Darul Episcopiei, pentru Marius, bãiatul orfan de la Bulboaca: o casã ziditã din ruinele arse!

IZBÂNDÃ… Vasluienii care stiu ce însemanã sã ridici o casã de pe iarbã verde, sã o mobilezi, sã pui de toate în ea, de la o simplã lingurã, pânã la cele mai importante lucruri necesare traiului de zi cu zi, atunci aceia vor întelege pe deplin efortul urias fãcut de Episcopia Husilor în ultimele luni, care a dãruit nu una, nu douã, ci trei case unor familii greu încercate de viatã! Marius, bãiatul de 18 ani, din Bulboaca, comuna Deleni, a cãruia dramã a înduiosat o tarã întreagã, în 2018, a fost unul dintre beneficiarii acestui proiect, aproape incredibil, al Episcopiei, numit “Bucuria e acasã”. Marius a primit si el o casã “la cheie”, chiar la doi pasi de cocioaba ponositã si arsã, în care a sfârsit pãrintele sãu. Contrastul este unul dãtãtor de sperantã si îi face pe vecinii lui Marius sã spunã cã e o adevãratã minune acest ajutor. “E un bãiat bun, muncitor, rãmas singur, pe drumuri. Mama i-a murit la 3 ani, iar tatãl a ars în foc, cu casã cu tot. Aceastã casã e tot ceea ce putea primi el mai folositor pe lume”, spun oamenii.

De Ziua Copilului, la casa cea nouã a lui Marius s-au adunat multi oamenii, ca sã vadã darul cu totul neobisnuit, pe care bãiatul rãmas orfan, într-un context dramatic, îl primeste de la preotii Episcopiei locului, cu prilejul zilei de 1 Iunie. Mai multi preoti din întinsul Episcopiei Husilor, în frunte cu Episcopul locului, Preasfintitul Ignatie si preotul Vladimir Beregoi, reprezentantul Asociatiei Filantropia Ortodoxã, au venit sã îi ofere bãiatului nu doar cheile unei case asa cum el nici nu a îndrãznit sã viseze, ci sã-i arate cã nu e singur si, cu ajutorul Domnului, nu va mai fi niciodatã. “Sunt atât de fericit”, a spus Marius, cu o emotie sincerã, plinã de recunostintã. Spune cã, în 2018, imediat dupã ce focul i-a ucis pãrintele si i-a distrus casa, în care trãia cu pãrintele sãu, a venit la el însusi Episcopul Ignatie, alãturi de preotul Vladimir Beregoi. I-au dat curaj si i-au spus cã nu va fi lãsat, iar în curând vor construi o casã pentru el. I-a crezut, dar a rãmas în inimã cu o îndoialã: cum sã îi construiascã cineva o casã, dacã un asemenea lucru înseamnã bani multi, efort si multe alte formalitãti greoaie?! O doamnã cu inimã mare, Mihaela Tudusciuc, l-a luat acasã la ea, ca sã nu rãmânã pe drumuri. De atunci si pânã acum a trecut relativ putin timp, dar minunea s-a produs: casa frumoasã, perfect dotatã, mobilatã, cum poate nici la oras nu este, s-a ridicat la doi pasi de rãmãsitele arse din vechea cocioabã. Contrastul dã fiori, dar si sperantã: tot ce a fost rãu si trist s-a transformat în bucurie si bine!

Marius vrea sã se facã pompier!

Marius a privit tot evenimentul sfintirii noii sale case cu mâinile strânse, ca într-o rugãciune. “Sunt foarte fericit. Nu am crezut cã voi primi o casã. E foarte frumoasã, spatioasã. Le multumesc din tot sufletul meu preotilor, pãrintelui Vadimir, pãrintelui Episcop Ignatie. E o minune tot ce este aici. Mã voi strãdui sã fac si eu bine, cât de mult voi putea. M-am înscris la liceu, sã continui studiile dupã scoala profesionalã pe care am terminat-o si vreau apoi sã dau la scoala de pompieri. Vreau sã mã fac pompier. Sã salvez oameni la greu, la necaz, la panicã. M-am gândit si înainte de tragedia în care l-am pierdut pe tata, sã mã fac pompier, dar de atunci m-am motivat si mai mult”, a spus Marius.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ