-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Dascãlii vasluieni îl sustin pe Liviu Pop

- Advertisement -

De câteva zile pe e-mail circulã un mesaj de sustinere în functia de Ministru al Educatiei pe Liviu Pop. Mesajul este scris de dascãlii vasluieni care nu sunt de acord cu revenirea Ecaterinei Andronescu în functia de Ministru al Educatiei, propusã de premierul Victor Ponta, întrucât pe 30 iunie expirã interimatul lui Liviu Pop.

Mail-ul contine urmãtorul mesaj: „Cred cã ar trebui ca toti cei ce lucrãm în învãtãmântul preuniversitar sã semnãm petitia, deoarece ministrul interimar Liviu Pop vine din acest învãtãmânt, cunoaste foarte bine problemele si pânã acum a luat hotãrâri doar în favoarea noastrã. Poate fi semnatã aici: http://www.petitieonline.com/meninerea_in_funcia_de_ministru_al_educaiei_pe_domnul_pop. Dupã ce semnati, primiti pe mail o adresã la care validati semnãtura. Vã rog sã semnati. Sansa schimbãrilor în bine pentru personalul din învãtãmânt poate depinde si de aceastã semnãturã. O vacantã frumoasã!” Petitie, care pânã în acest moment a strâns aproape 1000 de semnãturi, a fost semnatã de mai multe cadre didactice din orasele Vaslui, Bârlad si Husi. Cei mai multi sunt învãtãtori si educatori care au fost nemutumiti de art. 248, alin. 4, din Legea 1 / 2011, articol considerat de acestia discriminator, Liviu Pop luând în considerare anularea acestuia. Printre semnatari îi regãsim pe Viorica Amaricãi, învãtãtor la Scoala nr. 11 Bârlad, Manolea Minutã, educatoare în Husi, si Lidia Cîmpanu, educatoare în Vaslui, însã numãrul cadrelor didactice din judet care au semnat petitia este mult mai mare.

Argumentele dascãlilor

Multi dintre semnatari si-au argumentat acesastã optiune de mentinere în functia de Ministru al Educatiei pe Liviu Pop postând numeroase mesaje alãturi de petitie. „Consider cã doamna Andronescu a spus suficient pentru învãtãmântul românesc! Domnul Liviu Pop vine cu alte propuneri care dovedesc coerentã. Profesorii, si aici mã refer la toti cei calificati, meritã tot respectul în aceastã societate. Domnul Pop? Tocmai acest lucru l-a fãcut. A demonstrat în scurt timp cã stie ce face. Si face bine.”, a scris una din persoanele care au semnat petitia. „Era si timpul sã vinã la conducerea Ministerului Educatiei un om din învãtãmântul preuniversitar. Este bine sã rãmânã dl. Liviu Pop, pentru cã este în temã cu ceea ce se întâmplã în grãdinite si în scoli, si pentru cã este deschis comunicãrii cu oamenii. Acest lucru face ca munca dumnealui sã fie mai eficientã decât a celor dinainte. A demonstrat acest lucru într-un timp foarte scurt si ne putem imagina câte ar mai realiza pe termen lung. Deci dacã vrem si mai multe îmbunãtãtiri în sistem, nu ne rãmâne decât sã-l sustinem!”, a adãugat un alt semnatar.

„Liviu Marian Pop este singurul Ministru al Educatiei postdecembrist, care, doar în câteva zeci de zile, a dat învãtãmântului directia normalã pe care trebuie sã o urmeze, a încercat si în mare mãsurã a reusit sã îndrepte marile nedreptãti fãcute cadrelor didactice si lucrãtorilor din scoli. Fiti alãturi de noi pentru ca demersul nostru sã aibã succes!!!”, a scris un alt sustinãtor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.