spot_img
29 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Daniel Olteanu va fi condus pe ultimul drum sâmbătă, în Bârlad

- Advertisement -

DOLIU… Daniel Olteanu, fost parlamentar și prefect al Vasluiului, s-a stins din viață, marți seara, la vârsta de 55 ani. Acesta se confrunta, de aproape doi ani de zile, cu grave probleme de sănătate pe care a încercat să le trateze în străinătate. Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului deputat a fost depus la Biserica “Sf. Dumitru”, cea de lângă Primăria municipiului Bârlad, urmând ca înmormântarea să aibă loc sâmbătă. Apropiații fostului deputat îi roagă pe toți cei care l-au cunoscut să se gândească la el așa cum a fost în timpul vieții – un om bun și demn, pentru că aceste gânduri îi vor face mai lin drumul către Împărăția lui Dumnezeu. Știa de la început că boala cu care fusese diagnosticat era nemiloasă, însă a dus lupta cu demnitate și curaj, așa cum o făcea și înainte, când lupta pentru proiectele în care s-a angajat ca politician. 

Daniel Olteanu a fost, în perioada august 2013-februarie 2016, director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui. Apoi a fost numit de Partidul Național Liberal prefect al județului Vaslui. La alegerile parlamentare din 2016, liberalii l-au pus pe primul loc pe lista candidaților la Camera Deputaților. În calitate de parlamentar, acesta a avut, împreună cu o parte dintre colegii săi, 55 de propuneri legislative, dintre care 13 au devenit legi. Unul dintre proiectele sale de suflet a fost Drumul Expres Tișița-Bârlad-Albița, s-a luptat să obțină finanțare pentru studiul de fezabilitate și a promovat necesitatea unui astfel de drum pentru județul Vaslui. În 2018 a plecat din PNL și a intrat în ALDE. În 2020, Daniel Olteanu a înregistrat un rezultat de excepție la alegerile locale, obținând trei mandate de consilieri județeni. În aprilie 2021, Daniel Olteanu a devenit președintele ALDE la nivel național, însă, din păcate, nu a apucat să se bucure foarte mult de acest lucru pentru că, un an și jumătate mai târziu, a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare.

Daniel Olteanu și-a trăit ultimele clipe acasă, în Bârlad 

Vestea că suferă de o boală cumplită a aflat-o pe 14 octombrie 2022, de Sfânta Parascheva, iar în noiembrie 2022, la Iași, a suferit prima intervenție chirurgicală. Medicii i-au recomandat să facă radioterapie, pentru că altfel nu va trăi mai mult de un an și jumătate. Fostul parlamentar a refuzat și a plecat, apoi, în Franța, unde a suferit alte intervenții medicale. Medicii de acolo i-au spus același lucru ca cei din Iași, însă Daniel Olteanu spera să își poată prelungi viața până când pe piață va apărea un medicament inovativ care să îi vindece boala. Întrucât medicii nu i-au mai dat nicio șansă, acesta și-a trăit ultimele clipe acasă, în Bârlad. Starea sa s-a înrăutățit săptămâna trecută, când a intrat în comă neurologică. Marți și-a revenit puțin și, acasă la el, a venit un preot care i-a dat Sfânta Împărtășanie. Spre seară, a încetat din viață. Daniel Olteanu lasă în urmă doi copii, doi băieți pe care îi iubea foarte mult și cu care se mândrea.

Corneliu Bichineț: “mă gândesc că în celălalt sat, unde s-a mutat Daniel Olteanu, e un pic mai multă liniște și dreptate decât aici” 

Fostul deputat Corneliu Bichineț a fost coleg de Parlament cu Daniel Olteanu. Contactat telefonic, acesta ne-a declarat că va merge la Bârlad pentru a fi alături de familia fostului parlamentar. “Astfel de vești întristează comunități întregi, prieteni, cunoscuți, familie. Daniel Olteanu a fost un om superior. Îl cunosc de peste 20 ani, l-am prins în ipostaze interesante: director la AJOFM, apoi prefect, apoi deputat. Am făcut naveta foarte mult împreună spre București, voiam să facem împreună o construcție care nu s-a mai finalizat pentru că el s-a îmbolnăvit, a plecat la sora lui în Franța, ca să găsească tămăduitori acolo, însă când moartea își înfinge gheara într-un om, nu mai scapă. Familia noastră a trecut prin astfel de momente și am hotărât împreună cu cîțiva prieteni să mergem la Bârlad pentru că îi cunosc și prima soție, și pe cea de-a doua, îi cunosc și copiii, care sunt foarte serioși și în mod cert acum sunt foarte afectați. Iată un prilej care ne poate determina pe fiecare să reflectăm asupra vieții și a morții: suntem trecători, unii se cred nemuritori în funcție, se comportă ca niște satrapi. Când vine sfârșitul, pleci cum ai venit: singur. Mă gândesc, nu am argumente, că în celălalt sat, unde s-a mutat Daniel Olteanu, e un pic mai multă liniște și dreptate decât aici. Dumnezeu să-l odihnească și să-l ierte!”, a transmis fostul deputat Corneliu Bichineț.

Primarul comunei Dragomirești: “nu mai vorbisem cu el de o lună și jumătate, nu voiam să-l obosesc” 

Primarul comunei Dragomirești, Dănuț Iacob, era apropiat de fostul deputat Daniel Olteanu. A încercat să îi fie alături atât moral, cât și financiar. “Nu am decât cuvinte bune pentru Daniel Olteanu, un om adevărat, dedicat județului Vaslui, care a luptat foarte mult pentru proiectul Drumul Expres Tișița-Bârlad-Albița. A fost alături de mine și de comuna Dragomirești, ne-a susținut și la Guvern pentru a aduce proiecte în comunitatea noastră. Dincolo de colaborarea din partid, se legase o prietenie între noi. Când am aflat problemele cu care se confruntă, nu mi-a venit să cred. Vă rog să mă credeți, în astfel de momente, nici nu îmi mai găsesc cuvintele. Boala pe care o avea era cruntă. Avea un tratament destul de scump, care nu era decontat, toți colegii și cunoscuții lui am încercat să îi fim alături financiar. Era conștient că șansele lui sunt foarte mici, dar a luptat până în ultima clipă. Ultima oară am vorbit acum o lună și jumătate, nu l-am mai sunat pentru că îi era greu să vorbească și nu voiam să îl obosesc. Păcat, mare păcat de ceea ce s-a întâmplat. Este o mare pierdere pentru comunitatea vasluiană. Dumnezeu să-l odihnească în pace !”, a transmis primarul comunei Dragomirești.

Primarul comunei Puiești: “Daniel Olteanu, un om deosebit. Alături de dânsul am cîștigat alegerile din 2020”

Un alt primar care a colaborat cu fostul deputat Daniel Olteanu este Cezar VasileTicu, primarul comunei Puiești. Deși îi cunoștea problemele, acesta s-a declarat șocat de veste: “cred că este un șoc pentru toată lumea, nu doar pentru mine. Nu am cuvinte să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat. Am văzut de dimineață în mass-media, știam cu ce se confruntă, dar nu mă așteptam că se va ajunge la deces. Înțelesesem, la un moment dat, că lucrurile mergeau spre bine atunci când a ajuns în Franța, ulterior nu ne-am mai auzit. A fost un om deosebit, am colaborat foarte bine împreună, iar alături de dânsul am cîștigat alegerile din 2020. Din păcate, s-a dus în lumea celor drepți mult prea devreme”, a transmis primarul comunei Puiești.

Alexandru Curelaru, fost consilier județean: “Iartă-mă, Daniel! Trei săptămâni m-am ținut să ajung la tine… dar nu aici!”

Fostul consilier județean Alexandru Curelaru, coleg de partid cu Daniel Olteanu, a transmis, de asemenea, un mesaj: “Sunt multe de spus, de povestit! Cuvintele oricât ar fi ele de frumoase și adevărate nu își mai au rostul! Viața, din păcate la sfârșitul ei, ne face să aflăm ce este moartea, suferința, pierderea, iar tot ceea ce contează este cuprinsul pentru că, și viața este tot o compunere, o compunere de idei, fapte, sentimente…! Pe lângă politicianul Daniel Olteanu, pe lângă tatăl Daniel Olteanu, pe lângă colegul, vecinul, prietenul Daniel Olteanu, Bârladenii și nu numai, au pierdut UN OM, UN OM pe nume Daniel Olteanu. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Gândul meu și sincere condoleanțe se îndreaptă către familia îndoliată, către fiii lui, către prieteni și toți cei care l-au cunoscut! Drum lin, prieten drag! P. S.: Iartă-mă, Daniel! Ne-am mai văzut, ne vom mai vedea! Trei săptămâni m-am ținut să ajung la tine… dar nu aici!”, a transmis Alexandru Curelaru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Cu câte doza de vaxx s-a imunizat și de care? De acolo provine cancerul…cancer apărut in 2022, după vaxarea din 2021. Condoleanțe familiei!

  2. Lui Curelaru nu ii este rusine sa minta in asemenea hal! A uitat cum, impreuna cu Dan Marian, il injura si il facea in toate felurile pe Daniel, in sediul ALDE de la Barlad dar si pe la Vaslui. Lor li s-au alaturat cei doi corifei ai politicii barladene, Plesu si Ivan, pe care Daniel i-a pus pe lista de consilieri locali la Barlad, si care, dupa ce s-au vazut pusi in functie, au uitat sa isi plateasca si cotizatia la partid dar nu au uitat sa il tradeze in favoarea lui Boros si a gastii lui!

    • Cei enumerati de dumneavoastra sunt acum la PSD. Nu are liniste Olteanu . Se zvarcoleste in sicriu.! Si multi alti penelisti au facut traseul aceta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.