare, de douã sãptãmâni, pentru judecarea recursului înaintat de procurorii DNA. Motivul amânãrii este cererea de abtinere formulatã de judecãtoarea de sedintã, cerere care va fi luatã în discutie zilele urmãtoare în Camera de Consiliu a Tribunalului Vaslui.

Daniel Drãgan, fost candidat la functia de primar al municipiului Bârlad, ajuns, politic, director general al Agentiei Domeniilor Statului, a fost condamnat, în 2010, la sase ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Executând douã treimi din pedeapsã, Drãgan a fãcut cerere de eliberare conditionatã, cerere aprobatã în data de 18 aprilie de magistratii Judecãtoriei Vaslui. Procurorii DNA- Biroul teritorial Iasi au fãcut recurs la sentinta judecãtorilor, cu toate cã, în timpul sedintei, anuntaserã cã nu vor face acest lucru. De aproape douã luni, Daniel Drãgan, cu toate cã are deja o sentintã favorabilã, este încarcerat la Penitenciarul Vaslui în asteptarea recursului, recurs care ieri a primit deja a doua amânare. Pe lângã faptul cã primul termen al recursului a fost pe data de 3 iunie, la o lunã si jumãtate de la sentinta datã în favoarea lui Daniel Drãgan la Judecãtoria Vaslui, acum acesta trebuie sã mai astepte încã douã sãptãmâni pânã se va judeca cererea de abtinere a judecãtoarei de caz de la Tribunalul Vaslui, cerere care va fi analizatã pe data de 25 iunie în Camera de Consiliu a instantei respective. În aceste conditii, si având în vedere cã începând cu 1 iulie începe vacanta judecãtoreascã, este posibil ca fostul director general al ADS sã-si ispãseascã sentinta pânã la luarea unei decizii de cãtre judecãtori.

Înalt oficial, condamnat la sase ani de închisoare

În anul 2010, în urma unei sesizãri a DNA, Daniel Drãgan a fost trimis în judecatã pentru abuz în serviciu si condamnat la sase ani de închisoare cu executare. Motivul condamnãrii este faptul cã, în calitate de director general al ADS, Daniel Drãgan a acordat unei persoane, care depusese cerere de despãgubire, o suprafatã de 147,14 hectare, situatã în localitatea Popesti Leordeni, chiar în apropierea Bucurestiului. „Prin emiterea în mod nelegal a deciziei, a fost cauzatã o pagubã patrimoniului ADS de peste 88 milioane euro, reprezentând contravaloarea terenului dat în compensare”, se arãta în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA. Initial, în anul 2010, magistratii de la Judecãtoria Bucuresti l-au achitat pe Daniel Drãgan, dar, în urma recursului înaintat de DNA, judecãtorii Tribunalului Bucuresti l-au condamnat la sase ani închisoare pentru abuz în serviciu. Din aceastã sentintã, fostul director al ADS a executat deja patru ani de detentie, la Penitenciarul Vaslui. În luna aprilie a acestui an, dat fiind cã a ispãsit minimul legal de douã treimi din pedeapsã, Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate a propus eliberarea sa conditionatã sub control judiciar, cerere aprobatã în data de 18 aprilie 2014 de magistratii Judecãtoriei Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.