spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Dascãlii vasluieni protesteazã la Bucuresti!

- Advertisement -

PROTESTE Astãzi, 5 octombrie, 125 de cadre didactice din Vaslui participã la mitingul organizat de FSLI în Capitalã, mãsurã fiind luatã în Biroul Operativ al Federatiei. Pe 5 octombrie se sãrbãtoreste si Ziua Mondialã a Educatiei, însã sindicalistii au declarat aceastã datã “Ziua dascãlilor Umiliti”.

Ziua Internationalã a Educatiei va fi sãrbãtoritã si de cãtre dascãlii vasluieni prin miting. Dascãlii vasluieni protesteazã din nou împotriva mãsurilor luate de Guvernul Boc de reducere a salariilor. Liderul US Didactica Vaslui, profesorul Sorin Tiplea a declarat cã prin plecarea la miting a delegatiei nu va fi perturbatã activitatea educativã în scolile vasluiene. “Din judetul Valsui vor merge 125 de persoane atât cadre didactice, cât si personal auxiliar din institutiile de învãtãmânt, este o actiune comunã. Nu au fost fãcute presiuni din partea conducerilor de scoli pentru a nu participa la mitingul FSLI, deci activitatea didacticã nu va fi afectatã, iar elevii vor veni la cursuri. Asta în conditiile în care în Contractul Colectiv la nivel de ramurã semnat si de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui se precizeazã clar cã pe 5 octombrie se “sãrbãtoreste Ziua Mondialã a Educatiei, organizând împreunã, în timpul programului de lucru, numai manifestãri specifice, dedicate acestui eveniment”. Numai cã la Vaslui acest contract colectiv de muncã nu este respectat, este doar o hârtie igienicã de ani de zile pentru cei care conduc destinele dascãlilor din Vaslui”, a precizat Sorin Tiplea, liderul US Didactica Vaslui.

Salariu minim – 750 lei!

Sindicalistii din sistemul educational solicitã salarii decente pentru personalul din educatie, coeficienti mai mari în grila din noua Lege de salarizare unitarã si majorarea salariului minim la 750 de lei din 2011. Pe site-ul federatiei a fost postatã si o petitie pe care ar trebui sã o semneze toti cei nemultumiti de actualul sistem de învãtãmânt. Petitia care va fi înaintatã Ministerului Educatiei, Guvernului, Parlamentului si Presedintiei, militeazã pentru adoptarea Legii educatiei astfel încât sã asigure reformarea sistemului, acordarea a cel putin sase la sutã din PIB pentru educatie, revenirea la salariile din decembrie 2009 pentru personalul didactic, corelarea programelor scolare cu cerintele de pe piata muncii, combaterea abandonului scolar, stoparea reducerilor de personal si asigurarea posturilor necesare functionãrii învãtãmântului în conditiile legii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.