spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Dãnut, ajutã-mã sã nu pierd scaunul!

- Advertisement -

SOS De când este în pericol sã fie debarcatã din functia de director al Liceului “Emil Racovitã”, Anca Anuscã Popa îi “rupe” usa deputatului Dan Marian, rugându-l cât se poate de insistent ca, pe linie politicã, sã-i rezolve problema! Rãmâne de vãzut dacã Dan Marian îsi va exercita influenta în acest sens, sau va face ca atunci când i-a promis Ancãi Anusca Popa cã o ajutã sã devinã inspector de personal în locul lui Gheorghe Flueras! Sigurã cã va fi inspector, prof. Anuscã Popa s-a prezentat la Inspectoratul Scolar al Judetului si a fost trimisã…înapoi! Fãrã sã devinã inspector!

Surse demne de încredere din PD-L Vaslui spun cã, la presiunile deputatului Dan Marian, inspectorii scolari care au analizat situatia de la “Emil Racovitã” încearcã sã tempereze sau, pe româneste spus, sã musamalizeze abuzurile Ancãi Anuscã Popa, aduse la cunostintã de profesorii titulari din scoalã, care, nemaiputându-le tolera, au ajuns în situatia extremã de a-si reclama directorul la Inspectoratul Scolar al Judetului. Comisia va face tot posibilul sã întocmeascã un raport cât mai…ponderat despre Anca Anuscã Popa si sã propunã sanctiuni minore, de ochii lumii, sau mai bine zis de ochii profesorilor din scoalã, astfel încât nici Ministerul Învãtãmântului sã nu poatã face mai mult! Profesorii titulari sunt, însã, hotãrâti sã meargã pânã-n pânzele albe ca Anca Anuscã Popa sã nu mai fie director, fiindcã nu mai existã cale de mijloc! Conflictul s-a acutizat iar scoala este împãrtitã în douã tabere: director si profesori. Anca Anuscã Popa si-a pierdut, în ultima vreme, si putinii sustinãtori pe care îi avea în scoalã si care îi dezaprobã modul de conducere a institutiei. Liceul “Emil Racovitã” se conduce singur, prin aceea cã toti oamenii îsi fac datoria, directorul nefãcând altceva decât scandal, concedii medicale ilegale si … bani cheltuiti aiurea prin oras si decontati la scoalã! Deputatul PNL Dan Marian si colega de partid a acestuia, Anca Anuscã Popa, presedintã a Organizatiei Judetene a Femeilor Liberale Vaslui au fost acceptati în PD-L Vaslui în primul rând de fatadã. Dacã, totusi, Dan Marian se prezenta ca o achizitie bunã, prin faptul cã avea destulã influentã în rândurile primarilor PNL, pe multi dintre ei reusind sã-i reorienteze politic, Anca Anuscã Popa, în afarã de functia detinutã nu prezenta…nimic! Dimpotrivã. Intrarea ei în PD-L mai mult dãuneazã decât îi foloseste imaginii partidului, datoritã scandalurilor în care este implicatã.

Pe Dan Marian îl mustrã constiinta cã Anusca Popa nu a ajuns inspector de personal!

De cum a aterizat în PD-L, Anca Anuscã Popa a primit de la deputatul Dan Marian promisiunea fermã cã va deveni inspector scolar, respectiv inspector de personal, urmând sã-l înlocuiascã pe liberalul Gheorghe Flueras. Prin urmare, luna trecutã s-a prezentat la inspectorat pentru a-si lua în primire functia. De cealaltã parte, Gheorghe Flueras a fost înstiintat, de dimineatã, cã va fi înlocuit. Numai cã, dupã-amiazã, Gheorghe Flueras a fost înstiintat cã nu va mai fi înlocuit, iar prof. Anuscã Popa, cã nu va mai fi inspector! Gheorghe Flueras s-a bucurat de sustinerea tuturor inspectorilor scolari, si a celor din conducere, care, chiar dacã sunt pedelisti, colegi de partid cu prof. Anuscã Popa, au preferat un inspector care stie sã-si facã treaba. Dan Marian a pierdut atunci, în fata pedelistilor din vechea gardã, care nu au vrut ca un nou-venit în partid sã ocupe o functie care, de drept, i s-ar cuveni unui pedelist adevãrat, nu adoptat. Pânã atunci, însã, Flueras va rãmâne inspector de personal. Acum, însã, s-ar putea sã câstige, pe ideea: “domnilor, dacã n-ati lãsat-o sã ajungã inspector, lãsati-o mãcar sã rãmânã director!” Vechii pedelisti au trebuit sã o înghitã, pe lângã Dan Marian si prietenii sãi fideli, si pe Anca Anuscã Popa, care, acum, le iese pe nas! Aceleasi surse din PD-L Vaslui spun cã membrii comisiei ar fi tratat corect cazul directorului de la “Racovitã”, dacã ar fi fost …lãsati! Astfel, garda veche din PD-L Vaslui, din care face parte si inspectorul scolar general adjunct Vasile Ursanu, mai primeste un pumn în fatã de la deputatul Dan Marian, care, de cum a venit în partid, s-a bãgat atât de rãu pe sub pielea presedintelui organizatiei, Dragos Itfime, încât acesta nu mai ia nicio hotãrâre dacã nu are avizul deputatului Marian! Sau, mai bine spus, nu ia nicio altã hotãrâre în afarã de cele “sugerate” de Dan Marian!

Dimineatã i s-a spus cã pleacã si dupã-amiazã, cã rãmâne!

“Am fost înstiintat cã voi fi înlocuit cu doamna Anca Anuscã Popa. În regulã, am spus, voi pleca. Dupã-amiazã, am fost informat cã voi rãmâne în continuare inspector de personal. Asta a fost. Dupã cum am mai spus, nu tin cu dintii de scaun si când mi se va cere sã plec, o voi face fãrã obiectii”, a declarat prof. Gheoghe Flueras, inspector de personal în cadrul ISJ vaslui.

Inspectorii scolari au fost impartiali

“Nu pot sã dau un verdict anticipat, si nici sã emit opinii pe baza raportului întocmit ca urmare a analizãrii situatiei de la Liceul “Emil Racovitã”. Inspectorii si-au fãcut datoria, dând dovadã de impartialitate. Joi se va întruni Consiliul de Administratie al ISJ si, pe baza celor din raport va propune sanctiuni, dacã este cazul. Concluziile si propunerile vor fi trimise la Ministerul Învãtãmântului care va lua decizia finalã”, a declarat prof. Vasile Ursanu, inspector scolar gerenal adjunct si presedintele comisiei care s-a ocupat de problema de la Liceul “Emil Racovitã”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.