Darius Cãtãlin, un alt înger care are nevoie de ajutor! (FOTO)

NECÃJIT…În satul Rusi, undeva în comuna Puiesti, departe de civilizatia secolului 21, un înger bolnav, de aproape 10 ani, care doar se poate târî pe pãmânt, are nevoie de ajutor! Cazul lui Denis Cãtãlin Bîtu a ajuns la Asociatia „Nãscutã Înger”din Piatra Neamt, datoritã învãtãtoarei sale, o tânãrã inimoasã, care merge zilnic sã lucreze cu el acasã, Darius fiind scolarizat la domiciliu. Nevoile copilului sunt mari, dar mama sa se strãduieste sã-i asigure tot ce are strict nevoie. Dar, cu greu face fatã, odatã cu cresterea în vârstã, nevoile sunt si mai mari, mai ales la un copil cu un grad mare de handicap.

Cazurile sociale, medicale se înmultesc si din pãcate sunt din ce în ce mai grele. Oamenii si copiii care strigã dupã ajutor, ne fac mereu sã ne gândim si sã ne mobilizãm, ca jurnalisti, pentru a vi le prezenta, iar dacã puteti, sã ajutati. Împreunã am reusit sã salvãm vieti, sã ajutãm oameni aflati la marginea prãpastiei. Acum vã prezentãm un nou caz, cel a lui Darius Cãtãlin Bîtu, dintr-un sat uitat de lume si de timp din judetul nostru: satul Rusi, comuna Puiesti. Darius Cãtãlin si mama sa ne cer ajutorul. Oameni binecuvântati, care îi sunt alãturi, Ioan Dobrin, director al scolii din Pogana, fostul învãtãtor al lui Darius, precum si învãtãtoarea Anca Andreea Puscasu, care merge zilnic si face lectii cu el, ne-au prezentat cazul sãu. Copilul provine dintr-o cãsnicie care n-a fost sã fie, tatãl sãu luându-si lumea în cap când a vãzut cã sotia i-a nãscut un copil bolnav. Darius Cãtãlin suferã din nastere de „Tetraparezã spasticã cu deficit neuromotor sever”, fiind încadrat la categoria handicap grav si având pe mama sa ca însotitor. Mama este coplesitã de necazuri si greutãti, însã îsi doreste ce este mai bine pentru micul ei înger, Darius. Se zbate sã-si termine încã o camerã, ca sã-i asigure confort si un trai decent.

„Nu are un birou sã poatã scrie si nici rechizite”

Învãtãtoarea Anca Andreea Puscasu ne-a relatat cã micul ei elev, scolit acasã, nu poate sã se deplaseze. „Se târâie pe jos, în picioare nici vorbã sã meargã, iar de scris abia dacã poate tine pixul în mâna stângã. Este greu, dar copilul este dornic sã învete. Are nevoie în special de un birou si de rechizite scolare, pentru cã ori de câte ori merg la el, mã folosesc de o carte mai groasã ca sã scrie, nu are pe ce sã aseze caietul”, a spus învãtãtoarea. Darius ar mai avea nevoie de alimente, haine si de orice ajutor, care va fi binevenit! Cine vrea sã-l ajute pe Darius, o poate contacta pe mama acestuia: Bîtu Vasilica, satul Rusi, comuna Puiesti, judetul Vaslui, cod postal 737439, telefon 0753/987566. Vã multumim!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ